Home / HEADER-NEWS / Μόνιμοι διορισμοί ΤΩΡΑ!

Μόνιμοι διορισμοί ΤΩΡΑ!

Δημοσιεύτηκε: 10:09 πμ Σεπτέμβριος 26th, 2018  


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

http://aakaristotelis.blogspot.gr/                                                                                     

4/9/2018

Η «Οδύσσεια» των αναπληρωτών θα πάρει τέλος

μόνο με μαζικούς μόνιμους διορισμούς!

Να στείλουμε μήνυμα ανυπακοής σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΟΟΣΑ

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

28/9, 13.30 υπουργείο παιδείας 

«Η χώρα βγήκε από τα μνημόνια» ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός από την Ιθάκη – τι ειρωνεία! Μόνο που η νέα σχολική χρονιά θα βρει πάλι χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές να παλεύουν στη δική τους «Οδύσσεια». Ένα ταξίδι γεμάτο «εκπλήξεις» για τους περιπλανώμενους της εκπαίδευσης, που για μια ακόμη χρονιά καλούνται να ξαναζήσουν την αγωνία της αναζήτησης του ονόματός τους στις λίστες των προσλήψεων. Μια ζωή ολάκερη πακεταρισμένη σε δυο βαλίτσες, αφήνοντας πίσω οικογένειες, φίλους, όνειρα. Το ταξίδι της ανασφάλειας κρατάει για άλλους 3, για κάποιους 5, 10, ακόμα και 18 χρόνια. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, σφραγίζουν τον «νέο» εργαζόμενο της «μεταμνημονιακής» εποχής, που «πρέπει» να δράττει τις «ευκαιρίες απασχόλησης» και να λέει «ευχαριστώ!», να σκύβει το κεφάλι και να πειθαρχεί. Τον εργαζόμενο που προσλαμβάνεται κι απολύεται εσαεί.

Να κάνουμε ένα άλμα μπροστά,

να δυναμώσουμε τον περσινό αγωνιστικό βηματισμό

Η εκμετάλλευσή μας πρέπει και μπορεί να λήξει. Έχουμε δικαιώματα και πάνω από όλα έχουμε το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή εργασία σε ένα πραγματικά δημόσιο σχολείο αντάξιο των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών και με αξιοπρεπείς όρους εργασίας για τους εκπαιδευτικούς.

Στα χνάρια του μεγαλειώδους αγώνα του Μάρτη, των χιλιάδων μαχόμενων εκπαιδευτικών και φοιτητών, που διεκδίκησαν με μαχητικότητα το δικαίωμα τους στην εργασία, να τους θυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι είμαστε εδώ και είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε την «κανονικότητα τους». Τα ψηφισμένα μέτρα των 4 μνημονίων και η εφαρμογή τους, τα διαρκή αιματηρά πλεονάσματα και η χωρίς τέλος επιτήρηση δεν αφήνουν κανένα περιθώριο.

Για τον κόσμο της εργασίας, τους ανέργους, τη νεολαία, για τον καθένα και την καθεμιά που βιώνει καθημερινά τις επιπτώσεις των μνημονιακών δεσμεύσεων που φτάνουν μέχρι το 2060, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τους πλειστηριασμούς, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, τις απολύσεις, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την ανεργία, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Μόνη λύση στην ασφυκτική κατάσταση των σχολείων και την οικονομική και προσωπική εξόντωση των αναπληρωτών αποτελεί ο μόνιμος διορισμός όλων των εκπαιδευτικών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου, τον Οκτώβρη θα ανακοινωθεί αριθμός διορισμών τριετίας, με την προϋπόθεση να θεσμοθετηθεί ένα σύστημα πρόσληψης/διορισμών που θα ανταποκρίνεται στους όρους του ΑΣΕΠ και του ν. 3848, για μοριοδότηση προσόντων και ουσιαστικά απαξίωση της προϋπηρεσίας.

Στρατηγική επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των υπερεθνικών Οργανισμών είναι η προϋπηρεσία και το πτυχίο να μην κατοχυρώνει αυτονόητο δικαίωμα μόνιμης εργασίας, αντίθετα ο εργαζόμενος οφείλει ατομικά να διαπραγματεύεται τους όρους εργασίας του, να βρίσκεται σε ένα διαρκές κυνήγι προσόντων που θα τον κάνουν ανταγωνιστικό προς τους άλλους, μιας και το πτυχίο δεν αρκεί, κι όλα αυτά σε ένα περιβάλλον επισφαλές καθώς η μονιμότητα αποτελεί τροχοπέδη. Αυτή είναι και η πολιτική επιλογή του Υπουργείου, που πιστό στις επιταγές ΕΕ-ΟΟΣΑ θα επιδιώξει να βάλει τους εκπαιδευτικούς στη διαδικασία διαπραγμάτευσης των κριτηρίων προκειμένου να εξασφαλίσει τη μέγιστη κοινωνική συναίνεση. Συναίνεση όμως, που ανεξάρτητα από το ποιον θα «φωτογραφίζει» κάθε φορά, στην πραγματικότητα θα αποτελέσει την αρχή του αλληλοσπαραγμού και της απόλυσης εκπαιδευτικών.

Η πολιτική της καταστροφής εργασιακών θέσεων, με τις συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, το πολυκατακερματισμένο, φθηνό σχολείο της ευελιξίας, της αγοράς και της αποσπασματικής πληροφορίας όπου οι εκπαιδευτικοί καλούνται να καλύψουν όπως όπως το ωράριο τους, την ουσιαστική διάλυση της ειδικής αγωγής και όλων των υποστηρικτικών δομών του δημόσιου σχολείου, οδηγεί στην καταστρατήγηση κάθε μορφωτικού και εργασιακού δικαιώματος, μαθητών κι εκπαιδευτικών. Η υπεράσπιση της θέσης μας και της δουλειάς μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά ενάντια στο σχολείο της αγοράς.Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να μας διασπάσουν, δεν θα υποταχθούμε στις διάφορες Σειρήνες, που επιδιώκουν να βάλουν τους εκπαιδευτικούς να αποφασίσουν ποιος μπορεί και ποιος όχι να διεκδικήσει μια θέση εργασίας στην εκπαίδευση. Το εκπαιδευτικό κίνημα, οι ανεξάρτητες ταξικές ριζοσπαστικές δυνάμεις των Παρεμβάσεων, δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε μέχρι τέλους τη μάχη για τη μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων των συναδέλφων μας. Δε θα παζαρέψουμε το μέλλον και την εργασιακή περιπλάνηση χιλιάδων εκπαιδευτικών. Το σχολείο έχει ανάγκη όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται όλα τα προηγούμενα χρόνια κι ακόμα περισσότερους. 

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση στην εκπαίδευση με βάση την προϋπηρεσία και το πτυχίο. Όχι στο προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ και τις πενταετείς συμβάσεις μειωμένης απασχόλησης. Κατάργηση του ν. 3848/2010, του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 4186/2013, του Αρβανιτόπουλου. Όχι στην ελαστική εργασία.
  • Πρόσληψη σε μία φάση, πριν την έναρξη των μαθημάτων όλων των αναπληρωτών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση (δάσκαλοι, δάσκαλοι ειδικής αγωγής, νηπιαγωγοί, εικαστικών, θεατρικής αγωγής, πληροφορικής, μουσικής, αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών, φυσικής αγωγής).
  • Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.
  • Ίδρυση και απόδοση οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών. Επιπλέον οργανικές κάθε ΠΕ για δυνατότητα κάλυψης έκτακτων απουσιών και για την ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στα πρωινά σχολεία.
  • Καμιά συγχώνευση – κατάργηση τμήματος δημοτικού και νηπιαγωγείου. Μείωση της αναλογίας των μαθητών ανά τμήμα σε 20 μαθητές προς 1 σε Γ’-Στ’ τάξεις, 15 προς 1 σε νηπιαγωγείο και Α’-Β’ τάξη
  • Έναν/μία δάσκαλος/α ανά τμήμα και έναν/μία υπεύθυνος/η για κάθε 2 τμήματα ολοήμερου.
  • Ένα δάσκαλος για κάθε τμήμα Υποδοχής (ΖΕΠ). Ένταξη όλων των παιδιών των προσφύγων στο πρωινό σχολείο με πρόβλεψη για τη δωρεάν μεταφορά τους στα σχολεία, ίδρυση ολιγομελών τάξεων υποδοχής και τμημάτων ένταξης παντού, πρόσθετες υποστηρικτικές δομές για τις ευπαθείς ομάδες. Κάθε παιδί που δεν γνωρίζει τη γλώσσα να υπολογίζεται ως τρία παιδιά ώστε να μειώνεται ο αριθμός των μαθητών σε αυτά τα τμήματα αντίστοιχα.
  • Έναν εκπαιδευτικός για κάθε Τμήμα Ένταξης και έναν/μία εκπαιδευτικός για κάθε παιδί που χρειάζεται παράλληλη στήριξη.
  • Επαναλειτουργία με ουσιαστικούς όρους της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία, με διορισμούς εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών.
  • Εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά ηλικίας 4-6, σε όλη τη χώρα αποκλειστικά στο δημόσιο, δίχρονο, υποχρεωτικό, Νηπιαγωγείο με όλες τις υποστηρικτικές Δομές σε πλήρη ανάπτυξη.

Συλλογικά και μαχητικά να αγωνιστούμε για το δημόσιο σχολείο και τα εργασιακά μας δικαιώματα!

Μας θέλουν σκυφτούς, πολυδιασπασμένους, μακριά από συλλογικές διαδικασίες, μακριά από τα σωματεία μας, μακριά από αγωνιστικές διεκδικήσεις, για να ‘μαστε  βορά στις ορέξεις τους. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη! Να δώσουμε σαφές μήνυμα ότι ο Μάρτης ήταν μόνο η αρχή!

Μπες στη δημόσιο σχολείο με ψηλά το κεφάλι αποφασιστικά και δυναμικά.

 Ενημερώσου, πάρε θέση και υπεράσπισε τα εργασιακά σου δικαιώματα. Επιδίωξε τη συνεργασία και τη συλλογική στάση με τους άλλους συναδέλφους στο σχολείο.

Πάρε ενεργητική θέση στο σύλλογο, έλα στις Γενικές Συνελεύσεις και τις δραστηριότητες του σωματείου σου. Συνέβαλλε κι εσύ να αλλάξουμε την πραγματικότητα στο συνδικαλιστικό κίνημα από την κυριαρχία της συναίνεσης, της υποταγής, της υπηρέτησης των κρατικών πολιτικών, και των κυβερνητικών παρατάξεων παντός καιρού που στηρίζουν στην πράξη την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Συνέβαλλε κι εσύ στους συλλογικούς αγώνες που οφείλουμε να οργανώσουμε από τη βάση, με τις Γενικές συνελεύσεις και τις επιτροπές αγώνα, με αυτοοργάνωση και άμεση δημοκρατία, με συντονισμό με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία και συλλόγους,  για την ανατροπή της επίθεσης στα δικαιώματα και τη ζωή μας.

Μόνο μας όπλο ο συλλογικός αγώνας

για την ανατροπή τους!


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...