Home / Featured / Σχέδιο Πρότασης Συστήματος Μόνιμων Διορισμών

Σχέδιο Πρότασης Συστήματος Μόνιμων Διορισμών

Δημοσιεύτηκε: 7:16 μμ Οκτώβριος 14th, 2018  


Σχέδιο Πρότασης Συστήματος Μόνιμων Διορισμών 
 
Ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών (Σ.Α.Ν.), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑ.Σ.Α.Δ.) και η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (Π.Ε.Α.Δ.) ως τρεις θεσμικές συλλογικότητες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών λειτουργών στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενόψει της εξαγγελίας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ενός Συστήματος Μόνιμων Διορισμών υπό την εποπτεία του Α.Σ.Ε.Π., το οποίο θα αντικαταστήσει τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις του ν. 3848/2010, καταθέτουν την εξής Πρόταση:
 
1. προϋπηρεσία (1 μόριο για κάθε μήνα εργασίας)
2. μοριοδότηση (1 μόριο για κάθε μονάδα πάνω από τη βάση) του τελευταίου ΑΣΕΠ (2008), σε όποιον κλάδο υπάρχουν επιτυχόντες.
3. πτυχίο (ημερομηνία κτήσης του βασικού / βαθμός σε περίπτωση που τα προηγούμενα στοιχεία ισοσταθμίζονται) 
 
Η Πρόταση αυτή:
(α) αποτελεί επί της ουσίας συγκερασμό των τριών «ιστορικών» τρόπων μόνιμων διορισμών στη δημόσια εκπαίδευση.
(β) αποκαθιστά με δίκαιο τρόπο την πολυετή προσφορά χιλιάδων συναδέλφων στη δημόσια εκπαίδευση γιατί οι εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές σήκωσαν το βάρος των μνημονίων και με κόπους και θυσίες κράτησαν ανοιχτά τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα.
(γ) δίνει τη δυνατότητα στην Πολιτεία να αποκαταστήσει στον ευαίσθητο τομέα της Δημόσιας Εκπαίδευσης την «κανονικότητα» για την εύρυθμη λειτουργία ενός Δημόσιου Αγαθού μετά από μια δεκαετία απουσίας μόνιμων διορισμών.
 
Σε κάθε περίπτωση, οι Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Λειτουργοί που εκπροσωπούνται από κοινού από τις θεσμικές συλλογικότητές τους (Σ.Α.Ν.-ΠΑ.Σ.Α.Δ.-Π.Ε.Α.Δ.) απαιτούν και πρέπει να έχουν λόγο στην τελική διαμόρφωση οποιουδήποτε σχετικού νομοθετήματος.

 

2 Σχόλια

  1. Μαθηματικός

    Η πρότασή σας θα ήταν δίκαιη αν έμπαινε μέσα εναλλακτικά τουλάχιστον ο μισός ΑΣΕΠ του 2006. Αφού ως τώρα μετρούσε ως προσόν δεν πρέπει να εξαλειφθεί. Υπάρχουν και τα δικαστήρια βέβαια…πάλι εκεί βλέπω να πάμε. Ρε ΠΕΑΔ πάλι άλλων συμφέροντα υπερασπίζεστε.

  2. Γρούιτση Θεοδώρα

    Προτείνω να μπαίνουν στους πίνακες μόνιμων διορισμών, μόνο όσοι έχουν τρεις συνεχόμενες συμβάσεις στην δημόσια εκπαίδευση με την εποπτεία του ΑΣΕΠ και για την κατάταξη τους στους πίνακες να ισχύουν τα παραπάνω κριτήρια που προτείνουν οι σύλλογοι.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...