Τελευταία Νέα

Κυριακή, 24/10/2021, 14:40


Home / Featured / Για την απαγόρευση τρίτης συνεχόμενης θητείας διευθυντών και υποδιευθυντών στην ίδια σχολική μονάδα

Για την απαγόρευση τρίτης συνεχόμενης θητείας διευθυντών και υποδιευθυντών στην ίδια σχολική μονάδα

Δημοσιεύτηκε: 7:36 πμ Οκτώβριος 9th, 2018  


Αθήνα, 08-10-2018

Αρ. Πρωτ.: 72

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΡΙΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ Δ/ΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠ/ΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την έκδοση των ΥΑ Φ.361.22/41/159789/Ε3/26-09-2018 (ΦΕΚ 4424Β/05-10-2018)  και  Φ.361.22/39/159796/Ε3/26-09-018 (ΦΕΚ 4424Β/05-10-2018),  που αφορούν στη ρύθμιση θεμάτων σχετικών με τη διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης των Διευθυντών και Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων, έχει να επισημάνει τα εξής:

 1. Εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στις διατάξεις των παραπάνω ΥΑ με τις οποίες δεν επιτρέπεται σε Διευθυντές και Υποδιευθυντές Σχολικών Μονάδων να διεκδικήσουν τρίτη συνεχόμενη θητεία στην ίδια σχολική μονάδα.
 2. Πρόκειται για διατάξεις οι οποίες δεν ισχύουν σε κανένα άλλο τομέα του δημοσίου, αντιβαίνουν την αρχή της ισότητας και της ισονομίας των πολιτών και δεν έχουν να προσφέρουν απολύτως τίποτα στην κατεύθυνση βελτίωσης τη διοίκησης της εκπαίδευσης, η οποία έχει ανάγκη από σταθερότητα και συνέχεια.
 3. Εάν η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. θεωρεί ότι η κινητικότητα στο χώρο της εκπαίδευσης είναι αναγκαία για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος, τότε αυτή γιατί θα πρέπει να ισχύει επιλεκτικά μόνο για τους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων και όχι για το σύνολο των εκπαιδευτικών;
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Από 25 Οκτωβρίου οι δηλώσεις συγγραμμάτων από τους φοιτητές

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να αποσύρει άμεσα τις  παραπάνω διατάξεις.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Τηλέμαχος Κουντούρης                                                                Νικόλαος  Μακεδών


 

2 Σχόλια

 1. Λάθος που δεν ισχύει και σε άλλους τομείς του δημοσίου. Ευτυχώς ισχύει στις στρστιωτικές μονάδες όλου του κόσμου με επιτυχία. Η παραμονή στην ίδια θέση επί μακρόν είναι γόνιμο έδαφος για κλίκες, κακοδιοίκηση, μονοτονία και αδράνεια λόγω βαριεστημάρας, για δε τους καλούς διευθυντές, στερεί την ευκαιρία και από άλλες σχολικές μονάδες να τους έχουν στο δοιάκιο. Επίσης, οι διευθυντές θα πρέπει να εκπαιδεύονται σε διαφορετικές συνθήκες.

  Εννοείται ότι θα πρέπει να τεθεί ανώτατο όριο και στην παραμονή όλων των εκπαιδευτικών στην ίδια μονάδα, όπως ισχύει ήδη εδώ και χρόνια στην Κύπρο μας. Αλλά μέχρι τότε, επειδή δεν εφαρμόζεται ένα ακόμη σωστό μέτρο, δεν θα πρέπει να μένει ανενεργό το επωφελές αυτό μέτρο και σε επίπεδο διευθυντών. Θα έπρεπε να ντρέπονται που επικαλέστηκαν το παιδαριώδες αυτό επιχείρημα οι της Ενώσεως Διευθυντών.

 2. Συνταξιούχος εκπ/κός

  Αναρωτηθείτε, πόσο χρόνο κάνει ένας νέος διευθυντής μέχρι να προσαρμοστεί στο νέο του σχολείο και να μάθει πρόσωπα και πράγματα. Κάθε σχολείο έχει τις ιδιαιτερότητές του. Κατά τη γνώμη μου καλό θα ήταν να μένει ένας διευθυντής και για 3η θητεία, εφ’ όσον το επιθυμεί, διότι στην 2η και 3η θητεία του θα γνωρίζει και την τελευταία γωνιά του σχολείου του. Όταν ένα ρολόι δουλεύει καλά δεν το αλλάζουμε με άλλο. Έναν καλό διευθυντή γιατί να τον τιμωρήσει ο νόμος με μια μετάθεση σε άλλο σχολείο;
  Μια παροιμία λέει: και ο νέος διευθυντής ως νέος άρχοντας, μπορεί να πέσει σε λάθη.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Μετεγγραφές 2021: Από τις 25 Οκτωβρίου έως και τις 5 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων

Από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 έως και την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ...