Home / HEADER-NEWS / Το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+

Το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+

Δημοσιεύτηκε: 10:17 πμ Οκτώβριος 19th, 2018  


Το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, Key Action 2 Strategic Partnerships for Schools Only με το σχέδιο δράσης «EUREKAPastPresent and Future, Σεπτέμβριος 2016 – Νοέμβριος 2018.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ
Το έργο περιλαμβάνει την έρευνα, τον σχεδιασμό, την παραγωγή, την παρουσίαση και την αξιολόγηση μιας εφεύρεσης. Οι μαθητές/ εφευρέτες, έχοντας την πλήρη ευθύνη και τον έλεγχο του προϊόντος τους από την αρχική φάση σχεδιασμού μέχρι την τελική κατασκευή του, δουλεύουν σε ομάδες, συνεργάζονται, επικοινωνούν τις ιδέες τους, συμβιβάζονται αλλά και αναλαμβάνουν ηγετικούς ρόλους, λαμβάνουν αποφάσεις, μαθαίνουν να σκέφτονται ως υπεύθυνοι πολίτες και να χρησιμοποιούν φιλικά-στο-περιβάλλον υλικά, παρουσιάζουν τη δουλειά τους μπροστά σε κοινό, κρίνονται για τις εφευρέσεις τους, μαθαίνουν πώς να υποστηρίζουν τη δουλειά τους και εργάζονται για τη διαφήμιση και προώθηση του προϊόντος τους.  Στον πρώτο χρόνο του έργου οι μαθητές εκπονούν έρευνα στις εφευρέσεις της χώρας τους και μοιράζονται τις πληροφορίες με τα σχολεία-εταίρους. Στον δεύτερο χρόνο παίρνουν μέρος στον Διαγωνισμό για την Καλύτερη Εφεύρεση, και με τις καλύτερες εφευρέσεις συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Έκθεση Εφευρέσεων από Νέους, στο Perth της Σκωτίας.
Οι συμμετέχοντες της δράσης Eureka! στο τέλος του έργου έχουν προικιστεί με ένα σύνολο δια βίου δεξιοτήτων που θα ενισχύσουν το ρόλο τους ως Ευρωπαίοι πολίτες και ως μελλοντικά πολύτιμα μέλη της αγοράς εργασίας.

 

 ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Το 
 
HOW TO IMPLEMENT A DESIGN PROJECT IN YOUR SCHOOL” είναι ένας οδηγός για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν στο σχολείο τους ένα πρόγραμμα σχετικό με εφευρέσεις και τον σχεδιασμό τους. Περιέχει μια πληθώρα φύλλων εργασίας, παραδείγματα, χρήσιμες επαφές και συμβουλές.
Ελπίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί που θα αναλάβουν ένα παρόμοιο έργο θα το απολαύσουν όσο κι εμείς.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...