Τελευταία Νέα

Κυριακή, 26/06/2022, 15:11


Home / Featured / Απομακρύνθηκε προσωρινά ο εκπαιδευτικός που χειροδίκησε εναντίον μαθητών δημοτικού

Απομακρύνθηκε προσωρινά ο εκπαιδευτικός που χειροδίκησε εναντίον μαθητών δημοτικού

Δημοσιεύτηκε: 8:19 μμ Οκτώβριος 19th, 2018  


Την οργή δασκάλων και γονέων έχει προκαλέσει ένας εκπαιδευτικός στα Χανιά της Κρήτης, ο οποίος φέρεται να χτύπησε μαθητές εν ώρα μαθήματος.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη με τον εκπαιδευτικό να χτυπά τρία παιδιά της β’ τάξης του δημοτικού ηλικίας 8 ετών.

Ήδη, από τους γονείς έχει γίνει σχετική αναφορά και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει ενημερωθεί για το περιστατικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τα τοπικά μέσα ο ο εκπαιδευτικός έχει προβεί σε αυτή την ενέργεια και στο παρελθόν.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για τον ίδιο εκπαιδευτικό που έχει απασχολήσει στο παρελθόν για ανάλογες υποθέσεις την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και μάλιστα είχε απομακρυνθεί από το σχολείο του.

Ωστόσο, και στο άλλο σχολείο που πήγε να εργαστεί, χειροδίκησε και πάλι σε βάρος μαθητή και απομακρύνθηκε και από αυτό, ενώ διενεργήθηκε και σχετική ένορκη διοικητική εξέταση.

Επέστρεψε όμως στο σχολείο που είχε την οργανική του θέση και είχε χτυπήσει για πρώτη φορά μαθητή, με τον πατέρα του παιδιού τότε να κάνει μήνυση, σύμφωνα με το Cretapost.gr

Ο δάσκαλος που σήκωσε χέρι σε μαθητές φαίνεται δεν το είχε κάνει για πρώτη φορά. Είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για χειροδικία σε βάρος μαθητών.

Οι «παιδαγωγικές του μέθοδοι» ήταν γνωστές στην εκπαιδευτική κοινότητα και είχε επιχειρηθεί στο παρελθόν να απομακρυνθεί από μαθητές

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Απομακρύνθηκε προσωρινά από δημοτικό σχολείο των Χανίων στο οποίο δίδασκε ως γυμναστής, ο δάσκαλος που χειροδίκησε σε βάρος ανήλικων μαθητών, γεγονός που προκάλεσε σάλο τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και την τοπική κοινωνία.

Η υπόθεση έγινε γνωστή μετά από καταγγελία γονέων και έφτασε μέχρι την πόρτα της διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που αντέδρασε κινούμενη στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διοικητικής διαδικασίας και στο μέγιστο βαθμό, ζητώντας την απομάκρυνση του δασκάλου από το σχολείο ως ότου ολοκληρωθεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό.

Η μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί στον δάσκαλο από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, είναι στέρηση μισθού ενός μήνα ενώ όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την υπηρεσία, μπορεί να σταλεί στο πρωτοβάθμια πειθαρχικό συμβούλιο εν συνεχεία στο δευτεροβάθμιο, ανάλογα με την απόφαση.

Ο συγκεκριμένος δάσκαλος είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για χειροδικία σε βάρος μαθητών του και μάλιστα είχε διενεργηθεί ΕΔΕ η οποία ήταν αθωωτική, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, οι «παιδαγωγικές του μέθοδοι» ήταν γνωστές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr,  ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Μανώλης  Μηλιαράκης, με διαμεσολάβησή της υπηρεσίας είχε έρθει σε επικοινωνία με τον σύμβουλο φυσικής αγωγής, αρκετές φορές, ώστε να καθοδηγηθεί για το πώς πρέπει να διαχείριζεται με σωστό παιδαγωγικό τρόπο τους μαθητές και πώς να αντιμετωπίζει δύσκολες συμπεριφορές των παιδιών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Περισσότερες Ειδικότητες στα ΔΙΕΚ - Αυξημένες θέσεις για τους υποψήφιους

«Γνωρίζαμε την αδυναμία παιδαγωγικού ελέγχου και για να μην εκτίθονται σε κίνδυνο τα παιδιά, αξιοποιήσαμε κάποιες διοικητικές δυνατότητες», σημείωσε ο κ. Μηλιαράκης εξηγώντας οτι είχε αναζητηθεί τρόπος, στα στενά πλαίσια και τα περιθώρια που δίνει ο νόμος, ο γυμναστής να απομακρυνθεί από τους μαθητές, αναλαμβάνοντας θέση γραφείου ή αποσπώμενος στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ώστε να διδάσκει αθλήματα στους υποψηφίους  πανελλαδικών εξετάσεων που διαγωνίζονται σε αθλήματα.

«Προσπαθήσαμε πέρυσι με πίεση να τον τοποθετήσουμε εκει και εκείνος νόμιζε οτι όλο αυτό έγινε με σκοπό να τεθεί σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια να απολυθεί», σημείωσε ο κ. Μηλιαράκης προσθέτοντας οτι και φέτος σε συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου, είχε γίνει προσπάθεια να απομακρυνθεί κάποιες μέρες από το σχολείο προσφέροντας διοικητικό έργο στην υπηρεσία. Ωστόσο και σε αυτό ήταν αρνητικός πιστεύοντας οτι γίνεται απόπειρα αποδυνάμωσής του με στόχο την απόλυσή του.

Το νέο περιστατικό με την χειροδικία σε βάρος των μαθητών, έχει ωστόσο προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση κυρίως σε γονείς και αναμένονται οι αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων, για το πώς θα διευθετηθεί ένα θέμα που ήταν γνωστό στην εκπαιδευτική κοινότητα.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...