Home / HEADER-NEWS / Συνάντηση ΠΕΑΔ με ΟΛΜΕ για τα ζητήματα των αναπληρωτών ενόψει νέας σχολικής χρονιάς

Συνάντηση ΠΕΑΔ με ΟΛΜΕ για τα ζητήματα των αναπληρωτών ενόψει νέας σχολικής χρονιάς

Δημοσιεύτηκε: 10:40 πμ Αύγουστος 24th, 2018  


Η Π.Ε.Α.Δ. ως ο αναγνωρισμένος θεσμικός εκπρόσωπος των συναδέλφων αναπληρωτών στη β/θμια εκπ/ση συναντήθηκε σήμερα με την ηγεσία και μέλη του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. στα πλαίσια των τακτικών επαφών με το τριτοβάθμιο σωματείο.

Στη συνάντηση επικαιροποιήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τους αναπληρωτές ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Επισημάνθηκε η ανάγκη το τριτοβάθμιο σωματείο να εξακολουθήσει να στηρίζει το πάγιο δικαίωμα για αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων όλων όσοι εργαζόμαστε χρόνια τώρα στελεχώνοντας τα δημόσια σχολεία της χώρας βιώνοντας ταυτόχρονα την απαξίωση μέσω των ελαστικών σχέσεων εργασίας, συνθήκες εργασίας που τα οκτώ τουλάχιστον μνημονιακά χρόνια χειροτέρεψαν λόγω και των περικοπών σε μισθούς κ.τ.λ.

Η Π.Ε.Α.Δ. ζήτησε από την ηγεσία της Ο.Λ.Μ.Ε. να απαιτηθεί από το υπουργείο η κάλυψη των λειτουργικών κενών να υλοποιηθεί στο μέγιστο ποσοστό από την α΄φάση προσλήψεων αναπληρωτών και μάλιστα με αντιπροσωπευτικό τρόπο όλων των γεωγραφικών διαμερισμάτων της χώρας, καθώς παρατηρείται συχνά το φαινόμενο ειδικά στη β/θμια εκπ/ση να καλύπτονται επιλεκτικά σε μεγαλύτερο ποσοστό συγκεκριμένες περιοχές.

Εφόσον το υπουργείο έχει συλλέξει τα κενά έγκαιρα πρέπει να καλυφθούν από την αρχή προκειμένου να αποφεύγεται το ενδεχόμενο πολλοί συνάδελφοι να αναγκάζονται να βρεθούν πολύ μακριά από τους τόπους μόνιμης διαμονής τους με ό,τι σημαίνει αυτό για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Εννοείται ότι θα πρέπει να προηγηθούν της γενικής οι προσλήψεις στην ειδική αγωγή.

Η Π.Ε.Α.Δ. αναγνωρίζει ότι με την ηγεσία της Ο.Λ.Μ.Ε. υπάρχει συναντίληψη σε μια σειρά από θέματα, κάτι που διευκολύνει και τη λειτουργία της Ένωσης ως του θεσμικού συνομιλητή τόσο του τριτοβάθμιου σωματείου, όσο και σε επίπεδο επικοινωνίας με το υπουργείο.

Αναφορικά με το βασικό αίτημά μας για μόνιμους διορισμούς, αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση, να εντατικοποιηθούν οι πιέσεις προς την πολιτική ηγεσία.

Ο πρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε. επανέλαβε ότι σε προηγούμενη επίσκεψη κλιμακίου στις Βρυξέλλες τους προηγούμενους μήνες διαπιστώθηκε από συναντήσεις με εκπροσώπους των «θεσμών», αρμόδιους για θέματα εκπαίδευσης ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε απαγόρευση για μόνιμους διορισμούς, αλλά αντίθετα αυτό ήταν ΕΠΙΛΟΓΗ όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων! Επομένως, μόνο ως προσχηματικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι «δικαιολογίες» που διαχρονικά από το 2010 απευθύνονταν προς το αίτημα για μόνιμους διορισμούς ότι «δεν μας το επιτρέπουν οι θεσμοί»!!

Όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 επέλεξαν να αφήσουν τη δημόσια εκπαίδευση χωρίς μόνιμους διορισμούς, σπαταλώντας ένα πολύτιμο παιδαγωγικό κεφάλαιο από χιλιάδες έμπειρους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που κάθε χρόνο καλούνται σε διαφορετικό τόπο και σχολική μονάδα να διεκπεραιώσουν το δύσκολο ούτως ή άλλως έργο ενός δημοσίου λειτουργήματος από μηδενική βάση κάθε φορά, αλλά με τις απαιτήσεις που έχει μια τέτοια ετοιμότητα είτε αυτή αφορά τα γυμνάσια, είτε τα λύκεια, είτε τα επαγγελματικά λύκεια! Και όλα αυτά μέσα στην ολοένα αυξανόμενη δυσκολία που περιοχές με τουριστικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν ως προς την εύρεση και το κόστος της διαμονής!

Η Π.Ε.Α.Δ. σε συνεργασία με την Ο.Λ.Μ.Ε. είναι έτοιμη για άλλη μια χρονιά να εκπροσωπήσει τον κόσμο της αναπλήρωσης, τους μάχιμους εκπαιδευτικούς, όπως κάνει όλα τα χρόνια από την ίδρυσή της στο Υπουργείο, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσων της Βουλής κ.ο.κ.

Μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους μας αγωνιζόμαστε για μια σύγχρονη, δημοκρατική δημόσια εκπαίδευση!


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...