Home / HEADER-NEWS / Ποιες σκοπιμότητες, ποιους εξυπηρετεί και ποιους προστατεύει η άρνηση χορήγησης συνδικαλιστικής άδειας;

Ποιες σκοπιμότητες, ποιους εξυπηρετεί και ποιους προστατεύει η άρνηση χορήγησης συνδικαλιστικής άδειας;

Δημοσιεύτηκε: 7:31 πμ Οκτώβριος 16th, 2018  


Ποιες σκοπιμότητες, ποιους εξυπηρετεί και ποιους  προστατεύει η άρνηση  χορήγησης συνδικαλιστικής άδειας από τη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής;

Συμπόρευση αιρετών και διοίκησης.

Τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών με αφορμή τα μεγάλα θέματα που υπάρχουν την περίοδο αυτή στο χώρο της εκπαίδευσης, κατέθεσαν πρόταση στο Δ.Σ. του Συλλόγου για πραγματοποίηση πρωινής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης με άδεια απουσίας των συναδέλφων από τα σχολεία τους, ώστε να διευκολυνθούν στην άσκηση των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων. Η πρότασή μας έγινε δεκτή ομόφωνα από το Δ.Σ. και ο Σύλλογος κατέθεσε γραπτό αίτημα στην Δ/νση Ανατολικής Αττικής. Μια αίτηση που πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις του νόμου.

Όπως γνωρίζετε η Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής κωλυσιεργούσε για δέκα ημέρες περίπου  χωρίς να εγκρίνει το αίτημα του Συλλόγου με διάφορες προφάσεις, κάτι που  ανάγκασε το Δ.Σ του Συλλόγου να ματαιώσει τη συνέλευση καταγγέλλοντας τη στάση της . Μετά  από την καταγγελία του Συλλόγου η έγκριση της Διοίκησης ήρθε τελικά, κατόπιν εορτής,  πρωί – πρωί  τη  Δευτέρα  15-10-2018 (δείτε εδώ την ανακοίνωση του Συλλόγου ) αλλά ήταν ήδη αργά.

Η στάση της Δ/νσης προβληματίζει και γεννά ερωτήματα αφού τον περασμένο Ιούνη η Δ/ντρια Εκπαίδευσης ανταποκρίθηκε στο αίτημα των Παρεμβάσεων, κάνοντας υπέρβαση, εγκρίνοντας μια επιπλέον Συνέλευση με άδεια για το σχολικό έτος 2017-2018. Τα μέλη των Παρεμβάσεων, χωρίς ίχνος ντροπής, θεώρησαν πως η δεύτερη άδεια που δόθηκε αποτελούσε προσωπική τους αγωνιστική επιτυχία και πανηγύριζαν με ανακοινώσεις τους. Επιτυχία που στην πραγματικότητα βασίστηκε, όπως αποδεικνύεται, στις προνομιακές σχέσεις που έχουν αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια με τη διοίκηση.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Συνταγματικός ο νόμος για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Από τη μια η αιρετός των Παρεμβάσεων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και η παράταξή της  σε κάθε ανακοίνωσή τους τονίζουν την κρισιμότητα των στιγμών και την ανάγκη για αγώνα και συλλογική δράση. Από την άλλη  το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ)  και τα στελέχη του  προετοιμάζουν απεργία,  για τις  8 του Δεκέμβρη 2018. Γιατί, όμως,  οι αιρετοί αυτών των παρατάξεων  δεν αιτήθηκαν άδεια για Τακτική Γενική Συνέλευση στους Συλλόγους τους (τους ελέγχουν έχοντας αυτοδυναμία). Ο λόγος είναι απλός: δεν θέλουν να λογοδοτήσουν και να απολογηθούν για τα πεπραγμένα τους στο ΠΥΣΠΕ και για να μην έχουν οι συνάδελφοι βήμα να εκφράσουν την οργή για τη λειτουργία των αιρετών και του ΠΥΣΠΕ γενικότερα. Γιατί θέλουν να «πνίξουν» τη φωνή και τη δημόσια κριτική των συναδέλφων. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ακολουθούν την ίδια τακτική. Θυμίζουμε ότι στις προηγούμενες εκλογές αιρετών είχαν αποφασίσει η σχετική συνέλευση να γίνει μετά τις εκλογές ( τα γραπτά μένουν).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Ο αριθμός αιτήσεων ανά ειδικότητα

Μήπως και η πρωτοφανής, στην ουσία, άρνηση χορήγησης άδειας από τη Δ/νση εντάσσεται στο σκεπτικό αυτό και στην ικανοποίηση των συνδικαλιστικών και μικροπαραταξιακών  σκοπιμοτήτων των αιρετών και των παρατάξεων τους και στην απόκρυψη του τρόπου  λειτουργίας του ΠΥΣΠΕ; Συνάδελφοι, το «σύστημα» του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής  σε πλήρη ανάπτυξη, σύνθεση  και συμπόρευση έδειξε το αληθινό του πρόσωπο. Οι μάσκες έπεσαν.

Τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών, ζητούν από τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη στον παραγοντισμό και τους εγκάθετους των κομμάτων και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τη μοναδική πραγματικά ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη προοδευτική παράταξη του Συλλόγου.  Δυστυχώς για αυτούς οι συνάδελφοι γνωρίζουν και θα δώσουν την απάντηση την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, στέλνοντας μήνυμα στους άτυπους συμβούλους , συνεργάτες και εκπροσώπους  της διοίκησης!

Όλοι και όλες στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας
Παλεύουμε για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς
Για διετές νηπιαγωγείο
Λέμε όχι στο συνδικαλιστικό κατεστημένο

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών
Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Εγκύκλιος για μετατάξεις εκπαιδευτικών

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης και ΕΕΠ-ΕΒΠ σε ...