Home / Featured / Μη εφαρμογή κοινών κοινωνικών κριτηρίων πρόσληψης προσωπικού από τους φορείς του δημόσιου τομέα

Μη εφαρμογή κοινών κοινωνικών κριτηρίων πρόσληψης προσωπικού από τους φορείς του δημόσιου τομέα

Δημοσιεύτηκε: 3:48 μμ Οκτώβριος 26th, 2018  


Γραπτή απάντηση στη Βουλή έδωσε η Υπουργός κα Ξενογιαννακοπούλου στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Μαυρωτάς  με θέμα: «Μη εφαρμογή κοινών κοινωνικών κριτηρίων πρόσληψης προσωπικού από φορείς του δημόσιου τομέα».

Η Υπουργός σημειώνει ότι όσον αφορά τη μη θεσμοθέτηση κοινών ειδικών κατηγοριών και κοινωνικών κριτηρίων σε διαδικασίες πρόσκλησης και πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομισθίων, θέτουμε υπόψη σας τα εξής :

Σύμφωνα με τις περ. β και στ της παρ. 2 του αρ. 14 του ν.2190/1994 όπως ισχύει, από τους προσλαμβανόμενους στους αναλυτικά αναφερόμενους στην παρ. 1 του αρ. 14 φορείς και υπαγόμενους στις διατάξεις των κεφ. Α΄, Β΄ και Γ΄ του νόμου αυτού εξαιρούνται, μεταξύ άλλων, οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών.

Ο νομοθέτης λόγω της φύσης και της ιδιαιτερότητας της εκπαίδευσης, θέσπισε ειδικό καθεστώς για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το οποίο καθεστώς δεν ισχύει για τους λοιπούς εν γένει δημοσίους υπαλλήλους.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας ενημερώνουμε ότι το εν λόγω θέμα δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου μας και αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προς το οποίο απευθύνεται επίσης η ανωτέρω Ερώτηση.

Δείτε

την ερώτηση του κ. Μαυρωτά

Δείτε

αναλυτικά την απάντηση της


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...