Home / HEADER-NEWS / Ανακοίνωση συνεργασίας Προοδευτικών Ρευμάτων, Ενωμένων Εκπαιδευτικών και ανένταχτων συναδέλφων για την εκλογή αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής

Ανακοίνωση συνεργασίας Προοδευτικών Ρευμάτων, Ενωμένων Εκπαιδευτικών και ανένταχτων συναδέλφων για την εκλογή αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής

Δημοσιεύτηκε: 6:48 πμ Σεπτέμβριος 24th, 2018  


Η εκπροσώπηση των Εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ) υπήρξε μια ιστορική κατάκτηση του συνδικαλιστικού κινήματος, που είχε στόχο να προασπίσει και να διαφυλάξει τα συμφέροντα των εργαζομένων από αυθαίρετες αποφάσεις της Διοίκησης. Στην πορεία του χρόνου ο στενός εναγκαλισμός των συνδικάτων από τους κομματικούς μηχανισμούς στραγγάλισε αυτή την προοπτική, μετατρέποντας τον θεσμό των αιρετών σε κομματικό ή παραταξιακό φέουδο και τα πρόσωπα που τον υπηρετούν σε παράγοντες και μεσολαβητές της Διοίκησης.

Η ποιότητα της εκπροσώπησης από τους υπάρχοντες αιρετούς και τις παρατάξεις τους (ΠΑΜΕ-Παρεμβάσεις) τα τελευταία χρόνια  στο ΠΥΣΠΕ της Ανατολικής Αττικής έχει αποδειχτεί πολύ κατώτερη των περιστάσεων και των αναγκών που έχουν οι Συνάδελφοι.Η κατάσταση αυτή  έφερε τις παρατάξεις μας προ των ευθυνών τουςκαι αποτέλεσε τον σημαντικότερο λόγο της συσπείρωσηςκαι της συνεργασίας  των «Προοδευτικών Ρευμάτων Εκπαιδευτικών» και των «Ενωμένων Εκπαιδευτικών» σε τοπικό επίπεδο, για τις αρχαιρεσίες των αιρετών στο ΠΥΣΠΕ της Ανατολικής Αττικής. Αποφασίσαμε να αντιδράσουμε στο σημερινό αδιέξοδοτου ακραίου κομματισμού και της μονοπαραταξιακής λογικής, ενώνοντας τις δυνάμεις μας  και να συμβάλουμε, με πνεύμα αλληλεγγύης στην άρση των αδικιών, των  ανισοτήτων και της αδιαφάνειας, στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των συναδέλφων μαςμε επίκεντρο  πάντα τον μαχόμενο εκπαιδευτικό της τάξης.

Η συνεργασία αυτή γίνεται στη βάση κοινών αρχών και κανόνων που καθορίζουν την παρουσία μας αλλά και στη βάση τηςανεξαρτησίας και της αυτονομίας της κάθε παράταξης.  Δηλώνουμε ότι δεν αποτελούμε εσωκομματική τάση κάποιου κόμματος. Είναι καιρός να μπει φραγμός στη λειτουργία του συνδικαλισμού ως το μακρύ χέρι του κομματικού μηχανισμού ή ως η «πέμπτη φάλαγγα» των κέντρων εξουσίας και της διοίκησης! Να πάψει η εκπροσώπηση από λειτούργημα και δικαίωμα για όλους, να γίνεται «επάγγελμα» για τους λίγους! Να πάψει ο αιρετός να έχει κομματική ή παραταξιακή ταυτότητα και να είναι επιτέλους αιρετός ΟΛΩΝ των Συναδέλφων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Υποχρεωτική η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Για εμάς ο συνδικαλισμός αποτελεί τη δικλείδα ασφαλείας για τη λειτουργία της Δημοκρατίας και των θεσμών.Σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους, η συνδικαλιστική εκπροσώπηση αποτελεί το  μοναδικό καταφύγιο για όλους μας. Όχι όμως εκείνη η εκπροσώπηση, όπως την εκφράζουνστο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής οι αιρετοί  του ΠΑΜΕ (KKE) και των Παρεμβάσεων (Ανταρσύα),που αποσκοπεί μόνο στην ενίσχυση της κομματικής , παραταξιακής ή προσωπικής στρατηγικής τουςμα η εκπροσώπηση που αγωνίζεται για την ισότητα, την ελευθερία, τα δικαιώματα ΟΛΩΝ των ειδικοτήτων Εκπαιδευτικών, μονίμων και αναπληρωτών.

Συνεργαζόμαστε ώστε ο αιρετός να είναι χρήσιμος και να προσφέρει στους Συναδέλφους, να πορεύεται ενωτικά, με διάλογο, συνθέτοντας τις απόψεις και αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις. Για εμάς δεν υπάρχουν σύμμαχοι και αντίπαλοι παρά μόνο Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι που απαιτούν από τον αιρετόνα προσπαθεί καθημερινά και να αγωνίζεται, για να βελτιώσουν τη θέση τους και τη θέση όλων μας, εκπροσωπώντας ΟΛΟΥΣ τους Εκπαιδευτικούς και μόνο και όχι κόμματα και παρατάξεις. Τα προβλήματα της εκπαίδευσης και των Εκπαιδευτικών είναι κοινά για όλους μας και μπορούν να λυθούν μόνο με αγώνα, ενότητα, σύνθεση και με από κοινού προσπάθεια όλων, με σεβασμό του ενός προς τον άλλο, χωρίς παραγοντισμούς,  αλαζονείες και ηγεμονισμούς.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τον Μάιο η υποβολή μηχανογραφικού των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις

Συναποφασίσαμε τη συνεργασία μαςστη βάση της δημιουργίας μιας νέας προοπτικής για το ρόλο του αιρετού, της εμπιστοσύνης των εκπαιδευτικών στο θεσμό της εκπροσώπησης, της ανατροπής και της οριστικής ρήξης με νοοτροπίες και αγκυλώσεις δεκαετιών. Με ενότητα και δύναμη υπερασπιζόμαστε και αγωνιζόμαστε γι’ αυτά που αξίζει να παλέψουμε ως εκπαιδευτικοί και ως πολίτες : για δικαιοσύνη, ισότητα, αλληλεγγύη.

Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς! Σας καλούμε λοιπόν, σήμερα, να πλαισιώσετε και να στηρίξετε ενεργά την προσπάθειά μας, ώστε να χαράξουμε και να ακολουθήσουμε μαζί, μια κοινή πορεία που θα κάνει το όραμά μας πράξη με πρωταρχικές αξίες τη δημοκρατία, την παιδαγωγική ελευθερία, την αλληλεγγύη, την προσφορά στο συνάδελφο, τη δράση, τη νομιμότητα και τη διαφάνεια.

Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών – Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί

και ανένταχτοι συνάδελφοι


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Εγκύκλιος για μετατάξεις εκπαιδευτικών

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης και ΕΕΠ-ΕΒΠ σε ...