Home / Featured / Θωράκιση του Υπουργείου Παιδείας με ρολά βαρέως τύπου, έναντι εξωτερικών κινδύνων

Θωράκιση του Υπουργείου Παιδείας με ρολά βαρέως τύπου, έναντι εξωτερικών κινδύνων

Δημοσιεύτηκε: 8:19 μμ Σεπτέμβριος 29th, 2018  


Με ρολά έκλεισε τις πύλες του κτιρίου του υπουργείου Παιδείας η ηγεσία του, προκαλώντας απορίες για τον λόγο της απόφασής της.

Η άτυπη απάντηση είναι ότι λόγοι ασφαλείας οδήγησαν στην τοποθέτηση ρολών. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε χθες η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Κεντρικών Δομών Υπουργείου Παιδείας, «χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση παρακολουθούμε έκπληκτοι τις δύο τελευταίες ημέρες συνεργεία να εγκαθιστούν ρολά σε όλες τις πύλες του κτιρίου».

Στην ανακοίνωσή της η ηγεσία της ομοσπονδίας ρωτά εάν «είναι σύννομη αυτή η εγκατάσταση, δεδομένου ότι φράσσονται οι έξοδοι κινδύνου;

Ακόμη και εάν υποθέσουμε ότι είναι νόμιμη, γίνεται σεβόμενη τις προδιαγραφές για την εκκένωση του κτιρίου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης;

Οταν θα κατεβάζουν τα ρολά για να αποκλείουν τους διαδηλωτές, πώς θα διασφαλίζουν την έξοδο των υπαλλήλων, που έχουν πολλές φορές ταλαιπωρηθεί αναίτια στην προσπάθεια της ηγεσίας να μην επιτρέψει την είσοδο στους διαδηλωτές;».

Ενα ευρύτερο ερώτημα είναι εάν υπάρχει πράγματι ανάγκη για μια τέτοια θωράκιση του υπουργείου και ποιοι είναι άραγε αυτοί οι μεγάλοι εχθροί που θα απειλήσουν σύντομα το υπουργείο Παιδείας.

Μήπως το υπουργείο Παιδείας προφυλάσσεται όχι μόνο από τους διαδηλωτές αλλά και από επιθέσεις αναρχικών ομάδων;

Τέλος, ιδιαίτερη πολιτική αξία έχει η επισήμανση της ομοσπονδίας, η οποία σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου, ρωτά με νόημα την πολιτική ηγεσία, «δεν αντιλαμβάνονται ότι στην πολιτική πρέπει να κερδίζεις και να αμύνεσαι με τις πολιτικές που εφαρμόζεις και όχι με περιφράξεις;».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ (Τζίμης Πανούσης)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο Υπουργός για άλλη μία φορά προκαλεί. Αυταρχικά και χωρίς καμιά συνεννόηση διέταξε να μπουν ηλεκτρικά ρολά στις εισόδους και εξόδους έκτακτης ανάγκης του υπουργείου και σε παράθυρα του ισογείου.

Δεν θα εστιάσουμε μόνον στη σπατάλη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ οι κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανάγκες είναι τεράστιες.

Η επιλογή να γίνει το υπουργείο φυλακή για εργαζόμενους και επισκέπτες αντί να ενισχυθούν σχολεία και μαθητές εκφράζει εύγλωττα τις πολιτικές τους πρακτικές.

Ο υπουργός θέλει να μας έχει έγκλειστους, αδιαφορώντας για τους κινδύνους.

Δεν ενδιαφέρεται για τη δική μας ασφάλεια αλλά τη δική του ησυχία. Δεν μας εξηγεί  ποιους φοβάται ότι θα επιτεθούν στο υπουργείο. Οι διαδηλωτές δεν είναι εγκληματίες ΑΛΛΑ κατά κύριο λόγο είναι μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς που αγωνίζονται για μια καλύτερη εκπαίδευση, και οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Παιδείας δεν είμαστε απέναντί τους, όσο και αν προσπαθήσουν να προκαλέσουν κοινωνικό αυτοματισμό.

Ο υπουργός αντίθετα αναβιώνει πρακτικές της εποχής Αρβανιτόπουλου.

Απαγορεύει σε όλους την πρόσβαση στην πτέρυγα με τα υπουργικά γραφεία και κλειδώνει μέχρι και τις πόρτες πυρασφάλειας, στις οποίες τοποθετήθηκαν και ειδικοί πύρροι για να ανοιγοκλείνουν επιλεκτικά.

Διπλοκλειδώνει τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους του ο υπουργός και δεν του περνά από το μυαλό ότι τη μία εκείνη φορά που θα χρειαστεί η άμεση εκκένωση για οποιοδήποτε λόγο, ο εγκλωβισμός των ανθρώπων είναι βέβαιος. Τι θα συμβεί αν ο υπουργός μας κλειδώσει και γίνει μπλακ άουτ ρεύματος ή -ακόμη χειρότερα- ξεσπάσει πυρκαγιά ή γίνει σεισμός;

Δεν κινδυνολογούμε.

Τις ζωές μας θέλουμε να προστατέψουμε από τις αψυχολόγητες και παράνομες αποφάσεις σας.Το υπουργείο δεν είναι τσιφλίκι σας. Δεν επιτρέπεται να παρεμβαίνετε έτσι στον χώρο  χωρίς την έγκριση των αρμόδιων αρχών. Στο υπουργείο και εσείς όπως και όλοι οι υπουργοί είστε προσωρινοί. Για εμάς όμως το υπουργείο είναι το σπίτι μας και η ζωή μας .

Ακυρώστε τώρα το σφράγισμα του υπουργείου προτού θρηνήσουμε θύματα.

Μη παίζετε με τις ζωές μας.

Για την Ανακοίνωση Πατήστε 

.


 

2 Σχόλια

  1. Το ταμπούρωμα προαναγγέλλει τις αυθαιρεσίες που μαγειρεύονται παιδιά…τι λέτε τώρα… φανταστείτε τι μετρα ετοιμάζουν!!!

  2. Τέτοια μέτρα λάμβαναν και στην ddr/ανατολική γερμανία, αλλά το τείχος του αίχους γκρεμίστηκε. Ο κομμουνισμός ψόφησε.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...