Home / HEADER-NEWS / Ψηφίστηκε η τροπολογία του Υπ.Παιδείας για ΚΥΣΔΙΠ, μοριοδότηση μετεγγραφών κλπ

Ψηφίστηκε η τροπολογία του Υπ.Παιδείας για ΚΥΣΔΙΠ, μοριοδότηση μετεγγραφών κλπ

Δημοσιεύτηκε: 9:18 πμ Οκτώβριος 6th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ψηφίστηκε η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για το ΚΥΣΔΙΠ καθώς και την αύξηση της μοριοδότησης για τις μετεγγραφές σε όσους έχουν χαμηλό εισόδημα.  Ο Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε από το Βήμα της Βουλής τα εξής:

Θα ήθελα να αναφερθώ στην τροπολογία που έχει σχέση με τη θητεία στα υπηρεσιακά συμβούλια, τα οποία τώρα είναι και επιφορτισμένα με επιλογές κάποιων στελεχών εκπαίδευσης.
Αυτό, όμως, για το οποίο θα ήθελα να πω δυο λόγια παραπάνω είναι οι επόμενες δύο τροπολογίες. Η πρώτη έχει σχέση με την αύξηση των μορίων για παιδιά από οικογένειες με πολύ χαμηλό εισόδημα. Μέχρι σήμερα τετραμελής οικογένεια, που είχε εισόδημα μέχρι 12 χιλιάδες ευρώ, το παιδί έπαιρνε πέντε μόρια, το αυξάνουμε σε έξι μόρια. Είναι μια μεγάλη αύξηση. Το ένα μόριο επιπλέον ακούγεται ως ελάχιστο, αλλά με αυτόν τον τρόπο, αν είχαμε, παραδείγματος χάριν, τα περσινά νούμερα, θα είχαν μετεγγραφεί πεντακόσια εξήντα άτομα παραπάνω απ’ ό,τι τώρα.

Ξέρετε ότι οι μετεγγραφές είναι πολύ περίπλοκο ζήτημα. Σε ορισμένα τμήματα πάει πάρα πολύς κόσμος νομίμως, αλλά και εμείς πάρα πολλές φορές υπερβαίνουμε τον νόμο, προσπαθώντας, ειδικά για παιδιά με μεγάλα προβλήματα υγείας, να είμαστε κάπως ευνοϊκότεροι, δηλαδή τα τμήματα, στα οποία θα εισαχθούν, να μπορούν να υπερβούν το 15% που ορίζει ο νόμος. Πάντως με αυτήν την τροπολογία ενισχύουμε τα παιδιά οικογενειών με χαμηλό εισόδημα, όπως ακριβώς είχαμε κάνει πέρσι και τις μετεγγραφές των αδελφών.

Έρχομαι τώρα στο θέμα της σαρίας, Θυμάστε ότι στη Βουλή είχε ψηφιστεί ένας νόμος από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, εκτός της Χρυσής Αυγής. Δεν θα επαναλάβω το σκεπτικό του νόμου. Θα σημειώσω, όμως, ότι είχαμε πει τότε ότι η έναρξη της ισχύος του νόμου να είναι μετά τη δημοσίευση του προεδρικού διατάγματος. Για το περιεχόμενο του προεδρικού διατάγματος συγκροτήσαμε μία επιτροπή, για την οποία όλα τα κόμματα υπέδειξαν εκπροσώπους. Αυτή η επιτροπή συνεδρίασε για αρκετό καιρό. Έτσι καθυστέρησε η διαμόρφωση του κειμένου του προεδρικού διατάγματος, το οποίο τώρα έχει πάρει τον δρόμο του προς το Συμβούλιο της Επικρατείας. Στο μεταξύ ο νόμος της προαιρετικότητας, που ψηφίσαμε όλοι μαζί, δεν εφαρμοζόταν, καθώς αναμενόταν η έκδοση του προεδρικού διατάγματος. Εμείς προτείνουμε να αρχίσει να εφαρμόζεται μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εν αναμονή του προεδρικού διατάγματος. Έτσι και αλλιώς δεν αλλάζει τίποτα ως προς την εφαρμογή του νόμου, παρά μόνον για τον εκσυγχρονισμό των μουφτιών.

Αυτές είναι οι τροπολογίες. Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Υπουργική Τροπολογία 1763/260 ως έχει ΔΕΚΤΟ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑΙ
Ν.Δ: OXI
ΔΗ.ΣΥ: ΝΑΙ
Χ.Α: ΠΡΝ
Κ.Κ.Ε: ΝΑΙ
ΑΝ.ΕΛ: ΝΑΙ
ΠΟΤΑΜΙ: ΠΡΝ
ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ: ΝΑΙ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...