Home / HEADER-NEWS / Α ΕΛΜΕ Θεσ/κης: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ

Α ΕΛΜΕ Θεσ/κης: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ

Δημοσιεύτηκε: 9:17 μμ Οκτώβριος 26th, 2018  


Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσ/νίκης                                Θεσσαλονίκη, 16 Οκτωβρίου 2018

Π. Κορομηλά 51. τκ: 54622

Τηλ.-τηλ/τυπία: 2310-240698                                 Προς :    Σχολεία,

http://aelmethe.blogspot.com                  Περιφέρεια  Εκπ/σης Κεντρ. Μακεδονίας,

Δ/νσεις Β΄θμιας Εκπ/σης

Ανατολικής και Δυτικής Θες/νίκης

MME

 

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ

 

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου που με απόφασή της προτρέπει τους συναδέλφους να χρησιμοποιούν τον όρο «λαθρομετανάστης», χαρακτηρίζοντας έτσι ως «λαθραίους» τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ακόμα και τους μαθητές, που δεν έχουν τα τυπικά έγγραφα και παραμένουν στη χώρα.

Είναι πραγματικά επικίνδυνο σε ένα νομό όπου με τις ευθύνες της κυβέρνησης και της ΕΕ διατηρείται ένα απαράδεκτο στρατόπεδο συγκέντρωσης, η ΕΛΜΕνα προτρέπει τους εκπαιδευτικούς να καλλιεργούν στους μαθητές ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις. Την ίδια στιγμή που στην ακριτική Λέσβο το φάντασμα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας λιπαίνεται από την κρίση, την ανεργία, τη φτώχεια και την κοινωνική εξαθλίωση, που παρουσιάζονται από τις κυβερνήσεις σαν τη νέα κανονικότητα.

Καλούμε τους συναδέλφους με τη στάση τους να απομονώσουν τα μέλη του ΔΣ που θα εμείνουν στην εν λόγω ρατσιστική, αντιεκπαιδευτική τοποθέτηση. Να απαιτήσουν μέσα από μαζικές διαδικασίες  να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες καταστατικές ποινές της ΕΛΜΕ για τα μέλη της εκείνα που παραβαίνουν τις βασικές αρχές δημοκρατικής συγκρότησής της. Να πρωτοστατήσουν με τη στάση τους μέσα στα σχολεία ώστε στους μαθητές μας να καλλιεργούνται τα ιδανικά της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Να ανοίξουν θαρρετά τη συζήτηση στην τάξη ότι τα αίτια που δημιουργούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση είναι ο πόλεμος, η φτώχεια, η εκμετάλλευση και ότι η πραγματική λύση είναι η πάλη όλων των λαών ενάντια σε αυτά.

Να παλέψουμε όλοι μαζί ενάντια στις συμφωνίες κυβέρνησης-ΕΕ που εγκλωβίζουν χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα μας, να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν οι πρόσφυγες στα διάφορα καμπ-στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως της Μόρια, να αγωνιστούμε ώστε να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες.

Να απαιτήσουμε πλήρη και ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων στα σχολεία και ικανοποίηση όλων των απαραίτητων υποστηρικτικών μέτρων  ώστε να ενταχθούν ομαλά στη σχολική διαδικασία.

 

Η Πρόεδρος                                                                  Ο Γραμματέας

Δέσποινα Δάσιου                           Δημήτρης Καραμανλής


 

Ένα σχόλιο

  1. Ελλάς το μεγαλείο σου

    Το πιο ωραίο είναι ότι ένας από αυτούς πήρε απόσπαση σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας όπου οι εκπαιδευόμενοι είναι στην πλειοψηφία τους μετανάστες. Βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα….

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ένταξη του μαθήματος της κολύμβησης στο ΕΣΠΑ

Εγκρίθηκε από την Υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως και την αρμόδια Υφυπουργό κ. ...