Home / Featured / Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό στο Ναυτικό Δίκαιο αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Πανεπιστήμιο FREDERICK. Το κοντινό μεγάλο σου βήμα

Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό στο Ναυτικό Δίκαιο αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Πανεπιστήμιο FREDERICK. Το κοντινό μεγάλο σου βήμα

Δημοσιεύτηκε: 7:27 μμ Σεπτέμβριος 28th, 2018  


Περίπου το 90 τις εκατό του διεθνούς εμπορίου ανταλλαγής προϊόντων σε όγκο , μεταφέρονται μέσω θαλάσσης , παρά την ανάπτυξη των άλλων μέσων μεταφοράς. Όταν πρόκειται για την μεταφορά, εννοούμε την θαλάσσια μεταφορά, η οποία παρέχει αδιαμφισβήτητα το κύριο μέσο μεταφοράς αγαθών. Επίσης, με την παγκοσμιοποίηση, η θαλάσσια μεταφορά θα συνεχίσει να παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανταλλαγή προϊόντων ειδικά στην ευρωπαϊκή ένωση. Καμία άλλη ήπειρος δεν έχει τόσο μεγάλη και πολυποίκιλη ακτογραμμή σε σχέση με την συνολική επιφάνεια της που εξυπηρετεί τις ανταλλαγές της. Επιπροσθέτως, η συγκέντρωση στους λιμένες της ευρωπαϊκής ένωσης είναι η υψηλότερη στο κόσμο και ο εμπορικός στόλος που ελέγχεται από την Ε.Ε είναι μακράν ο μεγαλύτερος στο κόσμο. Η Κύπρος, ως εδραιωμένο μέλος της Ε.Ε είναι μέσα στις κορυφαίες ναυτικές χώρες του κόσμου και έχει ήδη ένα εδραιωμένο ναυτιλιακό και εμπορικό κέντρο.

Παρ όλο το διεθνή χαρακτήρα, ο τομέας της ναυτιλίας υπάγεται σε αυστηρούς κανόνες σε σχέση με άλλους τομείς της οικονομίας που επίσης λειτουργούν σε ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό πλαίσιο. Στην πραγματικότητα, ο τομέας της ναυτιλίας, χρειάζεται νομικούς συμβούλους και διευθυντές που είναι εφοδιασμένοι με γνώσεις τόσο σε νομικό όσο αλλά και επιχειρηματικό τομέα, ικανοί να λειτουργήσουν σε διαφορετικές δικαιοδοσίες και να αντιμετωπίσουν μια πληθώρα νομικών και επιχειρηματικών προκλήσεων.

Συνεπώς, η κατανόηση της αλληλοσυσχέτισης μεταξύ των κανονισμών, των επιχειρήσεων μεταφοράς , την οικονομική ανάπτυξη και την παγκοσμιοποίηση έχει γίνει μια απαιτητική και περίπλοκη δουλειά. Του εναντίον, κάθε συνήγορος ή επιχειρηματικός επαγγελματίας πρέπει να είναι ειδικός και στους δυο κλάδους: στο νομικό πλαίσιο αλλά και στην ναυτιλιακή επιχείρηση για να μπορέσει να καθιερώσει τον εαυτό του σαν αξιόπιστο σύμβουλο. Συνεπώς, μία από τις προσδοκίες του προγράμματος είναι να παρέχουν στους φοιτητές μια ενδελεχή κατανόηση της ενοποίησης του νόμου και της επιχείρησης. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ότι οι μοντέρνοι επαγγελματίες στη ναυτιλία είτε είναι νομικοί είτε διευθυντές , θα εκπαιδευτούν σε ένα λεπτομερές διεθνές πλαίσιο κανονισμών καθώς επίσης και σε εξειδικευμένες επιχειρηματικές πρακτικές και πρακτικές διαχείρισης , αλλά τα οικονομικά που διέπουν αυτήν την ιδιόρρυθμη βιομηχανία , και αυτό θα είναι το πλεονέκτημα που τους καθιστά εξαιρετικά ανταγωνιστικούς.

Συνεπώς, το πρόγραμμα καλύπτει όλα τα νομικά θέματα που είναι απαραίτητα για ένα δικηγόρο στο ναυτιλιακό τομέα ,ενώ την ίδια στιγμή , προετοιμάζει τους φοιτητές να γίνουν ειδικοί στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Το παρόν μεταπτυχιακό στοχεύει στο συνδυασμό της ουσιαστικής γνώσης και στο σύνολο δεξιοτήτων , τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα σήμερα για τον ναυτιλιακό τομέα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δομή του προγράμματος μπορείτε είτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου (www.frederick.edu.gr) είτε να επικοινωνήσετε με τα γραφεία του Πανεπιστημίου στην Αθήνα στα τηλέφωνα 210-3311288 & 210-3828000.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…

Πανεπιστήμιο FREDERICK. Το κοντινό μεγάλο σου βήμα.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...