Home / Featured / Αρχές του 2019 η προκήρυξη για 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών στην ΕΑΕ;

Αρχές του 2019 η προκήρυξη για 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών στην ΕΑΕ;

Δημοσιεύτηκε: 7:05 μμ Οκτώβριος 5th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Πιθανόν στις αρχές του 2019 να εκδοθεί η προκήρυξη για την πλήρωση 4.500 μόνιμων θέσεων στην Ειδική Αγωγή.

Αυτό φαίνεται να προκύπτει και από το γεγονός ότι και η προκήρυξη των 3.000 θέσεων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» τοποθετείται στην ίδια περίοδο, όπως προκύπτει από δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Θα πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη μας ότι αν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι το Σεπτέμβριο του 2019  στα σχολεία θα πρέπει η προκήρυξη να εκδοθεί στις αρχές του νέου έτους ώστε να έχει και τον απαραίτητο χρόνο το ΑΣΕΠ να επεξεργαστεί τις αιτήσεις και να εκδώσει τους πίνακες.

Σημειώνουμε ότι ο πίνακας των μόνιμων διορισμών φέρεται να είναι παράλληλα και πίνακας αναπληρωτών οπότε είναι αναγκαίο να έχουν εκδοθεί αποτελέσματα πριν την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία.

Ο προϋπολογισμός άλλωστε 22εκ ευρώ που έχει εγγραφεί αφορά 4 μήνες του 2019 (Σεπτέμβριο-Δεκέμβριος) με 1200,00 τον μήνα (μικτά).

Όσον αφορά τη δυνατότητα σε νέους πτυχιούχους να διεκδικήσουν θέσεις αυτή φαίνεται να επιτυγχάνεται μέσω ποσόστωσης για θέσεις χωρίς εμπειρία. Όπως έχουμε γράψει και σε παλιότερα άρθρα μας στους διαγωνισμούς με κριτήρια κατάταξης προβλέπεται ποσοστό θέσεων όπου δεν μοριοδοτείται η εμπειρία. Με αυτό τον τρόπο αναμένεται να προσληφθούν και νέοι πτυχιούχοι χωρίς εμπειρία.

Στη σημερινή συνάντηση του Υπουργού με ΔΟΕ και ΟΛΜΕ δόθηκαν οι γενικές κατευθύνσεις του νέου συστήματος διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών που θα στηρίζεται σε 3 πυλώνες:

  1. Ακαδημαϊκά κριτήρια
  2. Προϋπηρεσία
  3. Κοινωνικά κριτήρια

 

Ένα σχόλιο

  1. ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ

    Κανενας διορισμος δεν θα γιει απο πινακα μηδενικης προυοηρεσιας.Ο διαγωνισμος 3Κ δεν αφορουσε εκπαιδευτικους.Ποτε στην ιστορια δεν διοριστηκε εκπαιδευτικος με λιγοτερα μορια…Ελεος….

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...