Home / Featured / Ο Υπουργός Παιδείας για τους διορισμούς εκπαιδευτικών

Ο Υπουργός Παιδείας για τους διορισμούς εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 5:11 μμ Σεπτέμβριος 11th, 2018  


Για τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε:

«Είχα δεσμευτεί και στη Διδασκαλική Ομοσπονδία και στην ΟΛΜΕ ότι τον Οκτώβριο θα ανακοινώσουμε τον αριθμό διορισμό για την τριετία. Αυτό ισχύει. Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τους μόνιμους διορισμούς για το 2019 στην Ειδική Εκπαίδευση. Είναι ένας ικανοποιητικότατος αριθμός. Ξέρετε οι μισοί αναπληρωτές σήμερα είναι στην Ειδική Εκπαίδευση και έχουμε τους χειρότερους δείκτες σε όλη την Ευρώπη στην Ειδική Εκπαίδευση και σε αυτό θέλουμε να δώσουμε την πρώτη έμφαση και θα ακολουθήσουν βεβαίως και οι υπόλοιποι διορισμοί».

Τα παραπάνω δήλωσε την πρώτη μέρα της έναρξης των σχολείων ο Κώστας Γαβρόγλου. Παράλληλα σε μία σχολική χρονιά που ξεκινά με την επαναφορά της κανονικότητας στη δημόσια εκπαίδευση, με τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους και τα σχολικά βιβλία να έχουν αποσταλεί στα σχολεία εγκαίρως, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου έκανε ειδική αναφορά στον καθοριστικό ρόλο των εκπαιδευτικών κατά τα χρόνια της κρίσης:

«Παρά την κρίση, το δημόσιο εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν κατέρρευσε. Και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους εκπαιδευτικούς μας. Και για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να έχουμε και έναν πρόσθετο σεβασμό. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι σήκωσαν στην πλάτη τους τη δημόσια εκπαίδευση και παρά τις οικονομικές και τις κοινωνικές δυσκολίες, παρά το γενικότερα δύσκολο κλίμα, και ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων, κατάφεραν και κράτησαν όρθια την εκπαίδευση. Γι’ αυτό τους ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Κατόπιν ο κ. Γαβρόγλου είχε συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς του 1ου ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων με τους οποίους συζήτησε αναλυτικά σειρά θεμάτων της επαγγελματικής εκπαίδευσης.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...