Home / Featured / Τι πρέπει να ξέρουν οι εκπαιδευτικοί για την εναλλακτική ενισχυτική των ΕΠΑΛ

Τι πρέπει να ξέρουν οι εκπαιδευτικοί για την εναλλακτική ενισχυτική των ΕΠΑΛ

Δημοσιεύτηκε: 10:38 πμ Οκτώβριος 14th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Με αφορμή τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών για το πρόγραμμα της εναλλακτικής ενισχυτικής τις οποίες περιμένουμε τις επόμενες μέρες, το xenesglosses.eu παρουσιάζει πληροφορίες για το πρόγραμμα που θα δώσουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που πιθανόν να έχουν οι εκπαιδευτικοί:

Έρχονται 530 προσλήψεις φιλολόγων και 220 μαθηματικών στα ΕΠΑΛ

  1. Το πρόγραμμα διδασκαλίας θα είναι πρωινό. Το πρόγραμμα προβλέπει τη διδασκαλία των μαθημάτων «Νέα Ελληνικά» και «Μαθηματικά» με συνδιδασκαλία δύο  εκπαιδευτικών της ίδιας ειδικότητας μέσα στην τάξη.
  2. Στο πρόγραμμα μπορούν να προσλαμβάνονται αναπληρωτές πλήρους ή και μειωμένου ωραρίου. Πέρσι οι προσλήψεις ήταν αποκλειστικά μειωμένου φέτος το σχετικό ΦΕΚ προβλέπει και αναπληρωτές πλήρους ωραρίου.
  3. Συμπλήρωση ωραρίου: Σε περίπτωση που οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν συμπληρώνουν το κατά περίπτωση ωράριο τους στην Α’ τάξη με εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία, όπως ορίζει η πράξη «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. – Υποστήριξη σχολικών μονάδων ΕΠΑ.Λ.», μπορούν να απασχολούνται για τη συμπλήρωση του διδακτικού τους ωραρίου σε τμήματα της Α΄ τάξης όμορου ΕΠΑ.Λ στα οποία υλοποιείται εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία. Σε περίπτωση που και πάλι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν συμπληρώνουν ωράριο, μπορούν να απασχολούνται σε τμήματα της Β΄ και Γ΄ τάξης των ΕΠΑ.Λ. στα οποία έχουν τοποθετηθεί για την υλοποίηση εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας μετά από απόφαση του συλλόγου διδασκόντων.
  4. Η λήξη των συμβάσεων των αναπληρωτών για την εναλλακτική ενισχυτική των ΕΠΑΛ είναι στις 30/6 όπως προκύπτει από συμβάσεις αναπληρωτών του προηγούμενου σχολικού έτους.
  5. Οι προσλήψεις γίνονται από τους πίνακες αναπληρωτών με βάση τις προτιμήσεις των υποψηφίων. Δεν γίνονται νέες αιτήσεις όπως στην Ενισχυτική των Γυμνασίων.
  6. Αν σας προσλάβουν με μειωμένο ωράριο μπορείτε να έχετε μέχρι 15 ώρες διδασκαλίας που είναι το μέγιστο των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου.
  7. Σε περίπτωση που προσληφθείτε με μειωμένο ωράριο θα είστε διαθέσιμοι για πρόσληψη με πλήρες ωράριο μόνο στην περιοχή που σας έχουν προσλάβει και εφόσον την έχετε δηλώσει για πρόσληψη με πλήρες και έχετε φυσικά και σειρά που σας επιτρέπει την πρόσληψη.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...