Home / HEADER-NEWS / Όχι στον εμπαιγμό με την παράλληλη στήριξη στην Α’ Αθήνας! Τα κενά μετά την Α φάση

Όχι στον εμπαιγμό με την παράλληλη στήριξη στην Α’ Αθήνας! Τα κενά μετά την Α φάση

Δημοσιεύτηκε: 7:45 μμ Σεπτέμβριος 9th, 2018  


http://aakaristotelis.blogspot.gr/ 

Να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί στην Α’ Αθήνας  το αίσχος του μοιράσματος των εκπαιδευτικών  της παράλληλης στήριξης σε πολλά παιδιά από λίγες ώρες

Προκλητικό εμπαιγμό αποτελούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ για το ενδιαφέρον της κυβέρνησης στην ειδική αγωγή! Φανταστείτε να μην ενδιαφερόντουσαν τι θα συνέβαινε!

Στην Α’ Διεύθυνση Αθήνας υπάρχουν αυτή τη στιγμή 380 μαθητές/τριες Δημοτικού και 25 νηπιαγωγείου για τους/τις οποίες έχει εγκριθεί παράλληλη στήριξη. Οι προσλήψεις όμως, αναπληρωτών/τριών είναι 106 και 11 αντίστοιχα! Αυτό σημαίνει απλά ότι πάνω από 280 παιδιά Δημοτικού και Νηπιαγωγείου δεν θα έχουν τον ειδικό εκπαιδευτικό.

Συγκεκριμένα:

Δημοτικά

Εγκεκριμένες

Παράλληλη Δημοτικά

Προσλήψεις αναπληρωτών

Παράλληλη

Δημοτικά

Κενά μετά από την τοποθέτηση αναπληρωτών
380 106 274

 Νηπιαγωγεία

Εγκεκριμένες

Παράλληλη

Νηπ/γεία

Προσλήψεις

αναπληρωτών

Παράλληλη

Νηπιαγωγεία

Κενά

μετά

από την τοποθέτηση

αναπληρωτών

Κενά σε Ειδικά

Νηπιαγωγεία

και τμήματα ένταξης

Προσλήψεις

  σε Ειδικά

Νηπιαγωγεία

και τμήματα ένταξης

Κενά σε

Τμήματα ένταξης

25 11 14 37 33 4

Τα κενά είναι εξαιρετικά μεγάλα γιατί οι προσλήψεις αναπληρωτών δεν καλύπτουν τις αιτήσεις για παράλληλη στήριξη: 274 κενά στην παράλληλη στα Δημοτικά και 14 στα Νηπιαγωγεία

Η Α’ διεύθυνση ετοιμάζεται για μια ακόμα φορά να «μοιράσει» με λογιστικές αλχημείες τους εκπαιδευτικούς της παράλληλης στήριξης: 106 εκπαιδευτικοί παράλληλης σε 380 μαθητές δημοτικού και 11 σε 25 νήπια, δηλαδή 6,5 ώρες παράλληλη για κάθε παιδί, αποτιμώνται από την κυβέρνηση και το Υπουργείο οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών/τριών με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες καθώς και των οικογενειών τους!

Συνεχίζεται στο αμείωτο, ο εμπαιγμός και η παρανομία του ΥΠΕΘ να μην προσλαμβάνει τον αναγκαίο αριθμό εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης για τα παιδιά που έχουν έγκριση πλήρους παράλληλης και της Α’ διεύθυνσης να μοιράζει ένα εκπαιδευτικό σε 4 και 5 μαθητές/τριες, για λίγες ώρες σε κάθε παιδί! Το ίδιο ακριβώς συνέβη και την προηγούμενη σχολική χρονιά με αποτέλεσμα να συμβούν ακόμα και τραγελαφικές καταστάσεις γιατί υπήρχαν μαθητές που είχαν 3 διαφορετικούς εκπαιδευτικούς στην παράλληλη.

Σε αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο οι συνάδελφοι να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες τους ενώ οι μαθητές στην πραγματικότητα δεν έχουν παράλληλη στήριξη.

Η αντιεπιστημονική, έξω από τα όρια της λογικής, τακτική του υπουργείου και της Α’ Διεύθυνσης, έχει ως αποκλειστικό στόχο να υλοποιήσει τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις για ματωμένα πλεονάσματα ως το 2060 μέσω των περικοπών θέσεων εργασίας, πλήττει καίρια μια μερίδα μαθητών, και τις οικογένειες τους, οδηγώντας τους για μια ακόμη φορά να καταφύγουν στην ιδιωτική στήριξη, πληρώνοντας από την τσέπη τους για παροχές που όφειλε να προσφέρει δωρεάν το κράτος και εισάγοντας στη δημόσια εκπαίδευση την ανασφάλιστη εργασία.

Απαιτούμε:

 Ένας/μία εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για ένα παιδί!

Προσλήψεις για να καλυφθούν όλα τα κενά στην Α’ διεύθυνση ΤΩΡΑ!

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην ειδική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της για όλες τις ανάγκες της. Καμία κατηγοριοποίηση, κατακερματισμό και διαχωρισμό των εκπαιδευτικών. Κατάργηση του θεσμού των ΑΜΩ και της ελαστικής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα! Ενιαία κριτήρια μεταθέσεων, διορισμών σε όλη την εκπαίδευση. Διορισμοί με βάση το χρόνο λήψης του πτυχίου και την προϋπηρεσία. Διορισμός όλων των αναπληρωτών και όσων έχουν υπογράψει έστω και μια σύμβαση στο δημόσιο σχολείο. Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους. Όχι στην ελαστική εργασία.


 

Ένα σχόλιο

  1. Λαρεντζάκη Αικατερίνη

    Αυτή αποτελεί μία πάγια τακτική στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η οποία τα τελευταία χρόνια επεκτείνεται και στην Πρωτοβάθμια. Είναι αξιοπερίεργο πώς αυτιστικοί μαθητές εξοικειώνονται με την ύπαρξη τριών διαφορετικών εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης στο πλευρό τους, ενώ οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί γίνονται «λάστιχο» ανάμεσα σε τρία, αλλά και τέσσερα σχολεία και μαθητές, αντίστοιχα, χωρίς ουσιαστικά να βρίσκονται επί της ουσίας δίπλα στους μαθητές τους. Πολλές φορές, δε, πρέπει να ενημερωθούν ή και να λογοδοτήσουν για συμπεριφορικές δυσκολίες των μαθητών τους που συνέβησαν εκτός ωραρίου τους, ενώ και τα ίδια τα σχολεία (Διευθυντές και εκπαιδευτικοί) ουσιαστικά μένουν «ξεκρέμαστοι» για τις μέρες και ώρες που τα παιδιά αυτά βρίσκονται χωρίς τον εκπαιδευτικό της παράλληλης στήριξης. Δεν συζητούμε τώρα για τα ελλείμματα στον μαθησιακό τομέα…

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...