Home / Featured / Η ΠΕΑΔ για τα σενάρια μόνιμων διορισμών

Η ΠΕΑΔ για τα σενάρια μόνιμων διορισμών

Δημοσιεύτηκε: 3:53 μμ Αύγουστος 10th, 2018  


Η Π.Ε.Α.Δ. ως θεσμικός εκφραστής των αναπληρωτών της δευτεροβάθμιας εκπ/σης εκφράζει τον εντονότατο προβληματισμό της αναφορικά με περίεργα «σενάρια» σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής  γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ.

Αποτελεί προσβλητική διακριτική μεταχείριση, αν ισχύει η σχετική φημολογία, σε βάρος πολύπειρων και κοσμογυρισμένων Αναπληρωτών που έχουν υπηρετήσει σε δημόσια σχολεία σε όλη την ελληνική επικράτεια. Η προϋπηρεσία αυτή αποτελεί μορφωτικό και παιδαγωγικό κεφάλαιο και  βασική προϋπόθεση κατοχύρωσης εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Ως ΠΕΑΔ εκφράζουμε   την εντονότατη αντίθεσή μας στη διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ διότι αυτό έρχεται ξεκάθαρα σε αντίθεση και με τις ψηφισμένες και προγραμματικές δεσμεύσεις παιδείας του συγκεκριμένου κυβερνητικού κόμματος .Η Π.Ε.Α.Δ. δεν διαχωρίζει τους αναπληρωτές σε «τυχερούς» και «άτυχους»! Η ανάγκη να δρομολογηθούν επιτέλους δίκαιες διαδικασίες αποκατάστασης των εργασιακών μας σχέσεων δεν αποτελεί άλλοθι για κανέναν!

Θεωρώντας τη διαδικασία πρόσληψης εκπαιδευτικών και την επιλογή των κριτηρίων με τα οποία αυτή θα γίνει ως εξαιρετικά σοβαρό  ζήτημα ζητούμε αυτό να συζητηθεί με όλους τους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς φορείς αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού,  και πολυφωνικά τεκμηριωμένου διαλόγου χωρίς εμμονές, προσβολές και αποκλεισμούς που δε συνάδουν προς το ήθος και το ύφος εκπαιδευτικών λειτουργών. Εξάλλου  οι ιδέες, οι θέσεις και η προσφορά όλων μας κρίνεται και αξιολογείται συνεχώς τόσο από τα λόγια όσο και από τα έργα μας.

Ο λόγος των εκπαιδευτικών λειτουργών οφείλει πρωτίστως να χαρακτηρίζεται από σοβαρό  ήθος και την αναγκαία λογική και επιχειρηματολογία  και ύστερα να επιδεικνύει περίσσεια κριτικής και πολυμάθειας. Στα πλαίσια αυτά η Π.Ε.Α.Δ προτείνει οι εξαγγελλόμενες προσλήψεις να γίνουν από το πλήθος των αναπληρωτών (πάνω από  20000) που εργάστηκαν κι εργάζονται στα δύσκολα χρόνια της κρίσης (ας μη ξεχνάμε τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου με συγχωνεύσεις και αύξηση ωραρίου) στηρίζοντας το δημόσιο σχολείο με τον δίκαιο συνδυασμό -συγκερασμό των  παρακάτω κριτηρίων αφού αυτά αποτελούν τους τρεις (3) ιστορικούς τρόπους διορισμού:

  1. Ποσοστιαία μοριοδότηση της παλαιότητας πτυχίου ως ενός κοινωνικού κριτηρίου
  2. Αναγνώριση της δημόσιας προϋπηρεσίας (1μόριο ανά μήνα)
  3. Επιτυχία ΑΣΕΠ  (διαζευκτικά)

Αναμένουμε άμεσα συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  και την καλούμε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Διαμάντης Θεόδωρος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Σάββας Βασίλειος


 

11 Σχόλια

  1. Ας σοβαρευτούμε: Είναι δυνατόν να μετρά η παλαιότητα πτυχίου, μόνο και μόνο επειδή συμφέρει κάποιον πρόεδρο??? Πολύ φωτογραφική ρύθμιση… Εγώ πάλι χωρίζω σε «τυχερούς» όσους είχαν «δόντι» και πήγαν πρόσθετη διδακτική στήριξη, αλλα οι συγκεκριμένοι θα πει κανείς ήταν άτυχοι μιας και έδωσαν ΑΣΕΠ και απέτυχαν παταγωδώς…Μην αυταπατάσθε: οι πίνακες αποτυχόντων μπορεί να αποσύρθηκαν από το διαδίκτυο, όμως υπάρχουν και αξιοποιήθηκαν στα δικαστήρια…

  2. Με αυτό το πλευρό…. Όσοι είναι κάτω από 35… Θα ρίξουν τρελό άκυρο… Και βάλε κάτω τους αριθμούς… Είναι μιλουνια αυτοί!!!!! ΓΡΑΠΤΌ ΆΣΕΠ ΜΟΝΌ!!!!!!!!!

    • Εκπαιδευτικός

      Η προϋπηρεσία δεν θα επιτρέψουμε να απαξιωθεί είτε με γραπτό ασεπ είτε χωρίς. Με αυτό το πλευτό να κοιμάστε….

  3. Ποιος σάς έχρισε εκπροσώπους των αναπληρωτών και μιλάτε εξ ονόματος όλων τολμώντας- όντας μια δράκα άνθρωποι – να προτείνετε και σύστημα πρόσληψης;
    1. Πως αποκτήσατε προϋπηρεσία χωρίς ΑΣΕΠ;
    2.Γιατί δεν ομολογείτε δημόσια τα αμαρτωλά μόριά σας;
    3. Γνωρίζετε πως υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις υπέρ των επιτυχόντων;
    4. Οι νέοι δεν πρέπει να έχουν καμιά ελπίδα να εργαστούν;
    Τόσα χρόνια λυμαίνεστε τις θέσεις των επιτυχόντων εσείς οι αποτυχόντες. Έλεος πια. Ευτυχώς απεφάνθη η Δικαιοσύνη.

    • Απαράδεκτος και ο τρόπος σας..
      Κάποιοι μπορεί να μην είχαν δικαίωμα σε ΑΣΕΠ και νόμος να τους είχε ορίσει ως μόνο τρόπο την προϋπηρεσία αφού κατειχαν τους ανάλογους τίτλους..Τι δεν καταλαβαίνετε? Μήπως είστε μικρός κ δ Ν τα ξερετε?

  4. Μαθηματικός

    Οταν μιλαμε για γραπτό ΑΣΕΠ μόνο ειναι προσβλητικό απεναντι στους ανθρώπους που γυρίζουν την Ελλάδα 8-10 χρονια τώρα.
    Οι μισοί τουλάχιστον από αυτούς ηταν επιτυχόντες σε προηγούμενους γραπτούς διαγωνισμούς και οχι αποτυχόντες όπως ειπώθηκε παραπάνω.
    Πολλοί νέοι κατω των 35 εχουν πλεον πολυετή προϋπηρεσία μεσω της ειδικής αγωγής και δεν είναι καθολου λίγοι αυτοί όπως παλι αναφέρθηκε παραπάνω απο σχολιαστή.
    Επειδή βλεπω οτι ξεκιναει παλι ανθρωποφαγία για τις φοβερές θέσεις που ουτε καν εχουν προκηρυχθεί θα έλεγα να γινει ΑΣΕΠ γραπτός για τους νεότερους και όσους θέλουν να γράψουν ξανά, δίνοντας όμως σε αυτούς που πέρασαν (2 και 3) φορές στους επιτυχόντες να κρατήσουν το βαθμο τους. Επί ίσοις όροις δεν ειναι αυτό? Ετσι θα θυμηθούμε όλοι και θα ζήσουν και οι νέοι αυτό τον υγιεινό περίπατο που λεγεται γραπτός ΑΣΕΠ. Μια υπέροχη εμπειρία που πρέπει όλοι να βιώσουν……..

  5. Προφανώς συνάδελφε Μαθηματικέ απευθύνεσαι σ’ εμένα, γι’ αυτό σου απαντώ.
    Αυτοί που μάχονται για την προϋπηρεσία δεν έχουν κανέναν ΑΣΕΠ-είτε γιατί δεν πήγαν είτε γιατί απέτυχαν. Αυτοί που γυρίζουν την Ελλάδα πώς ξεκίνησαν να γυρίζουν; Οι Ασεπίτες δε γυρίζαμε ώσπου να διοριστούμε; Αυτοί που γύριζαν χωρίς ΑΣΕΠ ας θεωρήσουν τους εαυτούς τους τυχερούς, γιατί και μισθό έπαιρναν και μόρια και επίδομα το καλοκαίρι. Στέρησαν όμως από κάποιους άλλους τη δυνατότητα να γίνουν αναπληρωτές και αυτό είναι και άδικο και ανήθικο. Γι’ αυτό , Αγαπητέ, «Μηδενί δίκην δικάσης πριν αμφοιν μύθον ακούσης»

    • Αν δούμε τις θέσεις των φιλολόγων μέχρι το 1000 είναι εκατοντάδες αυτοί που εργάζονται ως αναπληρωτές και έχουν όχι μια αλλά παραπάνω επιτυχίες ΑΣΕΠ. Το ποσοστό αυτών που δεν έχουν είναι πολύ μικρότερο από αυτούς που έχουν δώσει ΑΣΕΠ. Διαφεύγει της προσοχής σας το γεγονός πως κάποιοι γύρισαν την Ελλάδα και απέκτησαν προϋπηρεσία μόνο μετά από επιτυχία του ΑΣΕΠ αφού ήταν επιτυχόντες και όχι διοριστέοι και κλήθηκαν έτσι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές.Οι γενικεύσεις ,οι διαχωρισμοί και απόλυτες απόψεις δε συνάδουν με το λειτούργημα του εκπαιδευτικού

  6. Όταν φέτος για πρώτη φορά πήγα στα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να ενταχθώ στους πίνακες των ανναπληρωτών ώς ΠΕ 06 μου το είπαν ξεκάθαρα ότι δέν υπάρχει περίπτωση ούτε ώς ωρομίσθια μέχρι τον Άη Στράτη να πάω. Είναι άδικο να μοριοδοτούνται οι παλαιοί με μόρια Ασέπ τα ο[ποία και είχαν πάρει απο γραπτό διαγωνισμό όπως άδικη είναι και η συνολική μοριοδότηση. Δηλαδή οι νεότεροι πτυχιούχοι δέν έχουν καμμία μα καμμία ελπίδα; αφου θέσεις άλλες σε φορείς του ευρύτερου τομέα δέν ανοίγουν για τους εκπαιδευτικούς.

    • Εκπαιδευτικός

      Είναι άδικα όλα αυτά που αναφέρεις επειδή πήγες για ΠΡΩΤΗ φορά να κάνεις τα χαρτιά σου και σου είπαν ότι δεν θα δουλέψεις;
      Και τώρα τι θες;;; Να χάσουν οι άλλοι τους κόπους τους επειδή εσύ πήρες ένα πτυχίο που το έχουν χιλιάδες άλλοι και ζητάς με αυτό διορισμό στο δημόσιο;
      Όταν σπούδαζες αυτά δεν τα ήξερες;;;
      Συνέλθετε μερικοί και μη ζητάτε παράλογα πράγματα…..

      • Συνάδελφοι μη γελιομαστε, αυτό που φταίει είναι τα 10 χρόνια τώρα μηδενικών διορισμών.Η κουβέντα για το πώς θα διοριστούμε τη στιγμή που δεν φαίνεται να γίνονται μαζικοί διορισμοί μου φαίνεται τελείως
        άκυρη. Κ δε νομίζω να πιστεύει κανείς τα προεκλογικά λόγια Γαβρογλου. Οπότε μη φαγωνομαστε μεταξύ μας οι παλιοι-νεοι, με ΑΣΕΠ – χωρίς ΑΣΕΠ, με προϋπηρεσία κ χωρίς. Αυτό που πρέπει να βροντοφωναξουμε είναι μαζικοί διορισμοί τώρα!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...