Home / Featured / Κλειστά σχολεία λόγω θυελλωδών ανέμων (συνεχής ενημέρωση)

Κλειστά σχολεία λόγω θυελλωδών ανέμων (συνεχής ενημέρωση)

Δημοσιεύτηκε: 11:38 μμ Σεπτέμβριος 26th, 2018  


ΚΛΕΙΣΤΑ θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018,

ΟΛΑ τα Σχολεία του Πόρτο Ράφτη, ο Παιδικός Σταθμός και το ΚΑΠΗ!

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, λαμβάνοντας υπόψιν τις πλέον πρόσφατες προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για αύριο Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 που αναφέρονται σε πνοή θυελλωδών ανέμων, της τάξης των 9 Μποφόρ και μετά από συνεννόηση και Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής, με γνώμονα την ασφάλεια των ευπαθών ομάδων, αλλά και των μαθητών, σας γνωρίζουμε ότι:

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη (27/9/2018), ο Παιδικός Σταθμός, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, το Γυμνάσιο και το Λύκειο στο Πόρτο Ράφτη, καθώς και το ΚΑΠΗ Πόρτο Ράφτη.

Αντιθέτως, ΟΛΑ τα Σχολεία, ο Παιδικός Σταθμός και το ΚΑΠΗ του Μαρκοπούλου, λόγω της γεωμορφολογίας και της χωροταξίας του Οικισμού, αλλά και της πνοής ασθενέστερων Ανέμων, θα λειτουργήσουν κανονικά!

Δήμος Σαρωνικού

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Πέμπτη (27 Σεπτεμβρίου), όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Σαρωνικού.

Αυτό, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, ενώ σημειώνεται ότι η παραπάνω ενέργεια αποφασίστηκε με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και κατόπιν επικοινωνίας με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, λόγω των έντονων ανέμων και των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Δήμος Μυκόνου

Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Μυκόνου, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών και των θυελλωδών ανέμων (9 και βαθμιαία 10 μποφόρ) που προβλέπεται να επικρατήσουν στο νησί, αποφάσισε και ο δήμος Μυκόνου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και η αποφυγή ατυχημάτων.

Δήμος Άνδρου

Σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησε και ο δήμαρχος Άνδρου, σύμφωνα με την οποία οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου θα παραμείνουν κλειστά τις επόμενες δύο ημέρες, 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2018. Η απόφαση ελήφθη μετά την έκδοση δελτίου έκτακτων καιρικών φαινομένων και κατόπιν του έκτακτου Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας Δήμου Άνδρου, που πραγματοποιήθηκε χθες, 24 Σεπτεμβρίου 2018.

Δήμος Τήνου

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Τήνου έχοντας υπόψη τις αρμόδιες διατάξεις αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας για μία ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, όλων των σχολικών μονάδων του νησιού, λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σε νεότερη ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Δήμο, το παραπάνω μέτρο θα ισχύσει και αύριο, Πέμπτη 27/9/2018.

Παράλληλα, έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου καθώς οι άνεμοι φτάνουν τα 9 ακόμα και τα 10 μποφόρ, τοπικά.

Δήμος Ζακύνθου

Ειδοποίηση προς όλους τους πολίτες της Ζακύνθου, εξέδωσε το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, πριν λίγη ώρα. λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Αναλυτικότερα καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις δεδομένου ότι τις επόμενες ώρες οι άνεμοι που θα πνέουν στο νησί θα είναι πολύ ισχυροί.

Η ισχυρή καταιγίδα που θα πλήξει το νησί μπορεί να προκαλέσει πτώση δέντρων γι αυτό οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Με απόφαση του δημάρχου Ζακύνθου Παύλου Κολοκοτσά κλειστά θα μείνουν αύριο τα σχολεία όλου του νησιού.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...