Home / HEADER-NEWS / Άρνηση  χορήγησης συνδικαλιστικής άδειας

Άρνηση  χορήγησης συνδικαλιστικής άδειας

Δημοσιεύτηκε: 3:35 μμ Οκτώβριος 14th, 2018  


14-10-2018

Αριθμ. Πρωτ. : 105

Προς : Δ.Ο.Ε.

Κοιν:  ΑΔΕΔΥ, Μέλη του Συλλόγου μας ,

Υπ. Παιδείας,Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Αττικής

Δ/νση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, ΜΜΕ

Καταγγελία κατά της Δ/ντριας Εκπ/σης Π.Ε.  Ανατολικής Αττικής για την άρνηση  χορήγησης συνδικαλιστικής άδειας στα μέλη του Συλλόγου για τη συμμετοχή τους  στην Τακτική Γενική Συνέλευσή μας

 

Λόγω των πολλών σοβαρών θεμάτων που απασχολούν  τους εκπαιδευτικούς και γενικότερα την εκπαίδευση  αυτήν την περίοδο (κενά στα σχολεία, απαίτηση για μόνιμους διορισμούς,  τρόπος πρόσληψης μόνιμων εκπαιδευτικών, αξιολόγηση, εκλογές αιρετών κτλ και ενόψει της Ολομέλειας Προέδρων  της Δ.Ο.Ε κ.α.)   κατατέθηκε, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2018, από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Αλέξανδρος Δελμούζος» στη Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής  αίτηση για χορήγηση άδειας πραγματοποίησης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου για  την Τρίτη 16-10-2018. Η αίτηση υποβλήθηκε έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Να σημειωθεί ότι για το σχολικό έτος 2018- 19 δεν έχει γίνει χρήση άδειας από το Σύλλογο για τον ίδιο σκοπό.

Δυστυχώς μετά από μία ολόκληρη εβδομάδα καμιά έγγραφη απάντηση δεν έχουμε λάβει από τη Δ/νση, όπως είναι υποχρεωμένη. Αντίθετα στα καθημερινά τηλεφωνήματά μας στο αρμόδιο τμήμα μας μετέφεραν κάθε φορά τα διάφορα κωλύματα που έθετε προσχηματικά η Δ/ντρια Εκπαίδευσης. Τελικά την Παρασκευή 12-10-2019 ,  στις 14.00, σε επικοινωνία μας  δήλωσαν ότι τελικά η άδεια θα χορηγηθεί!! ( πότε άραγε;). Παρόλα αυτά και πάλι  κανένα έγγραφο χορήγησης άδειας δεν έχει φτάσει στο Σύλλογο ούτε στα σχολεία μέχρι αυτή τη στιγμή (Κυριακή 14-10-2018), όπως θα έπρεπε και όπως γίνεται κάθε φορά.

Ως εκπαιδευτικοί της τάξης, με αίσθημα ευθύνης  απέναντι στους συναδέλφους μας αλλά και τους γονείς των μαθητών μας,  καταλαβαίνουμε ότι ακόμη και να χορηγηθεί τη  Δευτέρα η σχετική άδεια είναι πλέον πολύ αργά για να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση την Τρίτη. Είναι απαράδεκτο οι  εκπαιδευτικοί και κυρίως οι γονείς να ενημερωθούν ξαφνικά την τελευταία στιγμή ότι την επόμενη ημέρα  δε θα λειτουργούν τα σχολεία.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις αυθαιρεσίες, τον εμπαιγμό και την απαράδεκτη στάση της Διευθύντριας Π.Ε. η οποία αντί να διευκολύνει τους συναδέλφους στην άσκηση των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων, όπως έχει υποχρέωση  σύμφωνα με τη νομοθεσία,  βάζει εμπόδια και τους εμπαίζει. Ποιες σκοπιμότητες, ποιους εξυπηρετεί και ποιους  προστατεύει η άρνηση  χορήγησης άδειας από τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης;

 

Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. να πάρει άμεσα  θέση για το θέμα. Καλούμε  επίσης και τους άλλους Συλλόγους Π.Ε.  να  καταγγείλουν τη άρνηση χορήγησης άδειας.

 

Οι συνάδελφοι, μέλη του Συλλόγου μας , θα ενημερωθούν με άλλη ανακοίνωση για τον τόπο και το χρόνο πραγματοποίησης  Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

 

Ο Πρόεδρος                                                    Ο  Γεν. Γραμματέας

Σάββας    Σεχίδης                                                 Κων/νος  Βερέτσος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...