Τελευταία Νέα

Σάββατο, 04/04/2020, 17:34


Home / Featured / Γιατί οι ομοσπονδίες δεν καταθέτουν προτάσεις στον Υπουργό και τον αφήνουν ελεύθερο να τάζει;

Γιατί οι ομοσπονδίες δεν καταθέτουν προτάσεις στον Υπουργό και τον αφήνουν ελεύθερο να τάζει;

Δημοσιεύτηκε: 1:56 μμ Σεπτέμβριος 25th, 2018  


Οι ομοσπονδίες εκπαιδευτικών παρουσιάστηκαν πάλι ανέτοιμες να συζητήσουν το σύστημα και τα κριτήρια μόνιμων διορισμών ενώ ξέρουν ότι είναι ζητούμενο εδώ και έναν χρόνο από τον Υπουργό Παιδείας. Με την στάση τους αυτή δίνουν την ευκαιρία στον Υπουργό να ρίχνει πάνω τους την ευθύνη και να κωλυσιεργεί σκόπιμα τάζοντας προεκλογικά διορισμούς.

Οι ομοσπονδίες πρέπει επιτέλους να αφαιρέσουν αυτό το επιχείρημα του Υπουργού και να δώσουν μία κοινή πρόταση με κριτήρια για τους μόνιμους διορισμούς.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δημοσιεύτηκε νέα ΠΝΠ με διατάξεις που αφορούν κ το Υπ.Παιδείας

Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να αφήσουν το υπουργείο να θεσπίσει το ίδιο τα κριτήρια.

Διαβάστε παρακάτω το μέρος της ανακοίνωσης που ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης στις δύο ομοσπονδίες:

«Με δεδομένο το συνταγματικό και το νομοθετικό πλαίσιο καθώς και τις αποφάσεις που έχει λάβει μέχρι σήμερα το Συμβούλιο της Επικρατείας, ζήτησα τις προτάσεις των δυο ομοσπονδιών ως προς το σύστημα μόνιμων διορισμών. Οι δυο Ομοσπονδίες δεν ήταν προετοιμασμένες σήμερα για κάτι τέτοιο. Ελπίζω σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν συγκεκριμένες προτάσεις να καταθέσουν. Αμέσως μετά θα θέσουμε σε διαβούλευση την τελική πρόταση της κυβέρνησης για το σύστημα διορισμών που θα νομοθετήσουμε».»

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Μετάταξη εκπαιδευτικών από κλάδο σε κλάδο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και από κλάδο της Δευτεροβάθμιας σε κλάδο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Τι απάντησε η Υπ. Παιδείας για μοριοδότηση για ΑΕΙ σε διακριθέντες μαθητές σε Μαθητικές Ολυμπιάδες και Διεθνείς Μαθητικούς Διαγωνισμούς

Γραπτή απάντηση έδωσε η Υπουργός Παιδείας σε ερώτηση την οποία κατέθεσε ο ...