Home / Featured / Τι είπε ο Υπουργός Παιδείας στη Βουλή για τους διορισμούς εκπαιδευτικών

Τι είπε ο Υπουργός Παιδείας στη Βουλή για τους διορισμούς εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 5:34 μμ Οκτώβριος 20th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ο Υπουργός Παιδείας σε τοποθέτησή του στη Βουλή και απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Εμμανουήλ Συντυχάκη  με θέμα: «Να δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα της καθαριότητας και της υγιεινής των σχολείων» αναφέρθηκε και στο θέμα των διορισμών των εκπαιδευτικών.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«…Θεωρούμε ότι στη μεταμνημονιακή περίοδο, στην οποία μπαίνουμε -που όπως γνωρίζετε πολύ καλά, έχουμε ήδη ανακοινώσει δεκαπέντε χιλιάδες προσλήψεις διδακτικού προσωπικού για τα επόμενα τρία χρόνια και ήδη αρχίζουν οι διαδικασίες για τους τεσσερισήμισι χιλιάδες στην ειδική αγωγή- προσπαθούμε να κανονικοποιήσουμε μία κατάσταση, την οποία συντηρήσαμε στα χρόνια της κρίσης. Βρήκαμε παθογένειες οι οποίες είχαν δημιουργηθεί σε απίστευτο βαθμό. Προσπαθήσαμε να συντηρήσουμε μία κατάσταση, να τη βελτιώσουμε κατά τι και τώρα είμαστε σε έναν δρόμο με τον οποίο νομίζουμε ότι θα πάμε στο επόμενο βήμα.

Γι’ αυτό και το πρώτο που πάμε να κανονικοποιήσουμε είναι το θέμα των αναπληρωτών καθηγητών.

Ξέρετε ότι έχουμε ένα τεράστιο ποσοστό αναπληρωτών καθηγητών. Αυτό δεν έχει μόνο δυσμενείς επιπτώσεις σε αυτά καθαυτά τα άτομα, αλλά και στην ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία…»

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...