Home / HEADER-NEWS / Υπάρχει Υπουργός και Υπουργείο Παιδείας;

Υπάρχει Υπουργός και Υπουργείο Παιδείας;

Δημοσιεύτηκε: 12:26 μμ Οκτώβριος 17th, 2018  


Απαθής ο Υπουργός και το Υπουργείο Παιδείας παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο ΕΚΠΑ. στη Φιλοσοφική Σχολή και δεν έχουν κάνει ούτε μία παρέμβαση για την κατάληψη γραφείου από τον Ρουβίκωνα.

  • Δεν αντέδρασαν όταν έγινε η κατάληψη
  • Δεν αντέδρασαν όταν οι καθηγητές κλειδώθηκαν επί 45 λεπτά (εντελώς δημοκρατικά) για να μην βγάλουν απόφαση κατά της κατάληψης.
  • Δεν αντιδρούν σήμερα που 30 καθηγητές πήραν την απόφαση να προστατεύσουν τη σχολή τους.
  • Δεν αντιδρούν όταν κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των εργαζόμενων καθηγητών στο ΕΚΠΑ από μία βίαιη «συλλογικότητα».

Πότε περιμένει να αντιδράσει ο Υπουργός Παιδείας;

Πότε περιμένει να μιλήσει;

Τι περιμένει;

Να αντιδράσει το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα (όπως το είχε χαρακτηρίσει;)

Αναλυτικά

Περίπου 20 καθηγητές, νωρίς το πρωί, έκαναν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά στο γραφείο 516 της Φιλοσοφικής σχολής, το οποίο έχει καταληφθεί από την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν τα μέλη της να εισέλθουν στον χώρο.

Ο Ρουβίκωνας έχει ανακοινώσει ότι κάθε Τετάρτη, μέλη του θα βρίσκονται στη Φιλοσοφική σχολή για να ενημερώνουν τους φοιτητές σχετικά με τη δράση και τις ιδέες τους.

Ωστόσο, οι καθηγητές που έστησαν την ανθρώπινη αλυσίδα, βρήκαν μπροστά τους φοιτητές οι οποίοι φαίνεται να είναι ομοϊδεάτες του Ρουβίκωνα ή έστω να μην ενοχλούνται από την παρουσία του με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση.

Συγκεκριμένα, ακούστηκε ακόμη και η απειλή από τους φοιτητές, ότι θα «θα περάσουν από πάνω» από τους καθηγητές αν εκείνοι δεν απομακρυνθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή επικρατεί αμηχανία στον χώρο μιας και οι καθηγητές βρίσκονται μπροστά στην αίθουσα 516 ενώ οι φοιτητές είναι απέναντί τους.

Η κίνηση των καθηγητών κρίνεται συμβολική, όπως ανέφερε η Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Ελένη Καραμαλέγκου και οι καθηγητές αναμένεται να αποχωρήσουν.

Καθηγητές της Φιλοσοφικής σχολής εκτιμούν ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα διαπιστώνοντας την παρουσία των καθηγητών, δεν θέλησαν να προσέλθουν στην φιλοσοφική – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα το επιχειρήσουν τις επόμενες ώρες.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση, το πρωί, με απόφαση της Κοσμητείας αποφασίστηκε να στηθεί μία ανθρώπινη αλυσίδα όλων των μελών της Φιλοσοφικής.

Την ώρα που θα άνοιγε το γραφείο, εμφανίστηκαν.

Είναι φοιτητές της φιλοσοφικής σχολής στην πλειοψηφία τους. Υπάρχει μεγάλη ένταση και κάποια σπρωξίματα. Είναι λυπηρό να φτάνουμε σε τέτοια αντιπαράθεση των καθηγητών με τους φοιτητές τους», δήλωσε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Μαρίζα Φουντοπούλου, Πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας, στον ΣΚΑΪ.

Τελικά, με την αποχώρηση των καθηγητών, ο Ρουβίκωνας εισήλθε ξανά στον χώρο. Μάλιστα, στην πόρτα του γραφείου έγραψαν «Φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνα»


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...