Home / Featured / Η πρόταση της ΟΛΜΕ για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών

Η πρόταση της ΟΛΜΕ για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 8:49 μμ Σεπτέμβριος 27th, 2018  


Σήμερα η ΟΛΜΕ με έγγραφο της ενημέρωσε ότι απέστειλε εκ νέου τις προτάσεις της για τον διορισμό των εκπαιδευτικών στον Υπουργό Παιδείας.

Το xenesglosses.eu έψαξε στο αρχείο της ΟΛΜΕ και αναδημοσιεύει την πρόταση της ΟΛΜΕ της 24/6/2015 προς την τότε ηγεσία του Υπουργείου. 

ΠΗΓΗ 1 http://olme-attik.att.sch.gr/new/?page_id=896

ΕΓΓΡΑΦΟ 1

ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αθήνα, 24/6/2015

A.Π: 365

ΠΡΟΣ:

τον Υπ. Παιδείας κ. Αρ. Μπαλτά

τον αναπλ. Υπ. Παιδείας κ. Αναστ. Κουράκη

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Όλα τα υπάρχοντα κενά των σχολείων θα πρέπει να καλύπτονται με μόνιμους εκπαιδευτικούς. Οι προσλήψεις αναπληρωτών να αφορούν μόνο τις έκτακτες ανάγκες που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όπως άλλωστε προβλέπει και ο ν.1566/85

Για το απαιτούμενο μόνιμο εκπαιδευτικό διδακτικό προσωπικό, ασφαλές ελάχιστο κριτήριο είναι ο αριθμός των αναπληρωτών (κάθε είδους) που απαιτήθηκε για να λειτουργήσουν φέτος οι σχολικές μονάδες καθώς και ο αριθμός των συνταξιοδοτήσεων της χρονιάς. Με βάση αυτό  πρέπει να προβλεφθούν οι απαραίτητες πιστώσεις για τη νέα σχολική χρονιά.

 1. ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-16: Άμεσος  διορισμός όσων είναι διοριστέοι από το 2010 (διοριστέοι ΑΣΕΠ 2008 και το αντίστοιχο 40%, πίνακες 30μηνου – 24μηνου και κλειστός πίνακας πολυτέκνων) και οι υπόλοιποι από έναν πίνακα συνολικής προϋπηρεσίας, στον οποίο να αναγνωριστεί ολόκληρη η προϋπηρεσία αναπληρωτών-ωρομισθίων από το 2010 με τους όρους που ίσχυαν πριν το 2010 (διπλασιασμός δυσπροσίτων). Να καταργηθούν οι αντίστοιχες διατάξεις του ν.3848/10.
 2. Για ένα νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών προτείνουμε τα παρακάτω:
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Οι βάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια

Σύστημα μοριοδότησης  μέσω του ΑΣΕΠ που να συμπεριλαμβάνει:

 • 1 μόριο για κάθε μήνα προϋπηρεσίας.
 • 1 μόριο για κάθε βαθμό πάνω από τη βάση σε οποιοδήποτε προηγούμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (επιλέγεται ο διαγωνισμός εκείνος που ο εκπ/κός έχει πετύχει την καλύτερη βαθμολογία)
 • 1 μόριο για κάθε χρόνο από τη λήψη πτυχίου.
 • Κλιμακωτή μοριοδότηση του αριθμού παιδιών (πχ. 1 παιδί 3 μόρια, 2 παιδιά 6 μόρια κ.λπ.).

Επισημαίνουμε ότι τα παραπάνω είναι οι προτάσεις του 2015.

Η ΟΛΜΕ στο έγγραφο της 27/9/2018 δεν αναφέρει αν έχει κάνει τροποποιήσεις πριν το επανακοινοποιήσει στον Υπουργό Παιδείας κον Γαβρόγλου.

ΟΛΜΕ: 12-10-2015 Υπόμνημα προς τον Υπ.  Παιδείας για τα άμεσα και επείγοντα προβλήματα

…ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ

            Την τελευταία πενταετία οι διορισμοί έχουν μηδενιστεί. Ταυτόχρονα χιλιάδες συνάδελφοι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έσπευσαν να συνταξιοδοτηθούν φοβούμενοι δυσμενέστερη μεταχείριση τους στο συνταξιοδοτικό στο μέλλον. Ειδικότερα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υπηρετούν σήμερα περίπου 28.000 εκπαιδευτικοί λιγότεροι σε σχέση με το 2010. Τα κενά που υπάρχουν είναι αδύνατον να καλυφθούν.

Τα σπασμωδικά μέτρα που ελήφθησαν στο παρελθόν με την αύξηση του διδακτικού ωραρίου κατά δύο ώρες, αύξησαν τον εργασιακό φόρτο των καθηγητών, επιδείνωσαν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης χωρίς να δώσουν τη λύση που επιζητούσε η τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Απαιτούμε:

 • Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα τεράστια κενά στη Δημόσια Εκπαίδευση.
 • Οι αναπληρωτές καθηγητές να χρησιμοποιούνται μόνο για την κάλυψη έκτακτων αναγκών στην εκπαίδευση.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πανελλήνιες 2022: Ο αριθμός εισακτέων των Στρατιωτικών Σχολών

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για το σύστημα πρόσληψης μονίμων εκπαιδευτικών στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία. Η πρόταση μας βασίζεται στην καθιέρωση συστήματος μοριοδότησης μέσω του ΑΣΕΠ που να συμπεριλαμβάνει:

 • 1 μόριο για κάθε μήνα προϋπηρεσίας.
 • 1 μόριο για κάθε βαθμό πάνω από τη βάση σε οποιοδήποτε προηγούμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (επιλέγεται ο διαγωνισμός εκείνος που ο εκπ/κός έχει πετύχει την καλύτερη βαθμολογία)
 • 1 μόριο για κάθε χρόνο από τη λήψη πτυχίου.
 • Κλιμακωτή μοριοδότηση του αριθμού παιδιών (πχ. 1 παιδί 3 μόρια, 2 παιδιά 6 μόρια κ.λπ.).

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ καλεί την πολιτική ηγεσία να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος, να υιοθετήσει από τούδε και εξής τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο που είναι η πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών και να προχωρήσει σε διάλογο με τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ) για την υιοθέτηση ενός νέου πλαισίου  για την πρόσληψη εκπαιδευτικών…

πηγή: ΟΛΜΕ


 

2 Σχόλια

 1. Εκπαιδευτικός

  Δηλαδή ένας φιλόλογος που έχει γράψει πολύ καλά στον Ασεπ θα παίρνει περί τα 15 μόρια, ενώ κάποιος που δεν έχει ούτε τη βάση στον ασεπ αλλά έχει προϋπηρεία θα μπορεί να πάρει 100, 150 και 200 μόρια.
  Ώραία δικαιοσύνη….

  Kαι αν είναι και γύρω στα 60 θα παίρνει άλλα 35-40 μόρια λόγω παλαιότητας πτυχίου…
  Τί άλλο θα ακούσουμε από την ΟΛΜΕ;

 2. Εκπαιδευτικός

  Για μεταπτυχιακά ούτε λόγος…

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Στατιστικά: Πόσες αιτήσεις υποβλήθηκαν στις 5 προκηρύξεις του ΑΣΕΠ

Τα επίσημα στοιχεία των αιτήσεων των προκηρύξεων 1ΕΑ/2022, 2ΕΑ/2022, 3ΕΑ/2022, 4ΕΑ/2022 και ...