Home / Featured / Κανείς δεν θα είναι ριγμένος από την έναρξη των μαθημάτων στις 9.00

Κανείς δεν θα είναι ριγμένος από την έναρξη των μαθημάτων στις 9.00

Δημοσιεύτηκε: 7:19 μμ Σεπτέμβριος 11th, 2018  


Ομάδες εργασίας συγκροτεί το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να μελετήσει τα σχετικά με την αλλαγή του ωραρίου στην έναρξη των μαθημάτων για την επόμενη σχολική χρονιά.

Αυτή η επιτροπή συγκροτείται άμεσα καθώς ο Κώστας Γαβρόγλου σε σχετική ερώτηση  για την έναρξη των μαθημάτων στις 9:00 το πρωί, ο Υπουργός απάντησε:

«Αυτή τη βδομάδα, το αργότερο την επόμενη εβδομάδα, συγκροτούμε μία επιστημονική επιτροπή -τα μέλη της οποίας τα είχα συμβουλευτεί και νωρίτερα, πριν διατυπώσουμε αυτή τη σκέψη- όπως επίσης και μία ομάδα εργασίας από εκπαιδευτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για τα τεχνικά ζητήματα.

Εκείνο που πρέπει να ξέρουν οι εργαζόμενοι για τα Δημοτικά είναι ότι δεν θα αλλάξει τίποτα από το σημερινό καθεστώς. Θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους νωρίς και θα μπορούν τα συνεχίσουν να απασχολούνται τα παιδιά μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.

Είμαστε σε συνεννόηση με τις Περιφέρειες ως προς την μεταφορά των παιδιών, βεβαίως για το Γυμνάσιο και για το Λύκειο δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα.

Για το θέμα αυτό, όλες οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι τα σχολεία πρέπει να  αρχίζουν αργότερα από ό,τι αρχίζουν. Τα παιδιά του Δημοτικού που θα πηγαίνουν νωρίτερα στο σχολείο γιατί οι γονείς εργάζονται, θα είναι με τους εκπαιδευτικούς και κάθε μέρα έχουν ένα πρόγραμμα. Τα παιδιά αυτά θα ξυπνάνε την ίδια ώρα που ξυπνάνε σήμερα.

Με τους υπολογισμούς που έχουμε κάνει προκύπτει ότι αυτά τα παιδιά είναι αρκετά λιγότερα από το πόσο θα ευεργετηθούν τα  περισσότερα. Άρα γι’ αυτά τα παιδιά δεν αλλάζει τίποτα, αλλά όλα τα υπόλοιπα παιδιά και οι οικογένειες θα ευεργετηθούν. Κανείς δεν είναι ριγμένος».

Ως προς την εφαρμογή της ρύθμισης, ο Υπουργός ανέφερε: «Κάνουμε τις ομάδες εργασίας για να το μελετήσουμε αλλά, για την ώρα, θέλουμε να είναι μια καθολική ρύθμιση. Μπορεί να το πάμε και αυτό βαθμιαία. Θα το δούμε. Το βασικό που μας ενδιαφέρει είναι ότι προσπαθούμε να κάνουμε πολιτική με πράγματα που ισχύουν επιστημονικά και παιδαγωγικά».


 

Ένα σχόλιο

  1. Δεν ξέρετε πως θα μείνετε στην ιστορία κ ψάχνετε για μια αλλαγή απ τα lidl που δεν θα βοηθήσει σε τίποτα αντί να κανετε κάτι ουσιαστικό.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...