Home / Featured / 1.084 υπογραφές αναπληρωτών μηδενικής προϋπηρεσίας σε έγγραφο διαμαρτυρίας προς τον υπουργό

1.084 υπογραφές αναπληρωτών μηδενικής προϋπηρεσίας σε έγγραφο διαμαρτυρίας προς τον υπουργό

Δημοσιεύτηκε: 8:50 μμ Σεπτέμβριος 26th, 2018  


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Είμαστε εκπαιδευτικοί και υπαγόμαστε στους πίνακες αναπληρωτών μηδενικής προϋπηρεσίας με την πλειοψηφία από εμάς να είμαστε κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών. Σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή με σκοπό να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τον κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό στον οποίο μας έχετε καταδικάσει.

Κάθε χρόνο διαπιστώνουμε με θλίψη ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών γίνονται μόνο από τον πίνακα αναπληρωτών με προϋπηρεσία, γεγονός που εκμηδενίζει την αξία των πτυχίων μας και ωθεί ένα μεγάλο μέρος από εμάς στο περιθώριο.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τη δυσκολία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας λόγω των δεσμεύσεών της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, γνωρίζουμε εδώ και χρόνια – συγκεκριμένα από το 2009 κι έπειτα – ότι δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια να βρεθεί ουσιαστική λύση από καμία κυβέρνηση, ούτε φυσικά από την δική σας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Διαρκώς, νιώθουμε να υποτιμάται η νοημοσύνη μας, καθώς ούτε μέσω γραπτών εξετάσεων στον ΑΣΕΠ, ούτε μέσω διορισμών από τους πίνακες αναπληρωτών μηδενικής προϋπηρεσίας δε μας δίδεται η ευκαιρία του αναφαίρετου δικαιώματός μας στην εργασία.

Σε αυτό το σημείο διερωτόμαστε:

Γιατί δε δίνεται η δυνατότητα εργασίας σε ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως προϋπηρεσίας;

Ενέχει κάποια σκοπιμότητα η πολιτική αυτή του Υπουργείου Παιδείας;

Με μοναδική επιδίωξη τη διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο ζητάμε:

την άμεση ανάπτυξη ενός σύγχρονου και αξιοκρατικού συστήματος διορισμών αναπληρωτών, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που θα δίνει τη δυνατότητα εργασίας σε όλους ανεξαιρέτως τους πτυχιούχους εκπαιδευτικούς αντιμετωπίζοντάς τους ισότιμα. Με βάση το άρθρο 22, παρ. 1, του Ελληνικού Συντάγματος δηλώνεται ρητά ότι «H εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών…».

Οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε απλώς ένας αριθμός μητρώου, αλλά άνθρωποι που μαζί με τις οικογένειές μας υπομένουμε κάθε χρόνο τις αντιξοότητες που έχει επιφέρει η παγκόσμια οικονομική κρίση, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα εισέλθουμε σε μια σχολική τάξη και θα βοηθήσουμε στην πνευματική ανάπτυξη των παιδιών.

Δώστε μας κίνητρα. Δώστε μας την ευκαιρία.

Με εκτίμηση,

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων μηδενικής προϋπηρεσίας.

Το κείμενο υπογράφουν οι εκπαιδευτικοί:

1084 υπογραφές στη διάθεση της ιστοσελίδας


 

2 Σχόλια

  1. τι να πει ο κακομοιρης ο υπουργος μπροστα σε αυτα τα επιχειρηματα…
    μονο με γραπτο διαγωνισμο θα δουμε φως. οι αναπληρωτες που ξύνονται στα νησια και εχουν ξεχασει το γνωστικο χωρις να κανουν μαθημα πρεπει να αποδειξουν οτι εχουν στοιχειωδεις γνωσεις

  2. μα πραγματικά : Τι νόημα έχουν ολα αυτά μπροστά στην λελαιπά που έρχεται;;;

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...