Τρίτη, 30/11/2021, 14:26


Home / HEADER-NEWS / Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας κατά της υποβάθμισης των μαθημάτων ανθρωπιστικής παιδείας (28/9)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας κατά της υποβάθμισης των μαθημάτων ανθρωπιστικής παιδείας (28/9)

Δημοσιεύτηκε: 7:23 πμ Σεπτέμβριος 13th, 2018  


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΊΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ  ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28/9, 1μμ)

Ως μία ανεξάρτητη πρωτοβουλία Φιλολόγων που αγωνιούμε για την υποβάθμιση των ανθρωπιστικών και ιδιαίτερα των κλασικών σπουδών στην ελληνική εκπαίδευση, καλούμε όλους τους Φιλολόγους και τους εκπαιδευτικούς γενικότερα, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τους Πανεπιστημιακούς αλλά και κάθε απλό πολίτη που υποστηρίζει την ανθρωπιστική Παιδεία σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στις 28 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι.

Η αποψίλωση των κλασικών σπουδών και της ανθρωπιστικής παιδείας στο εκπαιδευτικό σύστημα γίνεται με μεθοδευμένο και συστηματικό τρόπο. Η κατάργηση των εξετάσεων των Αρχαίων Ελληνικών στα Γυμνάσια, η κατάργηση της εξέτασης της μετάφρασης στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, η κατάργηση του μαθήματος της Ιστορίας στη Γενική Παιδεία στην Γ΄ Λυκείου και η σχεδόν ολοκληρωτική εξαφάνισή του στα ΕΠΑΛ, η υποβάθμιση των Αρχαίων Ελληνικών στη Β΄ τάξη του Εσπερινού Λυκείου και η κατάργηση του μαθήματος της Φιλοσοφίας, και, το αποκορύφωμα, η εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Γαβρόγλου για την κατάργηση των Λατινικών ως εξεταζόμενο μάθημα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και την αφαίρεσή του απ το Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών συντελούν στην υποβάθμιση της ανθρωπιστικής και κλασικής παιδείας στα σχολεία.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα αποτελέσματα των μετεγγραφών/μετακινήσεων 2021

Έχουμε το υπέροχο προνόμιο να είμαστε οι κληρονόμοι ενός σπουδαίου πολιτισμού με παγκόσμια ακτινοβολία. Οφείλουμε επομένως να προστατεύουμε, να καλλιεργούμε και να αναδεικνύουμε αυτό το μοναδικό πολιτισμικό κεφάλαιο. Δεν το χρωστάμε μόνο στους εαυτούς μας, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Ας ενώσουμε τη φωνή μας για να αποκαταστήσουμε την Παιδεία στη χώρα που τη γέννησε. Να είμαστε όλες και όλοι εκεί!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Κρατικός Προϋπολογισμός 2022: Οι δράσεις για τις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

«SOS» από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο προς εκπαιδευτικούς

«SOS» εκπέμπει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο προς τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να αποφύγουν ...