Home / HEADER-NEWS / Ο Αγώνας για την άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής φοίτησης στο νηπιαγωγείο σε όλη τη χώρα συνεχίζεται…

Ο Αγώνας για την άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής φοίτησης στο νηπιαγωγείο σε όλη τη χώρα συνεχίζεται…

Δημοσιεύτηκε: 11:32 μμ Οκτώβριος 1st, 2018  


Δημοσιοποιήθηκε, στις 25/9/2018, η με  αρ. πρωτ. 159161/Β9/Φ8/952 απόφαση του υπουργείου παιδείας που ορίζει τη διάθεση 4 εκατομμυρίων και 85 χιλιάδων € (μέχρι του ποσού των 43.000 € για κάθε σχολική μονάδα) για την εγκατάσταση 95 νέων αιθουσών σε νηπιαγωγεία σε 26 Δήμους της χώρας. H άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης αποτελεί επιτακτικό αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας στα πλαίσια του 14χρονου δημόσιου και δωρεάν σχολείου, γι’ αυτό και η κρατική χρηματοδότηση για αίθουσες νηπιαγωγείων είναι σε θετική κατεύθυνση. Όμως,  το συγκεκριμένο πρόγραμμα από μόνο του δεν λύνει το κτηριακό πρόβλημα, που παραμένει άλυτο σε πολλούς Δήμους, ειδικά στους αστικούς, και απαιτείται γενναία χρηματοδότηση, ώστε να μπορεί να γίνει παντού εφαρμογή του νόμου για τη 2χρονη υποχρεωτική  προσχολική αγωγή και εκπαίδευση στο δημόσιο  νηπιαγωγείο.

Ταυτόχρονα και για το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και για έναν γενικότερο σχεδιασμό που θα καλύπτει τις ανάγκες για σχολική στέγη σε όλη τη χώρα απαιτούνται να υπάρξουν ασφαλιστικές δικλείδες, από την πολιτεία,  τέτοιες που να αναγνωρίζονται και να απομονώνονται οι «υποκειμενισμοί» των δήμων που άμεσα ή έμμεσα προάγουν τη γνωστή «γραμμή» της ηγεσίας της ΚΕΔΕ (και των κομμάτων που ήταν αντίθετα στη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης) και πιθανόν να παραμένουν αντίθετοι ή αδρανείς σε πρωτοβουλίες που βοηθούν την υλοποίηση του νόμου.

Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να ασκήσουν τη μεγαλύτερη – το δυνατόν – πίεση, υπενθυμίζοντας στους δήμους που δεν έχουν ενταχθεί στη δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση, τη θέση ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας για άμεση και καθολική εφαρμογή της διετούς Προσχολικής Εκπαίδευσης. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση να προχωρήσουν άμεσα σε ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανέγερσης νηπιαγωγείων με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ώστε να μπορεί από άκρο σε άκρο σε όλη τη χώρα να εφαρμοστεί πλήρως ο νόμος για τη δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο.

Η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. συνεχίζει και αγωνίζεται για την άμεση και καθολική εφαρμογή της δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που θα καλύπτει όλες τις παιδαγωγικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες των μαθητών και ευρύτερα της ελληνικής κοινωνίας. Ένα Δημόσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο για όλους τους μαθητές που θα στελεχώνεται με μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό με κατάλληλες υποδομές, τέτοιες ώστε το εκπαιδευτικό έργο που θα παρέχεται στους μαθητές να γίνεται με τις καλύτερες παιδαγωγικές συνθήκες.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...