Home / HEADER-NEWS / Ξαφνικός θάνατος για τα ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ

Ξαφνικός θάνατος για τα ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ

Δημοσιεύτηκε: 12:31 μμ Σεπτέμβριος 21st, 2018  


ΕΝΩΣΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ανατολικής Θεσσαλονίκης

ΠΡ. ΚΟΡΟΜΗΛΑ 51  Τ.Κ. 54622

e-mail: eltee.a.thess@gmail.com

Θεσσαλονίκη, 21-09-2018

Δελτίο Τύπου

ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ των ΟΛΙΓΟΜΕΛΩΝ – ΜΑΘΗΤΕΣ σε ΚΕΝΟ ΝΟΜΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΕΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Το Υπουργείο Παιδείας κυριολεκτικά παίζει με τις ζωές των μαθητών των λεγόμενων «ολιγομελών» τμημάτων των ΕΠΑ.Λ. Όχι μόνο τους εμπαίζει, αλλά τεχνηέντως τους καθοδηγεί να …«αυτοκτονήσουν» με δική τους αίτηση-δήλωση.

Στην με αρ. Φ1α/73611/Δ4/09-05-2018 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ αναφέρεται ότι …«Στην περίπτωση κατά την οποία μαθητής/τρια κατανεμήθηκε σε ολιγομελές τμήμα που χρειάζεται έγκριση για να λειτουργήσει, αναμένει νεότερη ενημέρωση μετά την 20ή Ιουλίου2018. Ως εκ τούτου παρακαλούνται οι Διευθυντές των ΓΕ.Λ.-ΕΠΑ.Λ. να μην ολοκληρώσουν τις εγγραφές των μαθητών που έχουν κατανεμηθεί σε ολιγομελή τμήματα»…

Η «νεώτερη ενημέρωση» δεν ήρθε ποτέ.

Αντίθετα, κατά τις «κατ’ εξαίρεση» εγγραφές του Σεπτέμβρη, τα τμήματα αυτά ήταν «μπλοκαρισμένα» και δεν μπορούσαν να δεχθούν νέες ηλεκτρονικές δηλώσεις προτίμησης ώστε να μην είναι πλέον «ολιγομελή».

Συνάμα, το Υπουργείο με ανεπίσημα «non-papers» ζητούσε εξακολουθητικά από τους Διευθυντές να «διαγράψουν» από το σύστημα όσους μαθητές των ολιγομελών το …«επιθυμούσαν», καθοδηγώντας τους έτσι να τροποποιήσουν μόνοι τη δήλωσή τους και να εγγραφούν σε άλλο σχολείο ή σε άλλη ειδικότητα.

Με τον τρόπο αυτό επιχείρησαν (και εν πολλοίς το κατόρθωσαν) να «εξαφανίσουν» το πρόβλημα χωρίς να «βάψουν τα χέρια τους με αίμα», πείθοντας τους μαθητές να … «αυτοκτονήσουν».

Την ίδια στιγμή, άφηνε να υπάρχουν ελπίδες ότι θα εγκριθούν τα ολιγομελή. Έτσι, κάποιοι μαθητές δεν έχουν διαγράψει τη δήλωσή τους, αλλά ούτε είναι ενταγμένοι και σε κάποιο τμήμα.

Είναι κυριολεκτικά στον αέρα !

Σήμερα Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο ανακοίνωσε την έγκριση λειτουργίας … 3 τμημάτων ΕΠΑΛ (από τα 37 που ήταν σε εκκρεμότητα στη Θεσσαλονίκη). Και ενός (1) ΓΕΛ !!

Αλλά δεν είχε το θάρρος να δώσει εντολή στους Διευθυντές τι να κάνουν τους μαθητές που βρίσκονται τώρα στο κενό !

Αύριο Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου είναι η τελευταία μέρα για τις ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ εγγραφές.

Αν αυτά τα παιδιά δεν προλάβουν να «αυτοκτονήσουν μόνα τους» αύριο το πρωί, ώστε να υποβάλλουν νέα δήλωση για άλλο σχολείο μέχρι το βράδυ ΤΟΤΕ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ, αν και είχαν κάνει ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ ΔΗΛΩΣΗ τον Μάιο – Ιούνιο.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !

Οι ΕΛΜΕ-Θ έχουν κηρύξει στάση εργασίας αύριο 21/9  11πμ-2μμ και

κινητοποίηση στις 11πμ στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση, όπως συμμετείχαμε σε όλες ως τώρα. Αλλά δε φτάνει.

Αν το ίδιο πρωί από τις 8:00 μέχρι τις 11:00 οι Διευθυντές των ΕΠΑΛ έχουν προλάβει να διαγράψουν από το σύστημα ηλεκτρονικών δηλώσεων του μαθητές των ολιγομελών, τότε στις 11:00 απλώς θα συγκεντρωθούμε για να κλάψουμε για τα ολιγομελή που πριν από λίγες ώρες κηδέψαμε.

Θα είναι μια εκ των υστέρων «διαμαρτυρία εκτόνωσης» πάνω σε τετελεσμένα, χωρίς να υπάρχει κανένα ΑΙΤΗΜΑ. Τα ολιγομελή δεν θα υπάρχουν πιά.

Γι αυτό:

ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

από τις 8:00 έως τις 11:00πμ για τον πρωινό κύκλο και

από τις 8:00 έως τις 11:00μμ για τον εσπερινό κύκλο

συμπληρωματικά με τη στάση εργασίας των ΕΛΜΕ-Θ (από τις 11πμ έως τις 2μμ), ώστε:

α)  Να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς (μαζί με τους μαθητές και τους γονείς) να ξεκινήσουν νωρίτερα από τα σχολειά τους ώστε να βρίσκονται στις 11:00πμ στην Περιφέρεια.

β) Να δοθεί η κάλυψη στους γονείς και μαθητές που ΔΕΝ επιθυμούν να «αυτοκτονήσουν» μόνοι τους να βρούν κλειστό το γραφείο του Διευθυντή (ο οποίος μπορεί να συμμετάσχει στην στάση εργασίας) και να μην «δύνανται» να το πράξουν.

Υπενθυμίζουμε ότι με το ΝΟΜΟ 1264/1982 …«Εργαζόμενοι του κλάδου ή της επιχείρησης που δεν είναι μέλη της συνδικαλιστικής οργάνωσης που κήρυξε απεργία μπορούν να λάβουν μέρος σ’ αυτή.» (Άρθρο 20, παρ.1).

Επομένως, οι συνάδελφοι μπορούν να συμμετάσχουν ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, είτε είναι μέλη της μιάς Ένωσης είτε της άλλης, ή ακόμη κι αν δεν είναι μέλη καμιάς από τις δύο, προκειμένου να αποτρέψουμε τον βιασμό της βούλησης των μαθητών, αν και εφόσον βεβαίως το επιθυμούν εκείνοι και θέλουν να αγωνιστούν για τη διατήρηση του τμήματός τους.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...