Home / Featured / Σωτήρια ρύθμιση για εκπαιδευτικούς σε φροντιστήρια και ΚΞΓ. Πως θα πάρουν επίδομα ανεργίας

Σωτήρια ρύθμιση για εκπαιδευτικούς σε φροντιστήρια και ΚΞΓ. Πως θα πάρουν επίδομα ανεργίας

Δημοσιεύτηκε: 8:16 μμ Αύγουστος 3rd, 2018  


Με μια σωτήρια ρύθμισή του Υπουργείου Εργασίας και του Υπ. Οικονομικών αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των εκπαιδευτικών σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Κέντρα Ξένων Γλωσσών που δημιουργήθηκε φέτος με την ολιγόμηνη αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των ενσήμων.

Εξαιτίας της αλλαγής αυτής η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δεν συμπλήρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων προκειμένου να έχουν το δικαίωμα λήψης του επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Με την ρύθμιση αυτή όμως, ο αριθμός των ενσήμων πέφτει μόνο για φέτος στα 100, με αποτέλεσμα πλέον οι εκπαιδευτικοί σε αυτούς τους φορείς (που συνήθως προσλαμβάνονται Σεπτέμβριο και απολύονται Μάιο) να μπορούν να λάβουν και φέτος το επίδομα για τους μήνες που δεν εργάζονται

Δείτε εδώ  το ΦΕΚ.


 

3 Σχόλια

  1. Γιατί δεν ισχύει αυτή η ευεργετική διάταξη για τους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου και τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς του δημοσίου?

    • Γιατί οι αναπληρωτές αμειβονται με α διπλάσια χρήματα για τη μισή δουλεια από αυτή που κάνουν οι φροντιστές.

  2. Όντως, πολύ λεπτομερής η ανάλυση για το θεσμικό πλαίσιο προσλήψεων και απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, όμως, μήπως κ. Υπουργέ σας διαφεύγει κάτι? Τι γίνεται με τους εκπαιδευτικούς που λήγει η σύμβαση ορισμένου χρόνου (διετίας)? Μαζεύουν τα μπογαλάκια τους και πάνε σπίτι τους? Και μετά? Προσλαμβάνει ο εργοδότης νέο προσωπικό με χαμηλότερες απολαβές και λιγότερες απαιτήσεις? Αναρωτιέμαι κ. Υπουργέ και κύριοι συνδικαλιστές, που παλέψατε για αυτόν τον νόμο, ποιον ευνοεί πραγματικά? Τον εκπαιδευτικό, που ή θα πρέπει να απολυθεί ή θα πρέπει να γίνει αορίστου, κάτι που κανένας εργοδότης δε θα κάνει ή τον σχολάρχη που απλά κάθε δύο χρόνια θα ανανεώνει το προσωπικό του?

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...