Home / HEADER-NEWS / Ποιοι υπέγραψαν το μοίρασμα της ντροπής στην Α’ Αθήνας; Νέα κινητοποίηση, Δευτέρα 24/9

Ποιοι υπέγραψαν το μοίρασμα της ντροπής στην Α’ Αθήνας; Νέα κινητοποίηση, Δευτέρα 24/9

Δημοσιεύτηκε: 6:47 μμ Σεπτέμβριος 23rd, 2018  


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο – Φαξ: 2108319372    

 e-mail: sylaristo@gmail.com

http://www.sylaristotelis.com                                                                                                                          

Αθήνα, 22-9-2018

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

Θέμα: Ποιοι υπέγραψαν το μοίρασμα της ντροπής στην Α’ Αθήνας; Νέα κινητοποίηση, Δευτέρα 24/9, στις 14.00, στην Α’ διεύθυνση Α’ Αθήνας

Χωρίς ντροπή, με παραβίαση όλων των παιδαγωγικών αρχών και του δικαίου, τα παπαγαλάκια του υπουργείου στην Α’ Αθήνας αποφάνθηκαν ότι στα παιδιά με αναπηρία αξίζουν 5 ώρες παράλληλη την εβδομάδα! Καταγγέλλουμε τον διευθυντή εκπαίδευσης της Α’ διεύθυνσης Αθήνας Αν. Παπαγεωργίου και όποιο άλλο μέλος του συμβουλίου, «μοίρασε» με λογιστικές αλχημείες τους εκπαιδευτικούς της παράλληλης στήριξης σε 4 και 5 παιδιά για κάθε εκπαιδευτικό: 105 εκπαιδευτικοί παράλληλης σε 397 μαθητές δημοτικού και 11 σε 23 νήπια, δηλαδή από 5 έως 6 ώρες για κάθε παιδί, αποτιμώνται από την κυβέρνηση και το Υπουργείο οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών/τριών με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες καθώς και των οικογενειών τους!

Ο εμπαιγμός των παιδιών με αναπηρία, των οικογενειών τους καθώς και των εκπαιδευτικών συνεχίζεται στο αμείωτο, και είναι ακόμα πιο ηχηρός γιατί μετά από τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης και των εκπαιδευτικών σωματείων της Α’ Αθήνας, υπήρξε σαφή παραδοχή από όλα τα μέλη του συμβουλίου, διευθυντή εκπαίδευσης, σχολικοί σύμβουλοι γενικής και ειδικής αγωγής και διευθυντή ΚΕΔΔΥ ότι το λογιστικό μοίρασμα είναι βαθιά αντιπαιδαγωγικό, μετατρέπει την παράλληλη στήριξη σε φύλαξη και πολλές φορές οξύνει τα προβλήματα!

Μετά την ανακοίνωση των κενών σε ομάδες των 4 και 5 μαθητών με αναπηρία δηλώνει ότι η διοίκηση έδρασε με αντιπαιδαγωγικά κριτήρια, παραβιάζοντας κατάφορα τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία που έχουν έγκριση πλήρους παράλληλης στήριξης!

Οι αναπληρωτές της παράλληλης στήριξης μαζί με τα εκπαιδευτικά σωματεία αγωνίστηκαν και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμα του κάθε μαθητή με αναπηρία, να τηρηθεί δηλαδή, η γνωμάτευση που έχει δώσει το ΚΕΔΔΥ σε κάθε μαθητή προσωπικά και απαιτεί για την αντιμετώπιση της αναπηρίας του πλήρη παράλληλη στήριξη. Με πέντε μαζικές κινητοποιήσεις και έναν αποκλεισμό της Α’ διεύθυνσης Αθήνας κατέθεσαν τη μόνη νόμιμη και επιστημονικά και παιδαγωγικά ορθή θέση, κάθε μαθητής με αναπηρία να πάρει πλήρη παράλληλη στήριξη και το υπουργείο να καλύψει την παράλληλη στήριξη για όλα τα παιδιά με αναπηρία.

Έχουμε εκφράσει όλα αυτά τα χρόνια την αντίρρησή μας σε αυτή την αντιπαιδαγωγική και συνάμα καταστροφική πολιτική για τους μαθητές με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Ο ευθύνες βαραίνουν κατά κύριο λόγο τις εκάστοτε κυβερνητικές  πολιτικές  αλλά και  όσους  στο «συμβούλιο» νομιμοποίησαν με τη θέση τους και τον επιστημονικό τους ρόλο αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις, να χωρίζουν τις παράλληλες στηρίξεις με απλές διαιρέσεις αριθμών χωρίς ποτέ να συζητηθούν οι πραγματικές ανάγκες των μαθητών αυτών. Οι μαθητές με αναπηρία αντιμετωπίζονται ως αριθμοί που πρέπει να διαιρεθούν για να «τακτοποιηθούν» τα πινακάκια του Υπουργείου παιδείας και της κυβέρνησης ώστε να παραπλανούν την κοινωνία!

Απαιτούμε:

Απόσυρση των πινάκων των κενών παράλληλης στήριξης

Ανάρτηση όλων των κενών ώστε να αντιστοιχεί ένας/μία εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για ένα παιδί!

Προσλήψεις για να καλυφθούν όλα τα κενά στην Α’ διεύθυνση ΤΩΡΑ!

Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών! Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην ειδική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της για όλες τις ανάγκες της με βάση το χρόνο λήψης του πτυχίου και την προϋπηρεσία.

Όλες/Όλοι  

Δευτέρα 24/9, στις 14.00, στην Α’ διεύθυνση Α’ Αθήνας (Δώρου 9, Ομόνοια)!

Παρασκευή 28/9, στις 13.30, στο Υπουργείο Παιδείας!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ ΠΟΥ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ

ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ!!!

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ! ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

           Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...