Home / HEADER-NEWS / Το υπουργείο Παιδείας ζητά την παύση λειτουργίας της Β τάξης του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης

Το υπουργείο Παιδείας ζητά την παύση λειτουργίας της Β τάξης του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης

Δημοσιεύτηκε: 8:43 πμ Οκτώβριος 17th, 2018  


Το υπουργείο Παιδείας ζητά την παύση λειτουργίας της Β τάξης του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου, Αναστάτωση στην σχολική κοινότητα, οργή στους γονείς των μαθητών.

Αρνητικές είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά την λειτουργία του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης. Αργά σήμερα το απόγευμα σε συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Περιφερειακού διευθυντή Κοζάνης Κώστα Κωσταντόπουλου, παρουσία της προϊσταμένης της

Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βασιλικής Βόντσα  και του Διευθυντή του σχολείου Γρηγόρη Κοντού, ανακοινώθηκε στους γονείς των μαθητών της Β Γυμνασίου ότι κατόπιν εντολής από το υπουργείο Παιδείας, αναστέλλεται η λειτουργία της Β Τάξης και οι μαθητές θα πρέπει να επιστρέψουν στα Γυμνάσια από’όπου προήλθαν. Η απόφαση αιτιολογείται  από το γεγονός ότι το τμήμα είναι ολιγομελές και ότι δεν μπορεί να υποστηριχθεί η σωστά η εκπαιδευτική διαδικασία.  Η ανακοίνωσης της απόφασης εξόργισε τους γονείς που  βλέπουν ότι ένα μήνα  μετά από την έναρξη των μαθημάτων, τα παιδιά τους πρέπει να εγκαταλείψουν το σχολείο που επέλεξαν και να αλλάξουν εκ νέου Γυμνάσιο. Άσκησαν κριτική στους υπηρεσιακούς παράγοντες της τοπικής εκπαίδευσης, γιατί δεν έλαβαν αυτή την απόφαση αμέσως μετά την έναρξη του σχολικού έτους και άφησαν τα παιδιά να πιστέψουν στο όνειρο τους, ότι μπορούν να συνεχίσουν να φοιτούν στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο.

Το σχολείο έχει με 31 μαθητές εκ των οποίων οι 6 βρίσκονται στην Β τάξη. Ένα μήνα μετά το πρώτο κουδούνι συνεχίζει να έχει ελλείψεις σε καθηγητές που διδάσκουν μαθήματα Γενικής κατεύθυνσης όπως Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία, Γεωγραφία, Τεχνολογία, ενώ λείπουν και καθηγητές των μαθημάτων ειδικότητας όπως Χορού, Θέατρου, κα Εικαστικών. Οι γονείς εξέφρασαν την απορία τους προς τα στελέχη της εκπαίδευσης για το πως τα παιδιά τους θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα όταν θα επιστρέψουν στα παλιά τους Γυμνάσια,  αφού στα παραπάνω μαθήματα έχουν κενά περίπου ένα μήνα. Τα στελέχη της εκπαίδευσης αντέτειναν, ότι μπορεί να προβλεφθεί ο θεσμός της ενισχυτικής διδασκαλίας για τους συγκεκριμένους μαθητές, γεγονός που προκάλεσε την εύλογη απορία των γονέων, που τόνισαν πως είναι δυνατόν να έχουν την δυνατότητα να βάλουν ενισχυτική διδασκαλία για τα παιδιά τους και δεν μπορέσαν να τοποθετήσουν εξ αρχής δυο καθηγητές που θα τους δίδασκαν τα παραπάνω μαθήματα στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο.

Για την ιστορία την Παρασκευή αποφασίστηκε η τοποθέτηση ενός καθηγητή που θα κάνει το μάθημα της Φυσικής που όμως δεν έχει φθάσει ακόμη στο σχολείο, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις της Βασιλικής Βοντσα, το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν τοποθετήσεις από το υπουργείο Παιδείας στις υπόλοιπες κενές θέσεις.

Η ατμόσφαιρα στη αίθουσα της συνεδρίασης έγινε πιο βαριά όταν γονέας από την Αιανή απευθυνόμενος στα υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη της εκπαίδευσης  αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να δημιουργείται δομή εκπαίδευσης για ολιγομελές τμήμα προσφύγων που φιλοξενούνται στην Αιανή και την ίδια χρονική να καταργείται η Β τάξη των μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου όπου τυγχάνει και αυτή να είναι ολιγομελής.

Γονέας που το παιδί του φοιτά στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο  μας εκμυστηρεύτηκε ότι η απόφαση  για να συνεχίσει το παιδί του στην Β Γυμνασίου του Καλλιτεχνικού σχολείου δεν ήταν κάτι εύκολη. Τα παιδιά τελειώνοντας την πρώτη τάξη έχουν κάνει τις φιλίες τους, έχουν τους ισχυρούς δεσμούς τους στο σχολείο. Κι όμως προτίμησε να αφησει πίσω στο παλιό της Γυμνάσιο, αγαπημένους συμμαθητές, φίλους, καθηγητές, ένα περιβάλλον σιγουριάς που το ήξερε και το είχε δοκιμάσει, για να έρθει σένα σχολείο που θα έκανε  επιπλέον 14 ώρες διδασκαλίας εβδομαδιαίως προκειμένου  να βρεθεί σε ένα άλλο περιβάλλον με άλλες προκλήσεις στην διαδικασία μάθησης.

Αποφασίστηκε η σύγκλιση γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων του σχολείου την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου στις 17.00 στο χώρο του σχολείου όπου θα καλεστούν οι βουλευτές του νομού, τα υπηρεσιακά στελέχη της εκπαίδευσης, ο δήμαρχος Κοζάνης και ο Περιφερειάρχης. Επίσης αντιπροσωπεία των γονέων θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Κοζάνης και τον Περιφερειάρχη σε μια προσπάθεια να υπάρξει γέφυρα επικοινωνίας με το υπουργείο Παιδείας για την διευθέτηση του προβλήματος. Οι γονείς ζητούν να ισχύσει αυτό που αρχικά είχε σχεδιαστεί από την διεύθυνση του σχολείου και της εκπαίδευσης, δηλαδή να γίνουν κατατακτήριες εξετάσεις για την Β Γυμνασίου στο τέλος Οκτωβρίου ώστε να δοθεί η δυνατότητα να εγγραφούν στο σχολείο οι μαθητές που δεν πρόλαβαν  να ενημερωθούν σωστά κατά την έναρξη του σχολικού έτους.

ΣΚ

https://www.vetonews.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και στα ΔΙΕΚ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρατίθενται πληροφορίες για τις διαδικασίες επιλογής ...