Home / Featured / Νέο Σύστημα Διορισμών – Δεν θα μοριοδοτηθούν οι επιτυχίες στους γραπτούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ ;

Νέο Σύστημα Διορισμών – Δεν θα μοριοδοτηθούν οι επιτυχίες στους γραπτούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ ;

Δημοσιεύτηκε: 5:45 μμ Οκτώβριος 12th, 2018  


Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Επιτυχόντων ΑΣΕΠ

Εν όψει της κατάρτισης του νέου συστήματος προσλήψεων – διορισμών εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία, θέλουμε να εκφράσουμε την μεγάλη μας αγανάκτηση και συνάμα απογοήτευση από τα όσα σιγά σιγά έρχονται στο φως, σχετικά με τις προθέσεις του υπουργείου για την μη μοριοδότηση των επιτυχιών στους γραπτούς διαγωνισμούς που διενήργησε το ΑΣΕΠ.

Η έστω υποτυπώδης αυτή μοριοδότηση που ίσχυε τα τελευταία 15 χρόνια, η οποία ασφαλώς και αποτελούσε ψίχουλα μπροστά στην αντισυνταγματική απώλεια των εργασιακών μας δικαιωμάτων με ευθύνη πάντα της διοίκησης, έδινε  τουλάχιστον το δικαίωμα της εργασίας σε εκατοντάδες συναδέλφους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  H πρώτη προκήρυξη πανεπιστημιακού τμήματος για εισαγωγή απόφοιτων ΙΕΚ

Εφόσον ισχύουν τα όσα ακούγονται, οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα βρεθούν οριστικά εκτός από τα εκπαιδευτικά πράγματα δημιουργώντας ένα  μοναδικό προηγούμενο.

Η διοίκηση να πράττει για χρόνια αντισυνταγματικά και αντί να διορθώνει τα λάθη της απέναντι στον πολίτη, να τραβά ακόμα και το σωληνάκι του οξυγόνου που τον στηρίζει υποτυπωδώς στην ζωή.

Εάν επαναλαμβάνουμε ισχύουν τα όσα ακούγονται δημοσίως, καλούμε την διοίκηση του υπουργείου να αναλογισθεί την διαχρονική ευθύνη της, ανεξάρτητα από την «κομματική» σημαία που κυματίζει σήμερα στα δημόσια κτήρια.

Η Δημόσια Διοίκηση δεν ανήκει στα κόμματα αλλά στο Ελληνικό Λαό , έχει συνέχεια άρρηκτη μαζί του και οφείλει να λογοδοτεί διαχρονικά σε αυτόν διορθώνοντας τα λάθη της.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εγγραφές νεοεισαχθέντων στα Πανεπιστήμια

Καλούμε έτσι την διοίκηση του υπουργείου παιδείας να διαχωρίσει το έργο της από τις πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες και να προχωρήσει σε ρύθμιση που θα γιατρεύει τις παθογένειες που η ίδια προκάλεσε στους πολίτες.

Στην βάση αυτή ζητούμε να προχωρήσει σε ρυθμίσεις που να αποκαθιστούν το σύνολο των εκπαιδευτικών με επιτυχία – επιτυχίες στους γραπτούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Ο Αγώνας συνεχίζεται…

Συλλογή υπογραφών για προσμέτρηση των μορίων γραπτού ΑΣΕΠ στο νέο σύστημα διορισμού / προσλήψεων


 

13 Σχόλια

 1. Καλα ολα αυτα που λετε. Αναλογιστειτε ομως και τοσους χιλιαδες υποψηφιους αναπληρωτες και ωρομισθιους που δεν ειχαν εδω και 10 χρονια την ευκαιρια οπως ειχατε εσεις να εχουν καποια μορια απο γραπτο Ασεπ αρα και προυπηρεσια. Αυτους ολους το συστημα μοριοδοτησης που ισχυει τους βγαζει αχρηστους στην αφανεια στρατιες ανεργων αφου τους καθηγητες ουτε στις λιστες του Ασεπ δεν τους κατατασουν με καμμια προοπτικη να εργαστουν και να αποκτησουν προυπηρεσια. Στη θεση τους πως θα νιωθατε;

  • Την κατανοούμε τη θέση σας, γι’ αυτό απαιτήστε να γίνει νέος ΑΣΕΠ και μόνο μέσω αυτού να γίνονται διορισμοί.

 2. Συνάδελφοι αν ισχύσει αυτό, ραντεβού στα δικαστήρια.

 3. Μαρκάκης Νικόλαος

  Όταν προκυρίσετε ένας διαγωνισμός προβλέπει συγκεκριμένο αριθμό θέσεων.
  Ουσιαστικά όσοι καταφέρουν να είναι μέσα σε αυτόν τον αριθμό θεωρούνται επιτυχόντες. Όλοι οι άλλοι είναι απλά συμμετέχοντες , εκ των οποίων κάποιοι εξ αυτών πέρασαν ή δεν πέρασαν την βαθμολογική βάση που θέτει ο διαγωνισμός.

  Όλα τα υπόλοιπα είναι μια ακόμη φοβερή ελληνική ανακαλύψη !!!
  Να θεωρούνται επιτυχόντες σε ένα διαγωνισμό όσοι περνάνε την βαθμολογική βάση.

  Επίσης με ποια λογική θα πρέπει να υπάρχει εσαεί πριμοδότηση όλων αυτών σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους που δεν πέρασαν την βαθμολογική βάση ή ακόμη περισσότερο που δεν συμμετείχαν στον διαγωνισμό ;

  • Μπίλας Μιχαήλ

   Όταν δόθηκαν οι ΑΣΕΠ υπήρχαν κάποιοι κσνόνες του παιχνιδιού ορισμένοι από το ίδιο το κράτος.Κάποιοι σπό τους επιτυχόντες θα διορίζονταν και οι υπόλοιποι θα έπαιρναν τα μόρια τους σαν προυπηρεσία.Το υπουργείο όρισε αυτούς τους κανόνες και οχι οι διαγωνιζόμενοι.Με αυτό το σκεπτικό έδωσαν ΑΣΕΠ.Διάβασαν ένα χρόνο,έδωσαν τα λεφτά τους στα ΑΣΕΠοφροντιστήρια και κατάφεραν να διοριστούν η να παρουν τα μόρια.Συμφωνείς τώρα εσύ όλα αυτά να θυσιαστούν;

  • Οι επιτυχόντες είναι επιτυχόντες σε σχέση με τους αποτυχόντες. Το κράτος μέχρι τώρα διόριζε τους αποτυχόντες – με τα γνωστά παράθυρα- και τιμωρούσε τους επιτυχόντες. Αυτό το κατάλαβε και το ΣτΕ και γι’ αυτό υπάρχει η 527/2015, η οποία βάζει τέρμα στις λαμογιές.
   Γι’ αυτό: audiatur et altera pars.

 4. Αναστασία το θέμα δεν είναι ότι παίρνει θέσεις από παλιούς κ τους δίνει στους νέους. Αλλά ότι ένας ΑΣΧΕΤΟΣ υπουργός κ οι συμβουλάτορες του πετάνε τα χρόνια μας πάνω στα βιβλία για τον ΑΣΕΠ κ αλλά τόσα έτη στα νησιά με 200 κατοίκους κ τη μοναξιά να σου κτυπά τα νεύρα.Αυτα ο Γαβρογλου όμως πού να τ ακούσει.Εχει τους αυλικούς που του λένε τι αδικημένη παιδιά είναι οι ιδιωτικοί με τα φροντιστήρια κ τα μεταπτυχιακά στα αστικά κέντρα. Αλλά ούτε επιστήμονες είναι να ξέρουν τι είναι μελέτη Ούτε ξέρουν τι είναι να έχει να περάσει 17 μέρες καράβι κ στο μπακάλικο να τελειώνουν κ οι κονσερβες…

 5. Παρακαλάω και εύχομαι οι νέοι διορισμοί και οι προσλήψεις εφ’εξής να γίνονται χωρίς την προσμέτρηση των επιτυχιώνΑΣΕΠ.Θα προσφύγουμε στη δικαοσύνη και από επιτυχόντες του ΑΣΕΠ θα γίνουμε διοριστέοι.

  • Τι ακριβώς θες να πεις Φιλόλογε με μικρά, γιατί από τα γραφόμενά σου δε βγαίνει νόημα.
   Θα προσγύγετε στη δικαιοσύνη γιατί;

   • Ενοώ ότι θα είναι παράνομο να μην προσμετρώνται οι επιτυχίες των ΑΣΕΠ.Τα μόρια των ΑΣΕΠ δεν χάνονται με τίποτα.

 6. Δεν με ενδιαφέρει να γινει νέος ΑΣΕΠ. ΑΣΕΠ δωσαμε κάποτε και απλά γράψαμε πάνω απο τη βάση. Δε διοριστηκαμε διοτι δεν γράψαμε οσο θα έπρεπε για να διοριστουμε.
  Καταφέραμε να κερδίσουμε τη μοριοδότηση και 10 χρονια μετά ζητάμε να την έχουμε στην Γενική αγωγή. Η ειδική βέβαια δεν έχει καμια δουλειά με τον ΑΣΕΠ και ειναι τουλάχιστον λανθασμένο να ζητάμε μοριοδότηση για την ειδική

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

H πρώτη προκήρυξη πανεπιστημιακού τμήματος για εισαγωγή απόφοιτων ΙΕΚ

Εκδόθηκε η πρώτη προκήρυξη πανεπιστημιακού τμήματος, με την οποία καλούνται οι απόφοιτοι ...