Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 28/05/2020, 00:27


Home / Featured / Τα τραγικά γεγονότα της επικαιρότητας ανέβαλαν τις ανακοινώσεις για εξεταστικό και Λύκειο

Τα τραγικά γεγονότα της επικαιρότητας ανέβαλαν τις ανακοινώσεις για εξεταστικό και Λύκειο

Δημοσιεύτηκε: 7:03 πμ Αύγουστος 1st, 2018  


Οι φωτιές καθυστερούν την ανακοίνωση της πρότασης του υπουργείου Παιδείας για το νέο εξεταστικό σύστημα για τα ΑΕΙ. Ειδικότερα, o υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου είχε δηλώσει ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν στα τέλη Ιουλίου.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προγραμματιστεί n ανακοίνωση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στο λύκειο και το νέο σύστημα πρόσβασης. Μάλιστα, η αρμόδια υπηρεσία φέρεται να είχε επικοινωνήσει αρμοδίως με τους υπευθύνους για την οργάνωση της σχετικής συνέντευξης Τύπου.

Ωστόσο, η ανακοίνωση δεν θα γίνει.

Και αυτό διότι κρίθηκε και σε συνεργασία με το αρμόδιο κυβερνητικό επιτελείο ότι, λόγω της εθνικής τραγωδίας, δεν είναι o ορθός πολιτικός χρόνος για τόσο σημαντικές, και σε πολιτικό επίπεδο, ανακοινώσεις όπως το εξεταστικό σύστημα, που αφορά δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους (μαθητές, γονείς, καθηγητές, φροντιστήρια).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διενέργεια κλινικών, εργαστηριακών ασκήσεων και εξετάσεων στα ΑΕΙ"

Όπως ανέφεραν χθες αρμόδιες πηγές, οι ανακοινώσεις αναβάλλονται ή για το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή για την επομένη, χωρίς πάντως να αποκλείεται να γίνουν μετά την ανάπαυλα του Δεκαπενταύγουστου.

Όπως έχει παρουσιάσει n ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα εστιάσει στις δομικές αλλαγές στη Β’ και τη Γ’ Λυκείου, ενώ καθιερώνονται το εθνικό απολυτήριο καθώς και η ελεύθερη πρόσβαση των αποφοίτων λυκείου σε μικρό αριθμό σχολών ΑΕΙ χαμηλής ζήτησης. Τα υποχρεωτικώς εξεταζόμενα μαθήματα θα παραμείνουν τέσσερα, όπως ισχύει σήμερα.

Την ίδια στιγμή n συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Αν. Μακεδονίας Θράκης έκλεισε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού, στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Κώστα Γαβρόγλου και με τη συμμετοχή των πρυτανικών αρχών των τεσσάρων ΑΕΙ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Παληγιάννης: 7.024 τα οργανικά κενά στην Αθμια. Άμεση ανάγκη διορισμών

Όπως τόνισε ο κ. Γαβρόγλου στις ηγεσίες των υπό συγχώνευση ιδρυμάτων, η νομοθέτηση του νέου σχήματος των τεσσάρων ΑΕΙ θα γίνει μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Οι σχολές και τα τμήματα του νέου πανεπιστημίου, που θα φέρει την ονομασία Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, θα ενταχθούν στο μηχανογραφικό δελτίο που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι το έτος 2019.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ...