Home / Featured / Αναβαθμίσεις αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου στην παράλληλη στήριξη

Αναβαθμίσεις αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου στην παράλληλη στήριξη

Δημοσιεύτηκε: 11:20 πμ Σεπτέμβριος 16th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Θέμα χρόνου είναι η αναβάθμιση των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου σε πλήρες ωράριο ώστε να καλυφθεί μέρος των πολυάριθμων κενών στην παράλληλη στήριξη για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Απ΄ ότι πληροφορούμαστε το Υπουργείο έχει ενημερώσει τις διευθύνσεις και αναμένουμε τις σχετικές αποφάσεις.

Σημειώνουμε ότι πέρσι η Υπουργική Απόφαση για την αναβάθμιση αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου σε πλήρες δημοσιεύτηκε στις 3 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11, παρ.2, περ.11, εδάφιο δεύτερο του ν. 4229/2014 (ΦΕΚ 8 Α΄), όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 2 του άρθρου 46 του ν. 4264/2014 (ΦΕΚ 118 Α΄), οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπ/σης για το «πρόγραμμα της εξειδικευμένης εκπ/κής υποστήριξης…», πραγματοποιούνται αποκλειστικά ως μειωμένου ωραρίου.

Κατά συνέπεια, οι υποψήφιοι των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04 ΕΑΕ, που επιθυμούν να προσληφθούν στο εν λόγω πρόγραμμα, υποχρεούνται να δηλώσουν και περιοχές προτίμησης με μειωμένο ωράριο.

Ο Δ/ντής, δε, της οικείας Δ/νσης Δ.Ε. πρόσληψης δύναται να μετατρέψει τη σύμβαση, των κατά τα ανωτέρω προσλαμβανομένων, σε πλήρους ωραρίου, εφόσον υφίστανται εκπ/κές ανάγκες στην ίδια περιοχή της ίδιας βαθμίδας εκπαίδευσης, και οι εκπαιδευτικοί το έχουν δηλώσει στην αρχική αίτησή τους, κατόπιν τροποποίησης της υπουργικής απόφασης πρόσληψής τους.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...