Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 30/06/2022, 16:40


Home / HEADER-NEWS / Δομικές αλλαγές του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΚΥΣΔΙΠ) με τροπολογία που κατατέθηκε στα κρυφά

Δομικές αλλαγές του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΚΥΣΔΙΠ) με τροπολογία που κατατέθηκε στα κρυφά

Δημοσιεύτηκε: 2:08 μμ Οκτώβριος 8th, 2018  


Μαρούσι  08 Οκτωβρίου  2018

Αρ. Πρωτ.: 55

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η ΠΟΣΥΠ στις 19 Σεπτεμβρίου 2018 με έγγραφό της ζητούσε εξηγήσεις από τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου για την καθυστέρηση της εγκυκλίου  – προκήρυξης των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των  εργαζομένων του ΥΠΠΕΘ στα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια, κατά παρέκκλιση των προθεσμιών σε όλο το Δημόσιο.

Ο Υπουργός όχι μόνο δεν απάντησε, αλλά χωρίς κανένα διάλογο  τόσο με τους αιρετούς εκπροσώπους μας, όσο  και με τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων προχώρησε σε δομικές αλλαγές του Κεντρικού Υπηρεσιακού μας Συμβουλίου (ΚΥΣΔΙΠ) με τροπολογία που κατέθεσε στα κρυφά σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής σε δημόσια ΓΕΛ/ΕΠΑΛ

Συγχώνευσε Υπηρεσιακά Συμβούλια, κατηγοριοποίησε Υπηρεσίες, ξέχασε εργαζόμενους, διχοτόμησε εκλογικά σώματα και εκλογικές διαδικασίες, πολλαπλασίασε αιρετούς εκπροσώπους με το άλλοθι του ενιαίου Οργανισμού, που χρησιμοποιείται κατά το δοκούν.

Ο κος Γαβρόγλου συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του εναντίον της διοίκησης της εκπαίδευσης και των διοικητικών υπαλλήλων, επιδεικνύοντας αντιδημοκρατική  συμπεριφορά, έλλειψη διάθεσης διαλόγου και αυταρχική άσκηση διοίκησης, που μας γυρίζουν στις πιο  μαύρες εποχές του Δημοσίου.

Δυστυχώς η απροθυμία  του  για επικοινωνία και διάλογο με την ΠΟΣΥΠ, τον παρασύρει σε σωρεία νομοθετικών και διοικητικών αστοχιών, τα αρνητικά αποτελέσματα των οποίων ήδη άρχισαν να γίνονται ορατά στη λειτουργία του Υπουργείου και  θα ενταθούν  στο προσεχές  διάστημα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Περισσότερες Ειδικότητες στα ΔΙΕΚ - Αυξημένες θέσεις για τους υποψήφιους

Αν οι αυθαιρεσίες δεν σταματήσουν άμεσα, το Υπουργείο και οι υπάλληλοί του θα βιώνουν τις συνέπειες για πολύ καιρό αφότου ο κ. Γαβρόγλου θα έχει πάψει να είναι Υπουργός.

Τέλος, του εφιστούμε τη προσοχή και τον προειδοποιούμε να μην επιδείξει την ίδια διοικητική  αστοχία στις επικείμενες προκηρύξεις για την επιλογή  και τοποθέτηση των Προϊσταμένων των οργανικών μονάδων του Υπουργείου.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                               ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΝΙΔΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...