Home / HEADER-NEWS / Έως το τέλος του μήνα αναμένεται η προκήρυξη ΙΝΕΔΙΒΙΜ για εκπαιδευτές στα ΚΔΒΜ

Έως το τέλος του μήνα αναμένεται η προκήρυξη ΙΝΕΔΙΒΙΜ για εκπαιδευτές στα ΚΔΒΜ

Δημοσιεύτηκε: 9:14 μμ Οκτώβριος 21st, 2018  


Ρεπορτάζ xenesglosses.eu

Μετά από δύο χρόνια αδράνειας για τα Κ.Δ.Β.Μ. το ΙΝΕΔΙΒΙΜ αναμένεται να προκηρύξει νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εκπαιδευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του  xenesglosses.eu έως το τέλος του μήνα, αναμένεται να αναρτηθεί η προκήρυξη για εκπαιδευτές στα ΚΔΒΜ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΚΔΒΜ

Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΔΩ

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τα Κ.Δ.Β.Μ. θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν από Ιανουάριο 2019 και θα δώσουν την ευκαιρία σε χιλιάδες ενήλικες να παρακολουθήσουν προγράμματα εκμάθησης ξένων γλωσσών, υπολογιστών κλπ.

Τι αναφέρει η έγκριση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος:

ΘΕΜΑ: Έγκριση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης έργου για θέσεις εκπαιδευτών ενηλίκων στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)- Νέα Φάση» κωδικός ΟΠΣ 5002212.

Αποφασίζει:

1. Την έγκριση της συνημμένης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης έργου για θέσεις εκπαιδευτών ενηλίκων στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-Νέα φάσης» με κωδικό ΟΠΣ 5002212.
2. Τη δημοσίευση της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

Ήδη Δήμοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα υπέγραψαν μέσα στο 2018 τις σχετικές συμβάσεις.

Σε ανακοίνωση του αντιδημάρχου Παιδείας της Ρόδου κ. Κορωναίου  αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Υπεγράφη τη Δευτέρα 10-9-2018 από το Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, η Προγραμματική Σύμβαση για την Πράξη «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-Νέα Φάση» με κωδικό ΟΠΣ 5002212 του Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ».

Συμβαλλόμενα μέρη εκτός από το Δήμο Ρόδου, είναι η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς & Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, και το «Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης» (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.).

Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης είναι η οργάνωση προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων, μέσω των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Ρόδου, προγράμματα τα οποία θα υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τα εν λόγω προγράμματα απευθύνονται σε ενήλικες ανέργους και εργαζόμενους συμπολίτες μας, ανεξάρτητα από  φύλο, μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγής, θρησκεία, τόπο διαμονής νέους, φοιτητές κ.λπ., με μόνη προϋπόθεση το ενδιαφέρον τους για γνώση και ενεργό συμμετοχή. Οι εκπαιδευτικές υπηρεσίες θα παρέχονται δια ζώσης ή/και μέσω ηλεκτρονικής μάθησης. Κεντρικό στόχο αποτελεί η καλλιέργεια και ανάπτυξη των βασικών ικανοτήτων διά βίου μάθησης (π.χ. επικοινωνία σε ξένες γλώσσες, μαθητική ικανότητα, ψηφιακή ικανότητα, κοινωνικές δεξιότητες και ικανότητες, επιχειρηματικότητα κ.λπ.).

Οι ενδιαφερόμενοι, θα ενημερωθούν για το περιεχόμενο των προγραμμάτων με την έκδοση σχετικής πρόσκλησης ενδιαφέροντος μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών από το  Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ¨.

Με πληροφορίες από rhodes.gr

Όσα θέλετε να ξέρετε για τη μοριοδότηση εκπαιδευτών στα ΚΔΒΜ. Τι αλλαγές έχουμε

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...