Home / HEADER-NEWS / Αριστοτέλης: Νέα Κινητοποίηση 14/9 στο ΚΕΔΔΥ για την παράλληλη στήριξη

Αριστοτέλης: Νέα Κινητοποίηση 14/9 στο ΚΕΔΔΥ για την παράλληλη στήριξη

Δημοσιεύτηκε: 8:02 πμ Σεπτέμβριος 14th, 2018  


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο – Φαξ: 2108319372    

 e-mail: sylaristo@gmail.com

http://www.sylaristotelis.com

                                                                                                                          Αθήνα, 13-9-2018

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

Θέμα: Συμβούλιο μοιράσματος ωρών, απαξίωσης της παράλληλης στήριξης και αγνόησης των αναγκών των παιδιών με αναπηρία!

Νέα κινητοποίηση, Παρασκευή 14/9/2018 στο ΚΕΔΔΥ Αθήνας στις 2.00 μμ

Η Διεύθυνση Α΄ Αθήνας επιχειρεί για τέταρτη συνεχή χρονιά να μοιράσει τις ώρες της παράλληλης στήριξης  που αφορούν ένα μαθητή σε περισσότερους με σκοπό να παρουσιάσει μια ψεύτικη, ωραιοποιημένη εικόνα κανονικότητας στην Ειδική αγωγή και Εκπαίδευση. Έχουμε εκφράσει όλα αυτά τα χρόνια την αντίρρησή μας σε αυτή την αντιπαιδαγωγική και συνάμα καταστροφική πολιτική για τους μαθητές με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Ο ευθύνες βαραίνουν κατά κύριο λόγο τις εκάστοτε κυβερνητικές  πολιτικές  αλλά και  όσους  νομιμοποιούν με τη θέση τους και τον επιστημονικό τους ρόλο αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις.

Τις τελευταίες δύο μέρες, σε δύο μαζικές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν οι αναπληρωτές της παράλληλης στήριξης και τα εκπαιδευτικά σωματεία της Α’ διεύθυνσης, ανάμεσά τους και ο Αριστοτέλης, με  τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και τον Συντονιστή  των σχολικών συμβούλων της Α’ Αθήνας, ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει ένα «συμβούλιο» που αποφασίζει ΟΜΟΦΩΝΑ για το μοίρασμα των ωρών. Μετά την επιμονή μας να γνωρίσουμε πότε θα συνεδριάσει φέτος αυτό το «συμβούλιο» καταλάβαμε ότι πολλές φορές δεν υπάρχει καν συνεδρίαση. Πιθανόν και φέτος να μη γίνει καν συνεδρίαση! Τόσο τιμούν,  Υπουργείο Παιδείας και υπεύθυνοι, την υποχρέωση της πολιτείας να φροντίσει τους μαθητές με αναπηρία! Χωρίζουν τις παράλληλες στηρίξεις με απλές διαιρέσεις αριθμών χωρίς ποτέ να συζητηθούν οι πραγματικές ανάγκες των μαθητών αυτών. Απλώς, στο τέλος τα μέλη του συμβουλίου θα βάλουν τυπικά την υπογραφή τους σε ένα κείμενο που θα διαιρεί παιδιά με εκπαιδευτικούς και θα βγάζει ώρες, το οποίο θα πάρουν με μέιλ χωρίς ποτέ να πραγματοποιήσουν ούτε καν την τυπική συνεδρίαση και χωρίς φυσικά να συζητήσουν τις παιδαγωγικές επιπτώσεις της απόφασής τους να καταργήσουν την παράλληλη στήριξη και να την μετατρέψουν σε φύλαξη λίγων ωρών!

Οι μαθητές με αναπηρία αντιμετωπίζονται ως αριθμοί που πρέπει να διαιρεθούν για να «τακτοποιηθούν» τα πινακάκια του Υπουργείου παιδείας και της κυβέρνησης ώστε να παραπλανούν την κοινωνία!

Ζητάμε να πραγματοποιηθεί κανονική συνεδρίαση και να ενημερωθούμε για την ημέρα και την ώρα που αυτό το «συμβούλιο» συνεδριάζει ώστε να εκθέσουμε  τις απόψεις της ζωντανής και μάχιμης εκπαίδευσης για το θέμα.

Ζητάμε από τα μέλη αυτού του «συμβουλίου» (Διευθυντής Εκπαίδευσης, Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής, Σύμβουλοι Γενικής Αγωγής, Διευθυντής ΚΕΔΔΥ) να τιμήσουν την επιστημονική τους κατάρτιση και την εκπαιδευτική τους ιδιότητα και να μην ψηφίσουν το μοίρασμα των ωρών.

Νέα κινητοποίηση, Παρασκευή 14/9/2018 στο ΚΕΔΔΥ Αθήνας στις 2.00 μμ, Κάνδανου 18, Αμπελόκηποι

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ ΠΟΥ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ

ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ!!!

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

          Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...