Home / Featured / Πως θα γίνει η κατανομή των 4500 μόνιμων διορισμών Ειδικής. Πως θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών το επόμενο έτος

Πως θα γίνει η κατανομή των 4500 μόνιμων διορισμών Ειδικής. Πως θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών το επόμενο έτος

Δημοσιεύτηκε: 8:13 μμ Οκτώβριος 16th, 2018  


Παραθέτω 6 σημεία πάνω στα οποία τοποθετήθηκε σήμερα ο Δ/ντής Ε.Α.Ε. Π. Κασσιανός αναφορικά με τους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή.

Τον Δ/ντή Ε.Α.Ε. συνάντησε σήμερα το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στη θέση του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί στην προγραμματισμένη συνάντηση λόγω έκτακτου Υπουργικού Συμβουλίου.

1. Η κατανομή των 4.500 μόνιμων διορισμών για την Ειδική Αγωγή θα γίνει σύμφωνα με τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π., Ε.Β.Π. των 2 τελευταίων χρόνων, αναλογικά, αφού αφαιρεθούν οι προσλήψεις για Παράλληλη Στήριξη και για μαθητές Γενικών Σχολείων(προσλήψεις Σχ. Νοσηλευτών και Ε.Β.Π.).

2. Θα εξαντληθούν οι δυνατότητες προσμέτρησης όσο το δυνατόν μεγαλύτερης προϋπηρεσίας.

3. Οι συναντήσεις του Υπουργού Παιδείας με ΑΣΕΠ/ΣτΕ/Υπουργεία, είναι η αιτία καθυστέρησης της επίσημης ανακοίνωσης από πλευράς Υπουργείου για το σύστημα της διαδικασίας των μόνιμων διορισμών.

4. Το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. θα έχει τα ίδια κριτήρια με τους εκπαιδευτικούς Γενικής και οι Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής θα πάνε ξεχωριστά λόγω προαπαιτούμενων Μεταπτυχιακών Τίτλων.

5. Οι προσλήψεις αναπληρωτών του χρόνου θα γίνουν με το νέο σύστημα των μόνιμων διορισμών.

Δηλαδή αν π.χ. από τον Πίνακα των Κοινωνικών Λειτουργών γίνουν 100 μόνιμοι διορισμοί, οι προσλήψεις αναπληρωτών θα ξεκινήσουν από τον ίδιο Πίνακα αφού έχουν φύγει οι 100 πρώτοι.

6. Ο νόμος των μόνιμων διορισμών απασχολεί την ηγεσία του Υπουργείου πάρα πολύ και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να υπάρξει νομική ασφάλεια.

Αναλυτική ενημέρωση σύντομα από την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

Βασίλης Βούγιας facebook


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...