Home / Featured / Στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απευθύνθηκε το Υπ.Παιδείας για τους δικαιωθέντες εκπαιδευτικούς ΑΣΕΠ 2008

Στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απευθύνθηκε το Υπ.Παιδείας για τους δικαιωθέντες εκπαιδευτικούς ΑΣΕΠ 2008

Δημοσιεύτηκε: 11:09 μμ Σεπτέμβριος 3rd, 2018  


Στο ΝΣΚ απευθύνθηκε το Υπ.Παιδείας για το θέμα των δικαιωθέντων με δικαστικές αποφάσεις εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ 2008. Αυτό προκύπτει από απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Παιδείας σε σχετική ερώτηση που του υποβλήθηκε στο τέλος της συνέντευξης τύπου:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αν μου επιτρέπετε, μπαίνοντας στο Υπουργείο συνάντησα κάποιους εκπαιδευτικούς έξω, που έχουν δικαιωθεί με την διαδικασία του ΑΣΕΠ και πρόσφατα τους δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα διοριστούν κανονικά. Μετά αυτή η διαβεβαίωση μου λένε ότι δεν ίσχυσε, τελικά τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους; Διαμαρτύρονται έξω αυτή τη στιγμή.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα σας πω. Μιλάτε για τους δικαιωθέντες για τις εξετάσεις που έχουν υποστεί το 2008. Είναι ένα θέμα, ελάχιστους τους έχει δικαιώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας και ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό τους έχουν δικαιώσει τα διοικητικά Δικαστήρια.

Εμείς ψάχνουμε λύση, την ψάχνουμε μαζί με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Όπως καταλαβαίνετε δεν συνιστά δυνατότητα κανείς τώρα να διοριστεί από το 2008 αλλά αυτή τη στιγμή μαζί με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στο οποίο έχουμε κάνει ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα, ζητάμε λύση και είμαστε –και το «είμαστε» είναι συλλογικά η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας- ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει απάντηση και θα υπάρξει απάντηση σχετικά σύντομα.

Σας ευχαριστώ πολύ.


 

3 Σχόλια

  1. To 2008 του φαίνεται μακρινό, λες και μας έδωσε τη δυνατότητα το Υπουργείο ξαναδώσουμε ασεπ αυτά τα 10 χρόνια! Οι πτυχιούχοι που είναι τώρα 30 χρονών (και όλοι οι μικρότεροι φυσικά) το Υπουργείο δεν θέλησε να τους δώσει την ευκαιρία του γραπτού ΑΣΕΠ ούτε μία φορά!

    Και αυτό για να παραταθεί με το έτσι θέλω η μεταβατική περίοδος του Ν.3848 και κάποιοι να πηγαίνουν κάθε χρόνο αναπληρωτές συγκεντρώνοντας τεράστιες προϋπηρεσίες. Τώρα μάλιστα ετοιμάζετε να φτιάξετε σύστημα διορισμών στα μέτρα τους, δηλαδή με βασικό κριτήριο την προϋπηρεσία, κατι άκρως αντισυνταγματικό και αναξιοκρατικό! Οι πιο νέοι πότε θα μπούνε στο παιχνίδι; Ή νομίζετε ότι αρκεί να δώσετε ένα ποσοστό… Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ζητιάνοι να τους δίνετε να ψίχουλα της ποσόστωσης και ζητούν να κριθούν και να παλέψουν με τους ίδιους όρους με τους υπόλοιπους.
    Και τώρα σας ένοιαξε που από το 2008 πέρασαν δέκα χρόνια. Ας παίρνατε αυτά τα άτομα πιο πριν για να μην περάσουν τόσα χρόνια χωρίς να χρειαζόταν να τρέχουν στα δικαστήρια τόσα χρόνια…

    Τους επιτυχόντες ΔΕ του 1997 μια χαρά τους πήρατε και ας είχαν περάσει 17+ χρόνια…………

  2. Μπούρδες λέει εδώ αυτοι φωνάζανε ότι θα διόριζαν τους επιτυχόντες ΑΣΕΠ του 1998 , και νομίζω το κάνανε

  3. Να διορίσει τους δικαιωθεντες και μετά μέσα σε3 χρόνια όλους τους επιτυχόντες και μετά σύστημα διορισμών.αυρο είναι το μόνο δίκαιο…

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...