Home / HEADER-NEWS / Κινητοποίηση Παρασκευή, 14/9, στη 1μμ στο Υπουργείο Παιδείας

Κινητοποίηση Παρασκευή, 14/9, στη 1μμ στο Υπουργείο Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 10:31 μμ Σεπτέμβριος 13th, 2018  


ΕΛΜΕ  Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής

Άνω Λιόσια, 13 Σεπτεμβρίου 2018,

Κινητοποίηση Παρασκευή, 14/9, στη 1μμ στο Υπουργείο Παιδείας

Στις 12/9 έγινε παράσταση διαμαρτυρίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ για την έγκριση και λειτουργία ολιγομελών τμημάτων στα σχολεία μας πανελλαδικά. Εκεί οι αρμόδιοι του Υπουργείου έκαναν δηλώσεις προκλητικές, κυνικές, αντιπαιδαγωγικές, απαράδεκτες κι εξόχως μνημονιακές. 

 

Έτσι, δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να εγκριθούν όλα τα τμήματς στα ΕΠΑΛ. Θα λειτουργήσουν τμήματα 28άρια στη γενική παιδεία και 27άρια στις ομάδες προσανατολισμού. Τέλος, οι μετεγγραφές θα γίνουν μόνο σε υπάρχοντα τμήματα. Στη συνέχεια σήμερα, 13/9, «απαίτησαν και διέταξαν» να μετεγγραφούν μόνο σήμερα οι μαθητές που είχαν εγγραφεί σε μη εγκεκριμένα τμήματα!!!…

 

Σήμερα, αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ επισκέφθηκε και πάλι το Υπουργείο για να διαμαρτυρηθεί για την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση, αλλά δεν τους δέχτηκε κανείς. Μάλιστα κλήθηκε η αστυνομία γιατί είχαν μπει στο κτήριο του Υπουργείου. Τηλεφωνικά ενημερώθηκαν για την έγκριση μόλις 70 ολιγομελών πανελλαδικά  και ότι δόθηκε παράταση μέχρι τη Δευτέρα για την δυνατότητα διαγραφής και επανεγγραφής των μαθητών στα μη εγκεκριμένα τμήματα.

 

Μετά από όλα αυτά στηρίζουμε την απόφαση, που επιτέλους πήρε το ΔΣ της ΟΛΜΕ μετά από μέρες αναβλητικότητας για κινητοποίηση των ΕΛΜΕ της Αττικής. Αφορά τα ολιγομελή τμήματα που κλείνει στα ΕΠΑΛ, αλλά και τα άλλα στα ΓΕΛ και τα υπερπλήρη στα Γυμνάσια, που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

 

Η κινητοποίηση θα γίνει αύριο, Παρασκευή, 14/9, στη 1μμ στο Υπουργείο Παιδείας με διευκολυντική στάση από τις 12μμ έως τις 2μμ.

 

Να παρθεί πίσω το σχετικό έγγραφο οδηγιών για τα ΕΠΑΛ! 

Να εγκριθούν τώρα όλα τα ολιγομελή σε ΕΠΑΛ και ΓΕΛ! 

Κανείς Διευθυντής να μην εφαρμόσει τις σχετικές οδηγίες!

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...