Τελευταία Νέα

Τρίτη, 11/05/2021, 20:50


Home / HEADER-NEWS / Αίτημα για δομημένη συνέντευξη στην επιλογή Διευθυντών/ντριων σχολικών μονάδων

Αίτημα για δομημένη συνέντευξη στην επιλογή Διευθυντών/ντριων σχολικών μονάδων

Δημοσιεύτηκε: 9:49 μμ Οκτώβριος 10th, 2018  


Αθήνα, 10-10-2018

Αρ. Πρωτ.:  73

«ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ Δ/ΝΤΩΝ-Δ/ΝΤΡΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ»

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή έκδοση της ΥΑ Φ.361.22/41/159789/Ε3/26-09-2018 (ΦΕΚ 4424Β/05-10-2018), που αφορά στη ρύθμιση θεμάτων σχετικών με τη διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, έχει να επισημάνει τα εξής:

  1. Εκφράζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την πλήρη αντίθεσή του στην απόφαση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για συνέχιση της χρήσης της αδόμητης συνέντευξης στη διαδικασία επιλογής Δ/ντών-Δ/ντριών σχολικών μονάδων, η οποία επιστημονικά αμφισβητείται αφού η εγκυρότητά της ανέρχεται μόλις στο 30%.
  2. Καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να αποσύρει άμεσα την παραπάνω διάταξη και να εφαρμόσει τη δομημένη συνέντευξη στη διαδικασία επιλογής Δ/ντών-Δ/ντριών σχολικών μονάδων, αλλά και στη διαδικασία επιλογής όλων των στελεχών της εκπαίδευσης, όπως αυτή ισχύει για την επιλογή Προϊσταμένων σε όλο το Δημόσιο με τον Ν.4369/2016(Νόμος Βερναρδάκη), και η οποία επιστημονικά αποδεδειγμένα έχει τη μεγαλύτερη αξιοπιστία και εγκυρότητα από όλες τις μορφές συνέντευξης.
  3. Για λόγους διαφάνειας της όλης διαδικασίας, η παρουσίαση της εισήγησης για τον υποψήφιο Διευθυντή από μέλος του Συμβουλίου Επιλογής να πραγματοποιείται παρουσία τού υποψηφίου και όχι πριν από την είσοδό του στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συμβουλίου, όπως προβλέπεται από την Υπουργική Απόφαση.
  4. Τέλος θεωρούμε, ότι όπως γίνεται σε όλα σχεδόν τα σύγχρονα εκπαιδευτικά συστήματα, τα στελέχη εκπαίδευσης θα πρέπει στο τέλος της θητείας τους να αξιολογούνται για το έργο τους, και πως από αυτή την αξιολόγηση θα πρέπει να εξαρτάται η συνέχιση ή όχι της παραμονής στη θέση τους, και όχι να επανακρίνονται από μηδενική βάση για κάθε νέα θητεία, όπως γίνεται μέχρι τώρα.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Από 5/5 έως 8/5 η διανομή των self tests σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

Τηλέμαχος Κουντούρης                                                                           Νικόλαος  Μακεδών


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων βασισμένο στον περσινό “σκελετό” όσον αφορά τις ημερομηνίες και ...