Τελευταία Νέα

Τρίτη, 28/06/2022, 13:04


Home / Featured / Ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια και νέες προσλήψεις

Ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια και νέες προσλήψεις

Δημοσιεύτηκε: 9:21 μμ Οκτώβριος 13th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Μέσα στο μήνα αναμένεται να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση που θα ορίζει τα σχετικά με τη λειτουργία της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια.

Σημειώνουμε ότι πέρσι η σχετική απόφαση είχε εκδοθεί στα μέσα Οκτωβρίου ενώ οι οδηγίες προς τα σχολεία είχαν σταλεί στις 19/10.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πέρσι τις 12-13/12.

H Ενισχυτική Διδασκαλία εντάχθηκε και φέτος  στο ΕΣΠΑ, όπως μπορείτε να δείτε

Αντικείμενο της Πράξης είναι η παροχή αυτοτελούς υποστηρικτικού προγράμματος διδασκαλίας σε ομάδες μαθητών Γυμνασίου που έχουν κενά ή προβλήματα μάθησης. Σκοπός της Ενισχυτικής Διδασκαλίας (ΕΔ) είναι η επανένταξη των μαθητών/τριών στη μαθησιακή διαδικασία και η βελτίωση της απόδοσής τους, χωρίς επιπλέον δαπάνες σε συμπληρωματικά εξωσχολικά μαθήματα, με αποτέλεσμα τη μείωση της μαθητικής διαρροής καθώς και την ενίσχυση της πρόσβασης και της ομαλής συμμετοχής όλων των μαθητών στο εκπαιδευτικό σύστημα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου

Πιο συγκεκριμένα σκοπός του προγράμματος της Ενισχυτικής Διδασκαλίας είναι η ολοκλήρωση της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και η δυνατότητα πρόσβασης στη δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ως εκ τούτου, με τη λειτουργία της ΕΔ, λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα όπου παρατηρούνται υψηλά ποσοστά σχολικής αποτυχίας, δημιουργούνται συνθήκες πρόληψης και θεραπείας του κοινωνικού αποκλεισμού και αναβαθμίζεται η ποιότητα της Εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο της ΕΔ οι μαθητές/τριες δύνανται να παρακολουθήσουν μαθήματα όπως είναι η Γλωσσική Διδασκαλία (Αρχαία και Νέα Ελληνικά), τα Μαθηματικά, η Φυσική, η Χημεία, τα Αγγλικά.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Στις 28 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελληνίων

Για το καθορισμό της Οργάνωσης και Λειτουργίας της ΕΔ, της διαδικασίας ορισμού των Σχολικών Κέντρων και της λειτουργίας τους, των διδακτέων μαθημάτων, των αρμοδιοτήτων, του πλαισίου απασχόλησης των συμμετεχόντων θα εκδοθεί για το σχολικό έτος 2018-2019 Υπουργική Απόφαση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Σε κάθε Σχολικό Κέντρο ορίζεται ένας Υπεύθυνος, με αμοιβή η οποία δε δύναται να υπερβαίνει το μικτό ποσό των 150,00€ μηνιαίως.

 

 

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...