Home / Featured / Δεν έχει πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή. Ποιες ειδικότητες αφορούσε η πρώτη απόπειρα ΑΣΕΠ Ειδικής

Δεν έχει πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή. Ποιες ειδικότητες αφορούσε η πρώτη απόπειρα ΑΣΕΠ Ειδικής

Δημοσιεύτηκε: 8:16 μμ Σεπτέμβριος 9th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Δεν έχει πραγματοποιηθεί έως τώρα διαγωνισμός για την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουν συγκεντρωθεί στις πρώτες θέσεις των πινάκων αναπληρωτών ειδικής αγωγής εκπαιδευτικοί με περισσότερους από 100 μήνες προϋπηρεσίας.

Πχ στον κλάδο των δασκάλων Ειδικής περισσότερα από 100 μόρια έχουν 415 εκπαιδευτικοί.

Στο παρελθόν είχαν ξεκινήσει διαδικασίες δυο φορές για προσλήψεις εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ71 και ΠΕ61 αλλά τελικά ο διαγωνισμός δεν πραγματοποιήθηκε. 

Το 2010 μάλιστα είχε ανακοινωθεί και η ύλη του διαγωνισμού ενώ

στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για το έτος 2010 για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να λάβουν μέρος υποψήφιοι για τους κλάδους ΠΕ 71 δασκάλων ΕΑΕ και ΠΕ 61 νηπιαγωγών ΕΑΕ. 

Το 2012 είχαν γίνει πάλι επαφές για διορισμό 500 εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71 με τους 300 να προβλέπεται διορισμός μέσω γραπτού διαγωνισμού και 200 από τους πίνακες προϋπηρεσίας. 

Μάλιστα το 2012 όπως αναφέρονταν και σε δελτίο τύπου του ΥΠΕΘ είχε εξεταστεί η δυνατότητα διεξαγωγής διαγωνισμού ΑΣΕΠ για τις ειδικότητες ΠΕ02 και ΠΕ03 με τοποθέτηση σε δομές Ειδικής Αγωγής.

Βέβαια τα παραπάνω αποτελούν παρελθόν και μένει να δούμε το πότε θα γίνουν μόνιμες προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή και ποιες ειδικότητες θα περιλαμβάνονται καθώς για τη λειτουργία της κάθε χρόνο χρειάζονται περισσότερες από 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών με πολλούς εξ αυτών να καλύπτουν οργανικά κενά όπως αποδεικνύεται από τις επαναλαμβανόμενες προσλήψεις τους.

Παραθέτουμε δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας με ημερομηνία 17/01/2012: 

Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου και η Υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου συναντήθηκαν, σήμερα 17/01/2012, με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, για το διαγωνισμό ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και επανεξετάστηκαν το πλαίσιο και οι τεχνικές λεπτομέρειες διεξαγωγής του διαγωνισμού ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής, για τις ειδικότητες ΠΕ61 και ΠΕ71 με ανάθεση στις δομές Ειδικής Αγωγής (Ειδικά Δημοτικά Σχολεία, Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης-ΕΕΕΕΚ, Τμήματα Ένταξης, Παράλληλη Στήριξη, Κατ’ οίκον Διδασκαλία).

Θα ακολουθήσει η διαδικασία επικαιροποίησης των Υπουργικών Αποφάσεων, σχετικά με τον προσδιορισμό του αριθμού των θέσεων και το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής του διαγωνισμού ΑΣΕΠ κλειστού τύπου 60-40 (ΑΣΕΠ-Πίνακας).

Το Υπουργείο προσανατολίζεται στη διεξαγωγή του διαγωνισμού το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου 2012, που θα αφορά σε 500 θέσεις ΠΕ61 και ΠΕ71, για τις σχολικές χρονιές 2012-2013 και 2013-2014.

Παράλληλα, εξετάζεται η δυνατότητα διεξαγωγής διαγωνισμού ΑΣΕΠ για τις ειδικότητες ΠΕ02 και ΠΕ03 με τοποθέτηση σε δομές Ειδικής Αγωγής.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...