Home / HEADER-NEWS / Αριστοτέλης: «Συμβούλιο» για την παράλληλη στήριξη κρυφά κι απόμερα;

Αριστοτέλης: «Συμβούλιο» για την παράλληλη στήριξη κρυφά κι απόμερα;

Δημοσιεύτηκε: 10:22 πμ Σεπτέμβριος 17th, 2018  


Αριστοτέλης: «Συμβούλιο» για την παράλληλη στήριξη κρυφά κι απόμερα; Ποιος φοβάται τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών; Κινητοποίηση όταν συνεδριάσει το συμβούλιο με 3ωρη στάση εργασίας!

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΡΙΤΗ 18/9, 11.00 πμ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ, ΥΜΗΤΤΟΥ 219

Μία βδομάδα τώρα στην Α’ Αθήνας οι αναπληρωτές της παράλληλης στήριξης μαζί με τα εκπαιδευτικά σωματεία αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμα του κάθε μαθητή με αναπηρία, να τηρηθεί δηλαδή, η γνωμάτευση που έχει δώσει το ΚΕΔΔΥ σε κάθε μαθητή προσωπικά και απαιτεί για την αντιμετώπιση της αναπηρίας του πλήρη παράλληλη στήριξη. Με τρεις μαζικές κινητοποιήσεις (13/9 στον διευθυντή εκπαίδευσης, 14/9 στους σχολικούς συμβούλους και 14/9 στον πρόεδρο του ΚΕΔΔΥ) κατέθεσαν τη μόνη νόμιμη και επιστημονικά και παιδαγωγικά ορθή θέση, κάθε μαθητής με αναπηρία να πάρει πλήρη παράλληλη στήριξη και το υπουργείο να καλύψει την παράλληλη στήριξη για όλα τα παιδιά με αναπηρία. Ζήτησαν επίσης, να ενημερωθούν για την ημέρα συνεδρίασης του συμβουλίου ώστε να καταθέσουν τις θέσεις τους σε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτό και το αίτημα τους να συνταχτούν κι εκείνοι με αυτή τη θέση.

Επί μία σχεδόν εβδομάδα, η Α’ διεύθυνση και ο διευθυντής εκπαίδευσης Αν. Παπαγεωργίου αρνούνται να ενημερώσουν τα σωματεία και τους αναπληρωτές συναδέλφους/ισσες για την ημερομηνία συνεδρίασης του συμβουλίου, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα. Είναι φανερό ότι επιδιώκουν να το κάνουν κρυφά φοβούμενοι τις κινητοποιήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος. Η τακτική αυτή φέρνει μνήμες 2013 και 2011 όταν οι τότε διοικήσεις της Α’ διεύθυνσης ακολουθούσαν την ίδια τακτική, να κάνουν κρυφά και παράνομα τις διαδικασίες για να διώξουν 400 μόνιμους σε άλλες διευθύνσεις και για να συγχωνεύσουν μαζικά τμήματα σχολείων. Όταν η εξουσία φοβάται ότι μπορεί να ανατραπούν προειλημμένες αποφάσεις της, ξεχνά και τη δημοκρατία και τα μεγάλα λόγια και μετατρέπει τις διαδικασίες σε «Καμόρα».

Όλα αυτά γίνονται γιατί ο διευθυντής εκπαίδευσης που έχει και τη βασική ευθύνη δεν θέλει να ακουστούν όλες οι απόψεις και φοβάται ότι η σχεδιαζόμενη πολιτική κινδυνεύει να ανατραπεί! Γιατί στις κινητοποιήσεις που έγιναν ως τώρα ο κάθε εμπλεκόμενος ρίχνει την ευθύνη στον άλλον, ο διευθυντής εκπαίδευσης μας είπε ότι την ευθύνη της απόφασης την έχουν οι σχολικοί σύμβουλοι, οι σχολικοί συμβούλοι μας είπαν ότι την ευθύνη την έχουν όλοι μαζί και κάποιοι ότι ο διευθυντής εκπαίδευσης έχει δώσει ΕΝΤΟΛΗ να γίνει έτσι, ο πρόεδρος του ΚΕΔΔΥ μας είπε ότι ο ίδιος διαφωνεί με το μοίρασμα των ωρών και δεσμεύτηκε δημόσια ότι θα υπερψηφίσει την πρότασή μας να ανακοινωθούν όλα τα κενά (405 για παιδιά δημοτικού και νηπιαγωγείου) και οι υπάρχοντες αναπληρωτές (117) να δηλώσουν και να τοποθετηθούν αποκλειστικά ένα παιδί που έχει έγκριση πλήρους παράλληλης. Το Υπουργείο να καλύψει όλα τα υπόλοιπα κενά (288) με νέες προσλήψεις.

Αντίθετα το «συμβούλιο» στο οποίο συμμετέχουν ο διευθυντής εκπαίδευσης, ο σύμβουλος ειδικής αγωγής, ο πρόεδρος του ΚΕΔΔΥ και οι σχολικοί σύμβουλοι γενικής δημοτικών και νηπιαγωγείων επιδιώκουν και φέτος να μοιράσουν τις ώρες της παράλληλης στήριξης  που αφορούν ένα μαθητή σε περισσότερους, με σκοπό να παρουσιάσουν μια ψεύτικη, ωραιοποιημένη εικόνα κανονικότητας στην Ειδική αγωγή και Εκπαίδευση.

Έχουμε εκφράσει όλα αυτά τα χρόνια την αντίρρησή μας σε αυτή την αντιπαιδαγωγική και συνάμα καταστροφική πολιτική για τους μαθητές με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Ο ευθύνες βαραίνουν κατά κύριο λόγο τις εκάστοτε κυβερνητικές  πολιτικές  αλλά και  όσους  στο «συμβούλιο» νομιμοποιούν με τη θέση τους και τον επιστημονικό τους ρόλο αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις, να χωρίζουν τις παράλληλες στηρίξεις με απλές διαιρέσεις αριθμών χωρίς ποτέ να συζητηθούν οι πραγματικές ανάγκες των μαθητών αυτών. Οι μαθητές με αναπηρία αντιμετωπίζονται ως αριθμοί που πρέπει να διαιρεθούν για να «τακτοποιηθούν» τα πινακάκια του Υπουργείου παιδείας και της κυβέρνησης ώστε να παραπλανούν την κοινωνία!

Ζητάμε να ενημερωθούμε επίσημα από τον διευθυντή εκπαίδευσης για την ημέρα και την ώρα που αυτό το «συμβούλιο» συνεδριάζει ώστε να εκθέσουμε  τις απόψεις της ζωντανής και μάχιμης εκπαίδευσης για το θέμα. Ζητάμε από κάθε μέλος του συμβουλίου να μας ενημερώσει για την ημερομηνία διεξαγωγής. Καλούμε να μην πραγματοποιηθεί σε ώρα και τόπο εκτός κέντρου με στόχο να δυσκολέψει την προσέλευση των εκπαιδευτικών σωματείων και των εκπαιδευτικών αναπληρωτών και μόνιμων. Παρ’ όλα αυτά, στο βαθμό που η συνεδρίαση πραγματοποιηθεί πρωί κηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας.

Ζητάμε από τα μέλη αυτού του «συμβουλίου» (Διευθυντής Εκπαίδευσης, Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής, Σύμβουλοι Γενικής Αγωγής, Διευθυντής ΚΕΔΔΥ) να τιμήσουν την επιστημονική τους κατάρτιση και την εκπαιδευτική τους ιδιότητα και να μην ψηφίσουν το μοίρασμα των ωρών.

Καλούμε τους ενώσεις, συλλόγους γονέων, την Ομοσπονδία, τους γονείς και όλους τους εμπλεκόμενους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ ΠΟΥ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ

ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

          Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...