Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 29/05/2020, 03:10


Home / HEADER-NEWS / Η βαθμοθηρία υπάρχει και θα γιγαντωθεί με το νέο σύστημα

Η βαθμοθηρία υπάρχει και θα γιγαντωθεί με το νέο σύστημα

Δημοσιεύτηκε: 9:26 πμ Σεπτέμβριος 10th, 2018  


Με έκπληξη πληροφορήθηκα από συναδέλφους τη δήλωση του Υπουργού Παιδείας, κ. Γαβρόγλου σε τηλεοπτική εκπομπή, στην οποία με εγκαλούσε ότι δήθεν απαξίωνα τους συναδέλφους λέγοντας ότι είναι «επιρρεπείς στις πιέσεις των γονέων».

Είναι φανερό ότι ο κύριος Υπουργός δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος της ζημίας που πρόκειται να προκαλέσει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με τη νομοθετική πρωτοβουλία που εξήγγειλε. Φαίνεται καθαρά ότι αγνοεί την εκπαιδευτική πραγματικότητα της χώρας. Σε διαφορετική περίπτωση θα γνώριζε καλά ότι μία από τις παθογένειές της ελληνικής εκπαίδευσης είναι η βαθμοθηρία που διακατέχει μεγάλη μερίδα μαθητών και γονέων. Με το νέο σύστημα που προτείνει και τη σύνδεση του βαθμού του  απολυτηρίου με την εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι απολύτως βέβαιο ότι η βαθμοθηρία θα γιγαντωθεί στον υπέρτατο βαθμό. Αυτό άλλωστε καταγράφηκε και τη  δεκαετία του ’80 όταν υπήρχε μεικτό σύστημα επιλογής (Πανελλαδικές 75%, Βαθμολογία τριών τάξεων Λυκείου 25%). Το σύστημα αυτό δοκιμάστηκε στο παρελθόν και απέτυχε. Και γι΄ αυτό το λόγο καταργήθηκε.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αλφαβητικοί Πίνακες Α) κατάταξης εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ03-Μαθηματικών για απόσπαση στα Ευρωπαϊκά Σχολεία Βρυξέλλες ΙΙΙ και Λουξεμβούργο ΙΙ

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ πιστεύει ότι με το νέο σύστημα επιλογής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οι εκπαιδευτικοί θα υποστούν μία αφόρητη πίεση από γονείς και μαθητές. Ιδιαίτερα στις μικρές κοινωνίες η πίεση αυτή θα είναι αβάσταχτη.

Οφείλει ο Υπουργός Παιδείας να αντιληφθεί την ελληνική πραγματικότητα και να αποσύρει από το τραπέζι το προτεινόμενο σχέδιο, το οποίο, αν εφαρμοστεί, θα μας οδηγήσει αρκετές δεκαετίες πίσω.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αμοιβαίες μεταθέσεις εκπαιδευτικών Α/θμιας

Νίκος Παπαχρήστου

Πρόεδρος ΟΛΜΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ...