Home / HEADER-NEWS / Ανέντιμη η νέα αλλαγή στη μοριοδότηση των σχ. μονάδων

Ανέντιμη η νέα αλλαγή στη μοριοδότηση των σχ. μονάδων

Δημοσιεύτηκε: 7:43 πμ Σεπτέμβριος 15th, 2018  


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.)

Αρ. Μητρώου Σωματείου:30492 ειδ.6283

Αρ. Διαταγής Αναγνώρισης

του Ειρηνοδικείου Αθηνών:457/14-10-2014

email:             pead2014@gmail.com.

ηλεκτρ. σελ.:   https://syllogosanapliroton.wordpress.com/

Πληρ: Διαμάντης Θεόδωρος, Πρόεδρος Δ.Σ. Π.Ε.Α.Δ.

τηλέφωνο: 6944384600

αρ.πρωτ. 155

Αθήνα, 14-9-2018

Η ΠΕΑΔ για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων προκάλεσε προβλήματα στη στελέχωση τους κι έντονες αντιδράσεις τόσο από τις τοπικές κοινωνίες, όσο και από τους εκπαιδευτικούς.

Η απόφαση υποβάθμισης πληθώρας σχολικών μονάδων δεν τεκμαίρεται από πουθενά, ενώ τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν οδήγησαν σε άνισες μεταχειρίσεις. Εξυπακούεται επίσης ότι στην μοριοδότηση όπως ίσχυε υπήρξαν εξόφθαλμες στρεβλώσεις. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε γιατί προέβη σε μια τέτοια αχρείαστη ενέργεια το Υπουργείο Παιδείας αυτήν την περίοδο, μιας και η μοριοδότηση αυτή επικράτησε σαν το μοναδικό άυλο «αντάλλαγμα» για τους αναπληρωτές-βαλίτσες.

Η μέσω δημοσιογράφων δήλωση του Υπουργού Παιδείας περί αναγκαιότητας οικονομικής ενίσχυσης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε απομακρυσμένα σχολεία, κρίνουμε ότι δεν μπορεί παρά να παραμείνει στις καλές προθέσεις, μιας και όλοι γνωρίζουμε τις οικονομικές δυνατότητες ενός Υπουργείου, που αδυνατεί να προβεί στους αναγκαίους διορισμούς δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών, ακόμα και των πιο βασικών ειδικοτήτων, τις ελλείψεις των οποίων προσπαθεί να καλύψει μέσω ταχυδακτυλουργικών πρακτικών αποτυχημένων συγχωνεύσεων ειδικοτήτων και δευτερότριτων αναθέσεων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εγγραφές νεοεισαχθέντων στα Πανεπιστήμια

Η μοριοδότηση των δυσπροσίτων ήταν μια ανέξοδη «ανταμοιβή» των εκπαιδευτικών, που κατέληξε αρκετές φορές σε στρεβλώσεις, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για τον επαγγελματικό κλάδο που έχει υποστεί στο μέγιστο βαθμό, συγκριτικά με τους υπολοίπους, τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της αποψίλωσης της παροχής ίσων ευκαιριών προς όλους.

Η πρόσφατη ωστόσο αναθεώρηση και επανένταξη μερικών σχολικών μονάδων στην κατηγορία των δυσπροσίτων είναι ακόμα πιο ενοχλητική, καθώς πρόκειται περί υπαναχώρησης στις ισχυρότερες πιέσεις –πολιτικές και κοινωνικές- έναντι άλλων, που δεν είχαν την ίδια δυνατότητα πρόσβασης στα κέντρα απόφασης.

Οι πανηγυρικές ανακοινώσεις αρκετών σχετικών σχολικών μονάδων και τοπικών πολιτικών παραγόντων μας επιβεβαιώνουν.

Η ΠΕΑΔ ζητά σε κάθε περίπτωση από το Υπουργείο Παιδείας την επαναφορά όλων των σχολικών μονάδων στο καθεστώς μοριοδότησης με βάση το οποίο έγιναν οι δηλώσεις των περιοχών προτίμησης των συναδέλφων τον περασμένο Αύγουστο, θεωρώντας ανέντιμο να αλλάζει ξανά αιφνιδιαστικά η μοριοδότησή τους μετά τις πρόσφατες προσλήψεις και ενόψει εκείνων που θα ακολουθήσουν, ώστε να αρθεί η αίσθηση της δικαιολογημένης αδικίας, που νιώθουν εκπαιδευτικοί και τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα, να ξεκινήσει άμεσα ένας σοβαρός διάλογος –κι όχι απλώς ανακοινώσεις «σοφών»- σχετικά με το σημαίνει «δυσπρόσιτο σχολείο» και για τους τρόπους αντικειμενικής και αξιόπιστης μοριοδότησής τους, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  20-27 Σεπτεμβρίου: Τα μέτρα για σχολεία, ΑΕΙ, ΙΕΚ, ΣΔΕ, Φροντιστήρια και ΚΞΓ

Και εννοείται ότι επιβάλλεται οι όποιες αλλαγές στη μοριοδότηση να αφορούν ΟΧΙ τη φετινή σχολική χρονιά, αλλά την επόμενη. Η στοιχειώδης αίσθηση δικαίου το επιβάλλει!

Φυσικά, επιθυμούμε τη συμμετοχή μας στο διάλογο αυτό, μιας κι εμείς, οι εκπαιδευτικοί-βαλίτσες, που εκ των συνθηκών αλλάζουμε επί δεκαετία και πλέον τα σχολεία σαν πουκάμισα, γνωρίζουμε καλύτερα απ’ όλους τι σημαίνει να υπηρετείς σε περιοχές όπου αγωνίζονται να αποδειχθούν ανταγωνιστικά και να βρουν μια θέση στον ήλιο τα «παιδιά ενός κατώτερου Θεού»…

                     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Διαμάντης Θεόδωρος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Σάββας Βασίλειος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

H πρώτη προκήρυξη πανεπιστημιακού τμήματος για εισαγωγή απόφοιτων ΙΕΚ

Εκδόθηκε η πρώτη προκήρυξη πανεπιστημιακού τμήματος, με την οποία καλούνται οι απόφοιτοι ...