Home / Featured / Τι είπαν Υπουργός και Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας για την αλλαγή έναρξης (και λήξης) των μαθημάτων

Τι είπαν Υπουργός και Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας για την αλλαγή έναρξης (και λήξης) των μαθημάτων

Δημοσιεύτηκε: 1:20 μμ Σεπτέμβριος 12th, 2018  


Για την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να αλλάξει την ώρα έναρξης των μαθημάτων από την επόμενη σχολική χρονιά, μίλησε μεταξύ άλλων ο Κώστας Γαβρόγλου, στον Real Fm.

Χθες, κατά τη διάρκεια του αγιασμού στο 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι από του χρόνου, τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 9 το πρωί, ενώ δεν έλειψαν οι αντιδράσεις από τους γονείς και καθηγητές. Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε:

«Υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρές επιστημονικές μελέτες, για το πότε «ξυπνάει» ο οργανισμός ενός εφήβου. Αυτή την εβδομάδα συγκροτώ μια επιτροπή με επιστήμονες τους οποίους είχα συμβουλευτεί, πριν το πω προφανώς. Είναι εξαιρετικοί επιστήμονες που μελετούν αυτό το πρόβλημα σε όλον τον κόσμο. Να δούμε μαζί και με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ και τα τεχνικά στοιχεία, και θα αποφασίσουμε».

«Οι μεγάλοι καβγάδες γίνονται για τρία πράγματα στα σπίτια. Το ένα είναι ‘άφησε επιτέλους το κινητό σου και ασχολήσου με τα βιβλία’. Το δεύτερο είναι ‘κοιμήσου, αργείς’, και το πρωί ‘ξύπνα, ξύπνα’. Είναι οι βασικές εντάσεις σε μία οικογένεια. Εμείς δεν λέμε ότι όλα αυτά ως διά μαγείας θα σταματήσουν», ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε πως με αυτή την αλλαγή βοηθιούνται πολύ οι οικογένειες που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες, γιατί ξυπνούν πάρα πολύ νωρίς.

Επίσης, υπογράμμισε ότι «για το Λύκειο και το Γυμνάσιο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, γιατί τα παιδιά πάνε μόνα τους στο σχολείο». «Για το θέμα του Δημοτικού θα το μελετήσουμε. Προφανώς οι εργαζόμενοι θα μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους νωρίτερα στο σχολείο. Να το δούμε και θα βρούμε λύση», σχολίασε.

Τι είπε για το ίδιο θέμα ο Γ.Γ. του Υπουργείου

Στις συμβουλές ειδικών και τις μελέτες που δείχνουν ότι «τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα τις όχι πολύ πρωινές ώρες» απέδωσε ο Γενικός Γραμματεάς του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος την πρόθεση του υπουργείου να αλλάξει το «πρώτο κουδούνι» σε Γυμνάσια και Λύκεια και να χτυπάει στις 9.

«Δεν είναι θέμα να κοιμούνται παραπάνω τα παιδιά. Είναι η λειτουργία του εγκεφάλου με άλλες συνθήκες ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η διδασκαλία της μάθησης και της αφομοίωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Αγγελόπουλος.

«Δείτε τι κάνουν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες με τις ώρες προσέλευσης στα παιδιά ηλικίας 13 ετών και άνω. Όλη η μελέτη δείχνει ότι τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα όχι τις πολύ πρωϊνές ώρες. Πραγματικά μας εκπλήσσουν κάποιες κριτικές» συμπλήρωσε.

Εξήγησε, δε, ότι «το υπουργείο Παιδείας έκανε μια πρόταση. Δημιουργεί μια δημόσια διαβούλευση. Θα ακούσει τις προτάσεις και τους καθ ύλην αρμόδιους από την ειδική επιστημονική επιτροπή. Ο υπουργός είπε ότι κάνω πρόταση, ακούω την κοινωνία και αποφασίζω».

Σύμφωνα, τέλος, με τον ΓΓ του υπουργείο Παιδείας «θα έχουμε καταλήξει αρκετά πριν από το τέλος της σχολικής χρονιάς γιατί θέλει μια προετοιμασία η αλλαγή».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...