Home / Featured / Προνομοθέτηση της ανάγκης 15.000 μόνιμων διορισμών με δεσμευτικό χαρακτήρα και έμφαση στην προϋπηρεσία

Προνομοθέτηση της ανάγκης 15.000 μόνιμων διορισμών με δεσμευτικό χαρακτήρα και έμφαση στην προϋπηρεσία

Δημοσιεύτηκε: 9:50 πμ Σεπτέμβριος 28th, 2018  


ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ όσον αφορά τον τρόπο και τους όρους διενέργειας του προγράμματος πρόσληψης μόνιμων εκπαιδευτικών παραδέχτηκε ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας. 0 Κώστας Γαβρόγλου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη χθες επιχείρησε να δώσει πιο διαφωτιστικές λεπτομέρειες σχετικά με τις φιλόδοξες εξαγγελίες για διορισμούς 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών μέσα στα επόμενα τρία σχολικά έτη.

Εγώ δεν μίλησα για διαγωνισμό, θα είναι ένα σύστημα είπε ο υπουργός Παιδείας και στη συνέχεια, σε νέα διευκρινιστική ερώτηση αν θα γίνει διαγωνισμός, απάντησε: Δεν είπα θα γίνει, δεν είπα δεν θα γίνει. Αυτό που σας λέω είναι ότι θα πρέπει να είμαστε στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας και να μπορέσουμε να βρούμε ένα σύστημα που θα μεγιστοποιεί τη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας .

Ο Κώστας Γαβρόγλου περιέγραψε ένα μπερδεμένο σύστημα, που ούτε κλασικός ΑΣΕΠ θα είναι, απεναντίας θα ενισχύσει με μόρια τους υπηρετούντες αναπληρωτές.

Δεσμευτικό

Επίσης, στη συνέντευξη στο ραδιόφωνο 247 μίλησε εμμέσως για ενός είδους προνομοθέτηση όχι των θέσεων εκπαιδευτικών, αλλά της ανάγκης για μόνιμους διορισμούς, που θα είναι, όπως είπε, δεσμευτική για την επόμενη κυβέρνηση. Αυτό εκτιμάται ότι συνιστά πολιτική παγίδα για τη Ν.Δ., καθώς, αν η σημερινή κυβέρνηση ψηφίσει σχετικό νομοθέτημα, πετά μια καυτή πατάτα στην επόμενη ίσως της Ν.Δ. κυβέρνηση, που θα βρεθεί απολογούμενη έναντι θεσμών και κοινωνίας, αν θέλει να επωμιστεί μια ακοστολόγητη εξαγγελία μαζικών διορισμών που βρήκε από τη συγκυβέρνηση ΣΥ ΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

από την αποδελτίωση του Υπουργείου Παιδείας


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...