Home / Featured / ΟΛΜΕ – Να γίνει μία προκήρυξη για 15000 διορισμούς, εξειδικευμένη, με εμπροσθοβαρείς διορισμούς

ΟΛΜΕ – Να γίνει μία προκήρυξη για 15000 διορισμούς, εξειδικευμένη, με εμπροσθοβαρείς διορισμούς

Δημοσιεύτηκε: 5:06 μμ Οκτώβριος 8th, 2018  


Την εισήγηση της ΟΛΜΕ προς τις Γ.Σ του κλάδου, με το πλαίσιο αιτημάτων και το πρόγραμμα δράσης έδωσε στη δημοσιότητα το Δ.Σ της Ομοσπονδίας.

Η εισήγηση θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ, η οποία θα λάβει χώρα το Σάββατο, 20/10 στις 10:00 π.μ. στο Ξενοδοχείο NOVUS, στην Αθήνα (Καρόλου 23, τηλ.: 21 1105 3000).

Δείτε το πλαίσιο αιτημάτων και δράσεων που καταθέτει η ΟΛΜΕ:

Διεκδικούμε:

– Αύξηση στους βασικούς μισθούς με πρώτο βήμα το ξεπάγωμα του μισθολογίου για τη διετία 2016-17 και την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

– Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό, που μειώνει τις συντάξεις μέχρι 40%. Σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας και στο 60ό έτος.

Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία. Να γίνουν μόνιμοι εμπροσθοβαρείς διορισμοί εκπαιδευτικών τον Σεπτέμβριο του 2019,  τόσο στην Ειδική, όσο και στη Γενική Εκπαίδευση. Να γίνει μία  προκήρυξη για τις 15.000 νέες θέσεις εργασίας, εξειδικευμένη ανά βαθμίδα, κλάδο και ειδικότητα.

– Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, σύμφωνα με τις θέσεις μας και στήριξη ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ και ΓΕΛ. Ένταξη όλων των προσφυγόπουλων και των μεταναστών στα σχολεία.

– Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προηγούμενα επίπεδα και επαναφορά της μείωσης των διδακτικών ωρών για τους υπεύθυνους εργαστηρίων

– Να μη μετακινούνται οι εκπαιδευτικοί για τη συμπλήρωση ωραρίου σε περισσότερα από δύο σχολεία.

– Αναβάθμιση του Λυκείου (ΓΕΛ,ΕΠΑΛ) σύμφωνα με τις ψηφισμένες θέσεις του κλάδου.

– Στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των αναπληρωτών για πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

– Αντιμετώπιση και επίλυση των ιδιαίτερων προβλημάτων των αναπληρωτών και των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στα σχολεία της περιφέρειας, όπου οι συνθήκες καθιστούν φοβερά δύσκολη την άσκηση του έργου τους.

– Ουσιαστική επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών.

– Διδασκαλία των μαθημάτων με βάση την επιστημονική / πανεπιστημιακή εκπαίδευσή μας. Κατάργηση της τρίτης ανάθεσης μαθημάτων.

– Σίτιση των μονίμων εκπαιδευτικών στις Στρατιωτικές Λέσχες, μέτρο που προβλέπεται ήδη μόνο για τους αναπληρωτές.

– Να λυθεί το ζήτημα της αποζημίωσης των εκπαιδευτικών, που υποχρεώνονται να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις για τη συμπλήρωση ωραρίου.

Πρόγραμμα δράσης

  • 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ (στις 8 έως 13 Νοέμβρη). Στήριξη της 24ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας (πιθανή ημερομηνία 14 Νοέμβρη) 
  • Εξουσιοδότηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ από τη ΓΣ των προέδρων για κλαδική 24ωρη απεργία στις αρχές Δεκέμβρη
  • Περαιτέρω συντονισμός δράσης με τα συνδικάτα του ευρύτερου δημοσίου τομέα για τα μισθολογικά και τα συνταξιοδοτικά ζητήματα.

 

Ένα σχόλιο

  1. Εμπροσθοβαρείς …διορισμούς… εννοεί άμεσους ο ποιητής;
    Ο,η εμπροσθοβαρής το εμπροσθοβαρές είναι το επίθετο; Εγώ ξέρω ότι αναφέρεται σε όπλα ο όρος… Τι λεξιλόγιο είναι αυτό πάλι … Απευθύνεται στον ελληνικό λαό με αυτή τη φρασεολογία; Άσε που δεν υπάρχει σε κανένα λεξικό η ερμηνεία του όρου!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και στα ΔΙΕΚ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρατίθενται πληροφορίες για τις διαδικασίες επιλογής ...